Nem akarok jogosítványt, de nem tudom őket lebeszélni róla?
Nem én vagyok a korábbi kérdés-kiíró :)
Apám eltörte a bokáját 3 hónapja és azóta elkezdték mondogatni, hogy tegyem le a jogsit, mert nem tudnak azóta elmenni vásárolni a másik városba/kényelmetlen mindenhova vonattal-metróval közlekedni (mai napig fáj a törés helye, de nem hajlandó orvoshoz menni).
Se kedvem, se pénzem nincs rá. Egyetem mellett dolgozom 2 helyen, most kezdtem el a TDK kutatásomat is, konkrétan egyedül a vasárnapjaim szabadok, amit meg szeretek a párommal tölteni.
Utálok egyébként autóban ülni és az apám idegbeteg ha vezetésről van szó. Éveken keresztül hallgattam, hogy a nők nem tudnak vezetni, én szőkeként biztos teljes gázzal belerohannék a betonfalba is, megint egy idióta libával találkozott az utakon és engem is így képzel el stb.
Ráadásként már volt 2 autóbalesetünk is, egyszer belecsúsztunk egy meredek árokba (fejre is állt a kocsi), miközben a másik irányba mutogatott; másodszor meg oldalról belénk jöttek egy stop táblánál, pont ott ahol én ültem. Mindkettőt megúsztuk karcolásokkal, de komolyan rosszul vagyok arra a gondolatra, hogy nekem abba a fém halálcsapdába kell beülnöm és vezetnem.
Mutogatják nekem a városban lévő tanfolyamokat, jelentkeztek is egyre a nevemben, hiába magyarázom türelmesen, hogy még kocsiba se szeretek ülni, nemhogy vezetni. Nem tudom kifizetni, nincs időm rá. Semmi, csak a napi ordítás, hogy márpedig én szerzek egy nyomorult papírt...
Valaki valami tipp, hogy hogyan verjem ki ezt a fejükből?
Szerintem meg ráér megcsinálni a suli után a jogsit, ha vezetni nem is akar, de azért szerintem is hasznos, ha tud vezetni.
Mint írta, nincs rá ideje, és csodálom, hogy tanulás + munka egyáltalán belefér az idejébe.
Jogod van biciklivel, BKV-val,gyalog vagy taxin járni. Senkinek sincs joga sofőrszolgálatra kényszeríteni, vagy ezt elvárni tőled. Újra és újra nyomatékosítsd, hogy nem fogsz autót vezetni. Befizethetnek egy tanfolymra, ha akarnak, de most szólsz, hogy nem fogsz elmenni az órákra. Tegyék félre a pénzt taxira.
Esetleg blöffölj, és mondd, hogy fóbiád az autóktól, elájulsz, ha be kell ülnöd egy kocsiba, elmentél pályaalkalmassági vizsgálatra, és alkalmatlannak találtak.
A vejem pl. környezettudatossági szempontból nem használ autót, nemcsak nekik nincs, de mástól sem fogadja el, hogy elvigyék egyszer-egyszer. Az esküvőjükön az ifjú pár gyalog sétált el a templomból az étterembe jó két kilómétert, mögöttük a násznéppel. Csak a nagymamákat szállítottuk autóval. Azért ez elég fura, de ha ő így érzi jól magát, miért ne tehetné? Amíg a feleségével meg tudnak egyezni...
Nem olvasza, végig a kérdésre adott válaszokat, de ha nagyon erőltetik, én elmennék,és direkt, szántszándékkal, készakarva, tudatosan megbuknék. Ha kell, megbuknék 3x, 4x és gondolom, van az a bukásszám, amennyi felett eltanácsolnak.
Vagy elmennék dokihoz( az úgyis kötelező, anélkül nem is adnak jogsit), és kérném, hogy nyilvánítson alkalmatlanná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!