Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni egy ilyen...

Mit lehet csinálni egy ilyen anyával?

Figyelt kérdés

A héten még minden nap hívott (szombat van).

Ha nem hívom fel, az a baj.

Ha nem tudok mit mondani, az a baj. Ha sportolok, filmezek, tanulok, boltba megyek, az a baj.

Ha nem megyek haza hétvégén, az a baj.

Megőrjít, komolyan mondom. Nem tudom mit csináljak vele. Egyszerűen rosszul vagyok, ha meglátom a telefonon, hogy ő hív.

Már gúnyos a telefonban. (Eddig nem volt). Nekem már az agyamra megy.

Így meg fog szakadni köztünk a kapcsolat.

Biztos az lenne a megoldás, hogy nyugodtan átbeszéljük, de egyszerűen nincs gyomrom hozzá.

2017. okt. 7. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Puzsérnak is ilyen az anyja, attól lett ilyen idegbeteg. :(
2017. okt. 7. 17:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hány éves vagy, de vannak ilyen anyák. Mindig mindent tudni akarnak. Nem akarlak elkeseríteni, de vannak ilyen anyatigris típusú anyák, akik még 50 évesen is tudni akarják, hogy a drága kisfia-kislánya épp hol jár, mit csinál, miért nincs még otthon (nem itthon), telefonálni kell, ha 20-30 kilométerről hazaér, erre szokták mondani, vagy megszoksz, vagy megszöksz. Tanács erre nincs, mert egyszerűen NEM lehet megváltoztatni. Hiába mondod neki, téged már ne kérjen számon, önálló, felnőtt ember vagy, akkor sem. (Saját tapasztalat, de ő ilyen a fiával, lányával, unokáival is.) Max., ha megszakítasz vele minden kapcsolatot. De ezt én nem tanácsolom, írja le helyettem más, mert minden egyéb helyzetben segítőkész, odaadó, csak túlfélt mindent és mindenkit. Lehetséges, hogy a te anyud is ilyen, csak a többit nem írtad ide.
2017. okt. 7. 18:15
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Nemrég költöztél el otthonról? Mert elvonási tünetekre utal a jelenség. Édesanyád még nem dolgozta föl, hogy a kislánya felnőtt, és leválik a családtól. Adj neki időt, biztositsd a szeretetedről, értsd meg a lelkét, és a legfontosabb, hogy mindig legyen mondanivalód a számára. Legyél türelmes. Ő is nagyon türelmes volt, amikor megszülettél és éjszakánként hússzor is fel kellett kelnie, mert te sirdogáltál... El fog múlni ez a helyzet és normalizálódik. Hiányzol neki és nem tudja kezelni az érzéseit. Igenis beszéljétek át a helyzetet. Felelős vagy a helyzet rendezéséért te is.
2017. okt. 7. 18:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Hú, de meg tudlak érteni! Nem fog elmúlni, hármas! Ez ilyen. Mosolyogtam, amikor a kettes válaszoló azt írta, hogy még 50 évesen is kíváncsi. Nemhogy még 50 évesen is kíváncsi, hanem még az 50+ éves lányával is ezt játssza (a 25 éves unoka ehhez képest már nem is meglepő). Egy az egyben ugyanezt érzem: borsódzik a hátam, amikor telefonál, kelletlenül válaszolgatok, de kifejezetten összeveszni nem akarok, mégiscsak az anyám és ez nem is elég ok rá, a lelkére beszélni meg képtelen vagyok, mert egészen biztosan nem használ. Neki ez lelki szükséglet, a saját fontosságát, okosságát akarja így aláhúzni, meglehetősen unintelligens módon, mert valójában nincs önbizalma és jobb híján saját magát próbálja így megerősíteni. Annál nagyobb türelmet, mint hogy szó nélkül elviselem, ne várjon tőlem senki, mért kéne hálás lennem akkor, ha valaki folyamatosan beletapos a lelkembe, azt sugallja, hogy hülye vagyok.
2017. okt. 7. 18:46
 5/8 sofiaa válasza:
26%

Amikor gimis voltam, egyszeruen én is utaltam es nem ertettem hogy a csaladom miert hívogat, vagy ha két napig nem telefonálok akkor mar lecsesztek érte:D de amint kijartam a gumit, es elkezdtem a sajat lábamra állni, akkor jottem ra, vagyis ereztem at igazan, hogy ez nem teher.. Basszus hányan vannak akiknek semmilyen kontaktjuk nincs a csaladukkal, es szerencsés vagyok hogy a családomat érdekli mi van velem. Hogy apukámnak fontos hogy felhívjam nyilvan nem mindennap, de igenis tudja azt hogy élek es nem raboltak el:D (Becsben élek) ha belegondolsz te sem fogsz maskepp tenni ha gyereked lesz:) mindig is a gyereke leszel es érdekelni fogja mi van veled, ha tetszik ha nem. Nyilvan ezt az érdeklődést ha teged ez Ennyire fusztral beszéld meg vele higgadtan es normálisan, nem kell egybol azt felhozni hogy megszakad a kpcsolatotok kesobb meg ilyesmi:)

22/L

2017. okt. 7. 19:33
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
4-es! Ne mosolyogj, nem anyum 50, hanem lassan én. :) A bátyám elmúlt 50, szóval ez van, na! :) A jó tulajdonságait is leírtam, én mosom kezeim. Csak a kérdezőnek válaszoltam, hogy aki ilyen típus, az ilyen is marad.
2017. okt. 7. 19:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmit.

Az enyém meg úgy és attól érezné jól magát ha 100 évesen is itt ülnék vele egy szobában.

Most pont menni készülök el a városból, semmibe nem lehet rá számítani, minden intézhetek egymagam. Meg van változva viselkedésileg úgy mint a qrva isten, a hajam az égnek áll már !

2017. okt. 8. 21:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Bennem is ezáltal, a viselkedése által csak a feszültséget kelti, miközben meg teljesen nyugalmas típusú az ember *
2017. okt. 8. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!