Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 15f vagyok! A helyemben mit...

Krecsi kérdése:

15f vagyok! A helyemben mit tennétek? Most vagyok tizedikes, festő szakmán vagyok, kilencedikben mindig bejártam, viszont tizedikben csak suliba, gyakorlatra nem!

Figyelt kérdés
Igazából, sokat loptam (szüleimtől) sokszor feleseltem, nem segítettem a ház körül, sokat hazudtam! És otttartanak a szüleim, ha betöltöm a 16-ot akkor apum elakar zavarni a házból! És úgy állok hozzá hogy nagyon megbántam és akármikor igazat mondtam már nem hitték el! Múltkor már kijöttek a gyámügyesek, én pont fociedzésen voltam, mikor megtudtam hogy kint voltak eléggé elöntöttek az érzelmek, és bevallom hogy sírtam, mivel tudom hogy nincs rossz életem, viszont én úgy érzem! Mit lehet ilyenkor tenni?!
2017. okt. 6. 11:37
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

2 nővérem van az egyik 25 a másik 23!

Nagyon remélem hogy meg tudnak nekem bocsátani!

2017. okt. 6. 12:44
 12/29 A kérdező kommentje:
Utolsó,egyik nővérem sem lakik már a családi házban
2017. okt. 6. 12:50
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
figyu, kissrác! ne hallgass erre az eszementre. nagyon-nagyon kicsi az esély arra, hogy ne tudj ebből kijönni! csak te kellesz hozzá, és a türelmed. csakis te tudod bebizonyítani nekik, hogy megváltoztál. nem szavakkal, hanem tettekkel. járj iskolába rendesen, szerezz jó jegyeket, legyél szorgalmas, ne lopj, segíts nekik, és előbb vagy utóbb el fogják hinni, és a világ legboldogabb emberei lesznek, és TE is! csak rajtad áll.
2017. okt. 6. 12:54
 14/29 A kérdező kommentje:
13-14 nem a szüleim tehetnek róla hogy ilyen lettem!csak is én!nem becsültem meg a szeretetet
2017. okt. 6. 12:54
 15/29 anonim válasza:
100%
Hidd el nem fognak kidobni. Csak annyit kell tenned, hogy szépen bejársz az iskolába, elmész gyakorlatra. Szüleid szeretnek. Illene bocsánatot kérned tőlük, de ha nem teszed annyi is elég, hogy további bánatot nem okozol nekik. Nyíljál meg és beszélgess velük. Néha egy kicsit segíthetsz is a házkörül, hidd el nem nagy dolog és marad még időd a szórakozásra bőven.
2017. okt. 6. 12:56
 16/29 anonim ***** válasza:
94%
akkor aztán tényleg kapd össze magad, és szedd rendbe ezt a kapcsolatot :) szeretnek, de most feldúltad őket, mérgesek, hidd el, hogy helyre tudod hozni. jó? nagyon klassz, hogy megbántad, én tökre hiszek neked. de őket már valószínűleg olyan sokszor átverted, hogy nehezen hiszik el, és ezért nem kell őket hibáztatni, csak türelmesnek kell lenned. menni fog, megigérem! bizonyítsd be, hogy vége a kamasz lázadásodnak, és hajlandó vagy megváltozni, és tenni a jövődért!
2017. okt. 6. 12:56
 17/29 anonim válasza:
Nem mondom hogy nem hibáztál, de hidd el hogy nem csak te tehetsz róla. Ha egyszer majd lesz gyereked akkor lehet jobban meg fogod érteni hogy ez nem csak a gyereken múlik. Bár szerintem 15 évesen vagy már elég "felnőtt" ahhoz hogy leüljetek és megbeszéljétek a dolgokat. Viszont ahhoz az kell hogy te is belásd a hibáidat és ők is!
2017. okt. 6. 13:03
 18/29 anonim válasza:

Miért érzed azt, hogy nem jó az életed? Mitől lehetne jobb? Meg tudod mondani miért loptál, hazudtál? Azt hitted nem derülnek ki ezek a dolgok??? Miért csak akkor ijedtél meg amikor már nem volt más választásuk mint hogy fenyegetőzzenek a kidobásoddal meg a gyámügy kijött???

Ha most összekapod magad és megmutatod nekik, hogy igenis megcsinálod a sulit és nem lopsz/hazudsz többet, akkor talán még megbocsátanak (bár én nem biztos, hogy már tudnék neked hinni), de akkor tényleg mindent meg kell tenned!

Ha pedig szeretnél inkább valami gyerekvédelmi intézményben lakni, hajrá, folytasd a korábbi életviteled, és gyorsan kint találod majd magad a családi házból!

2017. okt. 6. 13:11
 19/29 anonim ***** válasza:
34%
Bármit is tettél, én biztosan nem momdanék le róla. Talán csak rád akarnak ilyeszteni, hogy hátha megváltozol. Nem csak a te hibád, hogy ilyen ember lettél. Azt elhiszem, hogy nem tudnak bízni benned és hinni neked, hiszen már nem bíznak benned. Azt kemény munka lesz újra felépíteni, de nem lehetetlen. Csak idő kell hozzá. Mostantól húzd meg megad, csak kedvesen, segítőkészen szól hozzájuk és természetesen soha többé ne lopj. Lepd meg őket ilyen apró dolgokkal, hogy mondjuk kitakarítasz egy helyiséget vagy felporszívózol, elmosogatsz és látni fogják rajtad a változni akarást. Bár nem ismerem a szüleidet, de nem gondolom, hogy 16 év után csak úgy eldobnának.
2017. okt. 6. 13:25
 20/29 anonim ***** válasza:
4%

Igazuk van, vszeg soha többet nem fognak megbízni benned.

Ez van, én sem bíznék, és ha úgy adódna, bizony mennél a szalag mellé 17 évesen teljes műszakban.

2017. okt. 6. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!