Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 15f vagyok! A helyemben mit...

Krecsi kérdése:

15f vagyok! A helyemben mit tennétek? Most vagyok tizedikes, festő szakmán vagyok, kilencedikben mindig bejártam, viszont tizedikben csak suliba, gyakorlatra nem!

Figyelt kérdés
Igazából, sokat loptam (szüleimtől) sokszor feleseltem, nem segítettem a ház körül, sokat hazudtam! És otttartanak a szüleim, ha betöltöm a 16-ot akkor apum elakar zavarni a házból! És úgy állok hozzá hogy nagyon megbántam és akármikor igazat mondtam már nem hitték el! Múltkor már kijöttek a gyámügyesek, én pont fociedzésen voltam, mikor megtudtam hogy kint voltak eléggé elöntöttek az érzelmek, és bevallom hogy sírtam, mivel tudom hogy nincs rossz életem, viszont én úgy érzem! Mit lehet ilyenkor tenni?!
2017. okt. 6. 11:37
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
16 a tankötelezettség. Mit szeretnél utána csinálni ? Képes vagy megváltozni,nem csak a szülők hanem magad miatt is? Addig még sok víz lefolyik a Dunán. Először ezt tedd rendbe.
2017. okt. 6. 11:44
 2/29 anonim ***** válasza:
30%
el se zavarhat.csak 18 évesen. addig próbalj normalisan viselkedni.meg mondd meg nekik h megvaltozol!!!
2017. okt. 6. 11:58
 3/29 anonim ***** válasza:
18%
már ne haragudj, de a rossz tulajdnsagaidról ők is tehetnek, elvégre ők neveltek vagy nem neveltek, hogy ilyen ember lettél.
2017. okt. 6. 12:00
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj a szüleiddel és tartsd is be amit megígérsz nekik. Képzeld magadat a helyzetükbe, mennyire megalázó ha kijön valakihez a gyámügy mert a gyereke nem jár rendesen iskolába. Nem mondom hogy a szüleid nem hibásak, de te most a saját magad részével törődj. Kérj tőlük próbaidőt: ebben a félévbe(vagy nem tudom mikor voltak a lógások) végig be fogsz járni, nem lopsz stb. Cserébe ők jobban odafigyelnek rád.
2017. okt. 6. 12:12
 5/29 anonim ***** válasza:
53%
Én is kihajítanálak.Kell a fenének lopós, hazug gyerek.
2017. okt. 6. 12:25
 6/29 anonim ***** válasza:
81%

mivel érdemelték ki ezt a szüleid? van fogalmad róla, hogy mit okozol nekik? egyébként biztosan nem akarnak elzavarni a házból, az ember sokfélét mond ha ideges és csalódott, bántódott. márpedig nagyon megbántod őket a viselkedéseddel, és fájdalmat okozol, de bármennyire is mélyen vagy ebben, mindent jóvá lehet tenni, csak adj nekik időt. adj nekik időt arra, hogy higgyenek neked. nem elég 1x-2x megmondani, hogy megbántad. ilyen sokminden után ne csodálkozz, ha nehezen hisznek neked, ehhez türelem kell, és valódi változás.

megértem, hogy sírtál a gyámügy miatt, ezek szerint megijedtél. tudd, hogy ez nem játék. azt írtad, hogy nincs rossz életed, akkor tudd, hogy mindenhol szarabb, mint otthon, a szerető szüleiddel. gondolkozz el, miért tetted azokat a dolgokat, amik miatt mérgesek? mi volt az oka ezeknek? miért loptál, hazudtál? soha nem szabadna ilyeneket csinálnod a szüleiddel, főleg nem 15 évesen.

2017. okt. 6. 12:32
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
6os, ne legyél abban biztos hogy nem akarják elzavarni..gondolj bele, behajítják nevelőotthonba és utána milyen nyugodt életük lenne...ha fiatalok egy másik gyereket is csinálhatnak.
2017. okt. 6. 12:34
 8/29 anonim ***** válasza:
én nagyon kevés olyan szülőt tudok elképzelni, aki tényleg berakná otthonba a gyerekét. főleg, ahol ketten vannak. de ha mégis, az sem változtat semmit a hozzászólásomon.
2017. okt. 6. 12:36
 9/29 anonim ***** válasza:
77%
Mégis tele vannak az otthonok a kérdező fajtájával...tudom, ott lakom egy ilyen otthon melletti utcában, nagynéném ott dolgozik. Heti szinten kerülnek be ilyenfélék.
2017. okt. 6. 12:40
 10/29 anonim ***** válasza:
jó, és ez most miért fontos? mit akarsz ezzel mondani? akkor is meg kell próbálnia megváltozni, és a lehető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy jó legyen a kapcsolata a családjával. ez rajtad áll, kölyök!
2017. okt. 6. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!