A szülőknek milyen érzés azt látni, hogy a már felnőtt gyereküknek nincs családja?
"Nyílván nem a takarító nőknek osztogatták őket.."
Egész pontosan a jó elvtársaknak osztogatták.:D Az én szüleim meg megdolgoztak érte.
Egyébként nem tudom, mekkora kedvezmény kéne még a CSOK, meg a kamattámogatott kölcsön, egyebek mellé. Takarítónő valóban nehezen vesz lakást, az én gyerekeim egyetemet végeztek, fizettünk nekik lakáskasszát, ha valaki ennyivel nem tud elindulni, azzal komoly problémák vannak, de ez nem a korszak meg az állam hibája.
Tegyük hozzá, régen sem volt fenékig tejföl az élet, mondom ezt 60 évesen. Megszűnt már az a világ, hogy egy faluban élje le a "gyerek" és szülő az életét. Nincs munkalehetőség, messzire költöznek, ahol van biztos megélhetés.
Milyen alapon követelhetném, hogy legyen unokám? Ő dolguk, ő életük...több 100 km választ el tőlük, még segíteni sem tudnék, hogy vigyázzak a gyerekre, vagy bármiben.
Majd lesz családjuk. Ha nem, úgyis jó.
Mi 3-an vagyunk testvérek.
Öcsémmel nekünk biztosan nem lesz soha gyerekünk.
Húgomnak is mondtam(már most 20 évesen látni rajta,hogy mennyire önző),ha jót akar magának ne vállaljon gyereket,mert akkor vége az életének.
Én egyetértek a 2-es válaszolóval,ez már nem az a világ mikor boldog,boldogtalan lakáshoz jut.
Örülnek az emberek,ha valahogy túlélik.
Persze tudom majd jönnek szupermamik,akik még a katonaságnál is megállnák a helyüket,de meghagyom ezt az önsanyargatást nekik.
Én nem szeretnék, mert alkalmatlan vagyok a feladatra, de mivel még szülőképes korban vagyok, a családom úgy tesz, mintha nem hallotta volna meg a "mikorleszmárcsaládgyerek" kérdésre azt a választ, hogy soha. Pedig egyik karácsonykor egy pólóra is rányomtam, hogy ne kérdezze már minden második ember, hogy mikor lesz és miért nincs. Jót röhögtek rajta, de ugyanúgy viselkednek.
Szerencsére viszont az öcsém jegyben jár a barátnőjével, akivel nyolc éve vannak együtt, szóval valószínűleg ők pár év múlva boldog család lesznek, anyukám boldog nagymama lesz, én meg boldog felnőtt leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!