Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem közös gyerek. Közös...

Fráter István kérdése:

Nem közös gyerek. Közös problémák. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Üdv... A segitségeteket kérem....A szakitásom után váratlanúl a semmiből jött egy csodálatos lány akivel mostanáig nagyon jól kijöttünk...DE.... Az előző kapcsolatomból van egy gyönyörű 7-éves kisfiam aki "rövid ismertség után egész jól kijön a mostani párommal ,igaz nem taliznak sűrün mert a gyerek sajnos az anyjával van..a.gondom az hogy ennek a csodálatos lánynak is van egy 3-éves kisfia...akit természetesen kőlcsönösen elfogadtam..a gyerekkel az a gond hogy egyedüli unoka ként el van kapatva..az apja mikor eggyütt voltak ugymond semmi nevelést nem adott a gyereknek...megy mindennek...nem ismeri azt hogy kérem...sem azt hogy mikor megkérem hogy nem szabad..határozottan annyit mond hogy NEM...nagyon akaratos gyerek és rájött arra higy sírással ..hisztivel elér bármit...az anyja persze..azonnal ugrik hogy csak ne sirjon..már most irányitja az anyját..és engem már kezd bosszantani ez a viselkedés...igy mondtam neki az elején hogy nevelni akarom ugy ahogy szinte a.sajátomat..ő hála isten nem mert az én gyerekem hanem mint pozitív visszajelzésként ..jól nevelt tisztelettudó gyerek..és hát az én nevelési módszerem a páromnak túl "szigorú"...igy mondtam neki hogy jo akkor nek nevelem..."elfér" a lakásba...de nem akarom azt hogy egy 3-éves gyerek irányítson.. De a kapcsolatunkon javitani akarok mert a páromnak nem tetszik hogy mindenért rászolok..pl a függönyt majd le tépi mert a cicát akarja éppen elpüfölni...vagy éppen a lábával nyomja befele az erkélyablakot...vagy a nem ólcsó tv előtt hadonászik a karddal...szerintem ezek miatt más is rá szolna persze normális hangnemben a gyerekre más is...és ő persze az emlitett NEM kijelentéssel folytatja tovább...persze hisztizik akkor is mikor inni kér..és viszem neki..elkezd hisztizni mert hogy én vittem neki inni nem pedig az anyja..soha nem bántottam..sőt ha sír felveszem megnyugtatni...de a párom nemtetszését mutatja hogy nem jo a kapcsolatom a gyerekkel... Pedig szeretném...de hogy..neveletlen...akaratos...számba se vesz mert nem akarja meghallani azt amit mondok neki vagy kérek tőlle...a párom szerint lehet hogy megsényli a szakitásukat...segitsetek hogy hogyan legyen jobb a kapcsolatom a nevelt fiammal ugy hogy halgasson is rám .köszi.

#gyereknevelés #gyerekproblémák.
2017. szept. 25. 23:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
47%

Egyszer nyúlna hozzá rossz szándékkal a macskámhoz/kutyámhoz a kis sz**os... azonnal kiadnám az ultimátumot az anyjának. Vagy megneveli, vagy mehetnek, ahova akarnak.

A dackorszak egy dolog, de az nem tartozik bele, hogy a gyerek egy szadista, retardált kis pszichopata.

Egy nő sem ér annyit, hogy ezt elviseld. Soha nem fog változni a hozzáállása, mindig a pici fiacskája lesz neki az első és egyetlen. Ha nem lépsz ki ebből a kapcsolatból minél előbb, akkor életed végéig alárendelt leszel a családban, a saját fiaddal együtt. A barátnőd gyereke meg ahogy nagyobb lesz, úgy fog egyre többet megengedni magának, mert az anyja is meg fogja neki engedni, téged pedig ugyanúgy semmibe fog venni.

Ha van eszed, menekülj, jó messzire. És vidd a cicát is, egy szerencsétlen állat sem érdemli meg, hogy ilyen kis genyók kezébe kerüljön.

A párod meg menjen vissza a gyereke apjához, ha már szülni sikerült neki, akkor nevelje csak ő.

2017. szept. 26. 12:36
 22/25 anonim ***** válasza:
81%
21: Akkor a kérdező is menjen vissza ahhoz, akinek gyereket csinált? :D
2017. szept. 26. 12:57
 23/25 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező, te szerencsés voltál a gyerekeddel, van olyan akivel tehetsz bármit, hisztizik, kőkeményen éli a dackorszakot, nehezen viseli a változásokat, stb. Ne a gyereket utáld emiatt. Még nagyon kicsi.

Másrészt ne ítéld el az anyukát, marha nehéz ám gyereket nevelni kvázi egyedül. Tipikus helyzet, hogy anya azzal próbálja kompenzálni azt, hogy apuka egy szaralak, hogy sokmindent megenged a gyereknek, hogy legalább attól boldog legyen. Mégnehezebb hogy egy olyan emberrel élt, akitől a gyerek csak azt látta, hogy nem hajlandó csinálni a dolgát (gyereknevelés). Biztos sok olyan helyzet volt, hogy anyuka megkérte apukát, hogy segítsen már, ő erre azt mondta: NEM. Na most ha ez a gyerek ezt látta születése óta, rátesz egy lapáttal erre a dackorszakra.

A te gyereked többek között azért jó gyerek, mert ott voltál neki, törődtél vele, még ha állításod szerint szigorral is, de annak a kicsinek nem volt kiről példát vennie, vagyis volt, csak a rossz példát.

2017. szept. 26. 13:15
 24/25 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadók... A "csodálatos lányt" azalatt értem hogy foglalkoik velem...érdekli mi van velem.... Az hogy nem én neveletem a gyerekem ..ez nem igy van...fél évet éltünk külön a volt párommal a szülei miatt de ez egy másik sztori..és ez az időszak vokt az ami kiesett a fiam életéből mert 2-és fél éves volt mikor a volt párom szülei miatt külön kellett élnünk..és 3-éves korában lettünk ulyra eggyütt...aztán jött egy év külföldi munka...és az hogy nemén neveltem a fiam ez nem ugy van...de a saját fiammal is mégtöbbet akartam lenni...csak nem tudom ha más napi 12-orát plusz hétvégén is melozni kellene a megélhetés miatt és a kis szabadidejében sincs ereje semmihez csak pihenni...de én probáltam meg probálom a normális nevelést adni a fiamnak most is...vele bárhova elmehetek mert nincs az hogy akár elmegyek boltba hogy ez is meg az is KELL...a kisfiam megkérdezi hogy ''Apa vehetek valamit magamnak?"nem védeni akarom magam..de a mostani párom azt mondja hogy mindig dicsérik a bőlcsibe hogy ott milyen jo...mindig elpakolja a játékokat...a nagy szüleinél is máshogy viselkedik..szoval nagyon sok oldala van a gyereknek.de itt, szétdobál mindent...a nemtörődömség...stb..segitséget kérek..segitség kell a gyereknek is...a másik dolog..az fiam az annyával él..szinte h.végén talizunk csak de akkor csak vele foglalkozok...ha itt van a másik gyerek is akkor hagyom őket játszani...
2017. okt. 1. 09:49
 25/25 anonim ***** válasza:
26%
Ez nevetséges, hogy ugyanazt a viselkedést 'várod el' a 3 évestől ahogy a 7 éves viselkedik...ebben a korában a fiaddal sem voltál, hisz akkor dolgoztál külföldön...alig találkoztatok azt meg ki tudja, hogy az anyja mennyit küszködött hogy ilyen legyen...hozzáteszem ő már kinőtte 7 évesen a dackorszakot nem úgy mint a 3 éves, gyönyörűen nézne ki ha hisztizne a boltban vagy bárhol...ne várj nagy dolgokat a kicsitől, ha ennyire 'rosszalkodik' valószínű hogy unatkozik...vidd le a játszóra vagy menjetek ki az udvarra ha ez nem opció akkor ülj le vele játszani és játék közben beszélj neki a helyes viselkedésről..de ha ilyen jó vagy, akkor nem értem mi a gond, ha az anyja nem engedi hogy neveld lépj ki a kapcsolatból
2017. okt. 1. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!