Kikapcsolódásból családi vakáció. Valami mentő ötlet?
Kedves első!
Mi ebben a rossz?
Biztos vagyok benne, hogy a kérdező szereti a gyerekét, de attól, hogy gyereke van, még lehetne neki is olyan hétvégéje ami csak róla és a párjáról szól.
Én megértem a kérdezőt, mert így, hogy a gyerek is megy, már nem a teljes kikapcsolódás lesz, hanem ugyanaz mint otthon. Figyelni mindenki óhaját, sóhaját. Figyelni, hogy mindenki jól érezze magát. Csak éppen a kérdező nem pihen.
Attól, hogy valaki a gyereke nélkül menne pihenni, nincs semmi rossz ebben. Jár mindenkinek a magánpihenés.
Én kedves kérdező helyében leülnék, és elmondanám a 18 éves gyereknek, és az apjának is, hogy ezen a kikapcsolódáson csak kettesben akartál menni, csak magadra, és párodra akartál figyelni. Beszéljétek meg, hogy legyen egy családi hétvége és legyen egy olyan ahol csak ketten vagytok.
Mondjuk azért a kérdező férje megér egy misét, hogy megbeszélik a kettesben töltött vakációt, az meg meghív mindenkit. Normális esetben ez egyértelmű kéne legyen... Na mindegy.
Kérdező, a férjed ennyire sötét tud lenni, tisztázd le, hogy neked a kettesben nyaralás azt jelenti, hogy csak ketten mentek, gyerek, haverok, pereputty nélkül. A gyereket ebbe ne vond bele, ne érezze, hogy az ő hibája. És szervezzetek egy másik utat.
18 éves már nem gyerek.
Nekem is rosszul esne, ha a romantikázásba bármelyik csalàdtag belerondítana.
Köszönöm a válaszokat. Az első válaszra nem reagálnék, nincs miért.
A második út szervezése jó ötlet lenne, de sajnos anyagilag nem megvalósítható. Nyilván a gyereket ebbe nem akarom belevonni, nem tehet az egészről. Miután szóvá tettem a barátok meghívását, úgy gondoltam egyértelmű mit szeretnék. A gyerek szülinapját nem fogom elrontani, különösen nem ezt. Úgy tűnik zsákutca a helyzet.
Fújd le az utazást és az erre szánt pénzből menjetek el párterápiára (pszichológushoz).
Azt hiszem, erre sokkal nagyobb szükségetek van, ha a férjed ennyire félreérti, amit megbeszéltetek.
Vagy talán nem is véletlenül szervezte következetesen másképp a dolgokat, míg végül mégiscsak sikerült elérnie, hogy ne mehessetek kettesben.
Mintha félne vagy utálna veled kettesben lenni.
Az már egy külön téma, hogy a hátad mögött, megkérdezésed nélkül változtat, hív el valakit. Nehéz elhinnem, hogy jóhiszeműen csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!