Hogy lehet manapság külön költözni a szülőktől ilyen ingatlan árak mellett?
Ja, és nem idegenekhez, és nem nyomorogni költöztem el a szülőktől, ez mekkora hülyeség már :D
Kivettem egy pici lakást, egyedül. Aztán amikor a férjemet megismertem, akkor egy nagyobbat béreltünk. Sose nyomorogtunk.
1. Amíg otthon lakhatsz, az hatalmas segítség! Rengeteget tudsz vele spórolni - tegyél félre.
2. Fizess lakáskasszát - Önerőként is elszámolható majd lakásvásárláskor, ha jól tudom.
3. Amennyiben érzel magadban motivációt, próbálkozz külföldi munkával (egy alap tőke összerakására)
4. Segítségre is szükség lehet, amennyiben vagy olyan szerencsés - de ha nincs, az első 3 pont elegendő
Ti honnan tudjátok, hogy nem tanultam? Jelenleg is egyetemista vagyok (munka mellett) de az elkövetkező 3 évben biztos nem tudok 250 felett keresni majd...
És a munkámhoz nekem pesten, vagy legalábbis közelébe kell lakás. Ha albérletbe megyek, akkor nem tudok félre tenni, max. havi 10-15 ezret.
Ez konkretan igenyeken es a telepulestol mulik ahol laksz vagy lakni akarsz.
En 20 evesen vettem kertes hazat videken, 11 eve 1.5 milla volt, a varostol 20 percre. Maga a varosban ugyanazert a hazert 5 millat kertek volna.
Szigetszentmiklóson nincs szemét ledobó és ezért nem felel meg. Itt azért már röhögtem.
Miklóson és mellette főleg Halmon rengeteg családi ház van. Igen, azoknak nincs szemétledobójuk, ott kukába dobják az emberek a szemetet és azt a naaaaaagy kukásautó viszi el heti egyszer. Nem hitted volna, mi? Hogy ott is élnek emberek és nem szemét hegyben.
Én panelről beszélek ott is, s azt olvastam, hogy ahol nincs szemét ledobó oda nagyobb eséllyel mennek kártevők, vagy mi...
De amúgy az árával is baj van, mert mint írtam 59 m2 közel 15 millióért. Szerintem ez sok, annak ellenére, hogy ez talán a legolcsóbb amit találtam.
Viszont a munkámon kivül így napi + 2 óra telik el utással és ott már kiegészitő bérletet is kell vennem a sima bérlet mellé, ami így évi + 120 ezer forint.
Tudjátok mi lenne a jo élet? Ha a szüleink tudnának nekünk venni 18 éves korunkra egy lakást. Igy nem kellene albérletet fizetni, ha elkezdenénk dolgozni, rögtön félre tudnánk rakni, és mire a mi gyerekünk is felnöne, addigra mi is össze tudnánk neki sporolni egy lakásra valot. Jo, ez leginkább csak 1 gyerekes szülöknél jöhetne szoba.
Valamint öröklésnél egyébként lehetséges még. Nekem egyik ismerösöm ugy vett lakást Pesten, hogy a nagyszülök lakását eladták, és megkapta a szüleitöl azt a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!