Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi értelme annak, ha egy...

Mi értelme annak, ha egy szülő ráerőlteti a jogsit a gyerekre?

Figyelt kérdés

Még pár éve kiírtam egy kérdést, aminek az volt a lényege, hogy a szüleim erőltetik, hogy csináljak jogsit, mit kezdjek a helyzettel.

"Hasznos" választ nem kaptam akkor, cserébe nagyon sokan írták, hogy majd később rájövök hogy hasznos, meg hogy munkához majd fog kelleni mindenképp, ehhez hasonlók.

Nos, azóta évek teltek el, már azt se tudom, hol van konkrétan a jogsim, valamelyik fiók alján hentereghet. A forgalmi vizsgám után még kb 2-szer ha vezettem, akkor is csak külön azért, mert unszoltak, hogy gyakoroljak, szóval lényegi haszna/értelme akkor se volt. Munkám van, imádom, szóval nem valami vacak állás... fel se merült, hogy van-e kocsim, annyit kérdeztek, hogy meg tudom-e oldani a bejárást reggel 8-ra. Nem érdekelte őket, hogy hogyan.

Szóval nem jött be, nem "láttam be", nem "jöttem rá", hogy ennek mi értelme volt.

Rengeteget veszekedtünk miatta, sok pénzt dobtunk ki, haszna pedig nincs, immár biztos, nem csak annyi, hogy előre úgy érzem, hogy értelmetlen, hanem már bizonyossá is vált...

De akkor komolyan, mi értelme volt? Miért tukmálták rám? Meg miért írta itt mindenki, hogy jó lesz az?

Mi értelme ráerőltetni valamit a gyerekre (vagy bárkire), amit nem akar?

2017. okt. 6. 15:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
A legtöbb ember számára nagyon hasznos a jogosítvány. Te ezek szerint kivétel vagy, számodra talán tényleg pénzkidobás volt, bár még most is azt mondom, hogy jól jöhet az egyszer.
2017. okt. 6. 15:53
 2/25 anonim ***** válasza:
91%

Sose tudod mikor kellhet.

Ha nem kell de van, az nem baj. Ha kell de nincs, az mar baj. Vagy ahogy nagyanyam mondta: a vantol nem kell felni

2017. okt. 6. 15:56
 3/25 anonim ***** válasza:
86%

11 év után kellett elkezdenem vezetni. Baleset érte a férjem, másképp nem tud eljutni gyógytornára.

Szerintem ezt majd 20-30 év múlva megbeszéljük, hogy volt-e értelme jogsit szerezni.

2017. okt. 6. 15:59
 4/25 anonim ***** válasza:
52%
Jaj te szegény hogy a gonosz szüleid milyen rosszat akartak neked azzal hogy támogattak a jogsi megszerzésében... Hidd el hogy lesz olyan szituáció amikor jól jön.
2017. okt. 6. 15:59
 5/25 anonim ***** válasza:
82%
Semmi értelme erőltetni a jogosítványt. Vezetni nagy felelősség, sokaknak stresszt is jelent,ha valaki nem akarja,ne csinálja és kész. Végigszenvedi az oktatást,meghúzzák a vizsgákon,aztán a végén a fiókban köt ki a jogsi. Később meg ha neadjisten kellene, akkor úgyis órákat kell vennie,megint kifizet egy valag pénzt,mert vezetési tapasztalata nincsen. Egyébként igen,nagyon hasznos,de nem erőltetendő! Főleg 23 év alatt.
2017. okt. 6. 16:01
 6/25 A kérdező kommentje:

Most már ígyis-úgyis el kell mennem órákat venni oktatóhoz, ha vezetni akarok, szóval ugyanúgy pénz és idő, ugyanúgy nem fogok csak bepattanni a kocsiba, és menni, ugyanott vagyok, mintha akkor csinálnám meg, amikor kell.

A jogsi ára meg már párszor volt, hogy nagyon jól jött volna, sajnáltam, hogy drága volt és nem lehet eladni, vagy bevonatni és visszakapni az árát, vagy valami.

Én őszintén örülök, hogy sokan úgy állnak, hogy százezres összegeket adnak ki olyan dolgokra, amik "lehet hogy egyszer majd jól jönnek", én nem igazán tehetném ezt meg..

2017. okt. 6. 16:02
 7/25 A kérdező kommentje:

Mindenből átmentem elsőre, annyira akartam, hogy vége legyen már, és ne menjen ki erre a marhaságra több pénz... :/

2017. okt. 6. 16:03
 8/25 A kérdező kommentje:
Egyébként sehol nem írtam, hogy "gonoszak", csak életem legfölöslegesebb dolga, és teljesen érthetetlen, hogy miért erőltették rám... és szeretném megérteni.
2017. okt. 6. 16:11
 9/25 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, hagyjad. Ebben a kategóriában mindig a szülőnek van igaza, ha a szülő olyan dolgokat erőltet a gyerekre amit ők nem engedhették meg maguknak.
2017. okt. 6. 16:18
 10/25 anonim ***** válasza:
70%
nem értem, hogy lehet ezen ilyen távban is rugózni. Egész gyerekkorodba minden olyan frankó volt, hogy nincs más negatív ami miatt panaszkodhatsz, csak egy kihasználatlan jogsi?
2017. okt. 6. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!