Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem közös gyerek. Közös...

Fráter István kérdése:

Nem közös gyerek. Közös problémák. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Üdv... A segitségeteket kérem....A szakitásom után váratlanúl a semmiből jött egy csodálatos lány akivel mostanáig nagyon jól kijöttünk...DE.... Az előző kapcsolatomból van egy gyönyörű 7-éves kisfiam aki "rövid ismertség után egész jól kijön a mostani párommal ,igaz nem taliznak sűrün mert a gyerek sajnos az anyjával van..a.gondom az hogy ennek a csodálatos lánynak is van egy 3-éves kisfia...akit természetesen kőlcsönösen elfogadtam..a gyerekkel az a gond hogy egyedüli unoka ként el van kapatva..az apja mikor eggyütt voltak ugymond semmi nevelést nem adott a gyereknek...megy mindennek...nem ismeri azt hogy kérem...sem azt hogy mikor megkérem hogy nem szabad..határozottan annyit mond hogy NEM...nagyon akaratos gyerek és rájött arra higy sírással ..hisztivel elér bármit...az anyja persze..azonnal ugrik hogy csak ne sirjon..már most irányitja az anyját..és engem már kezd bosszantani ez a viselkedés...igy mondtam neki az elején hogy nevelni akarom ugy ahogy szinte a.sajátomat..ő hála isten nem mert az én gyerekem hanem mint pozitív visszajelzésként ..jól nevelt tisztelettudó gyerek..és hát az én nevelési módszerem a páromnak túl "szigorú"...igy mondtam neki hogy jo akkor nek nevelem..."elfér" a lakásba...de nem akarom azt hogy egy 3-éves gyerek irányítson.. De a kapcsolatunkon javitani akarok mert a páromnak nem tetszik hogy mindenért rászolok..pl a függönyt majd le tépi mert a cicát akarja éppen elpüfölni...vagy éppen a lábával nyomja befele az erkélyablakot...vagy a nem ólcsó tv előtt hadonászik a karddal...szerintem ezek miatt más is rá szolna persze normális hangnemben a gyerekre más is...és ő persze az emlitett NEM kijelentéssel folytatja tovább...persze hisztizik akkor is mikor inni kér..és viszem neki..elkezd hisztizni mert hogy én vittem neki inni nem pedig az anyja..soha nem bántottam..sőt ha sír felveszem megnyugtatni...de a párom nemtetszését mutatja hogy nem jo a kapcsolatom a gyerekkel... Pedig szeretném...de hogy..neveletlen...akaratos...számba se vesz mert nem akarja meghallani azt amit mondok neki vagy kérek tőlle...a párom szerint lehet hogy megsényli a szakitásukat...segitsetek hogy hogyan legyen jobb a kapcsolatom a nevelt fiammal ugy hogy halgasson is rám .köszi.

#gyereknevelés #gyerekproblémák.
2017. szept. 25. 23:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
59%
4, add vissza a dipid...
2017. szept. 26. 06:51
 12/25 anonim ***** válasza:
70%

dackorszak fűszerezve a széttépett családok által a gyerekben keletkező óriási feszültséggel

ezek a tombolások az anyának szólnak, hogy miért "csalta" meg őt - ugyanis egyelőre azt hiszi az anya az ő szolgálója.

- egy nyugodt szeretetteljes családban nem veri a macskát, tép le a függönyt, nem veri szét a berendezést egy gyerek dackorszakban sem

A nevelés legyen következetes és ott ahol lehet engedékeny, ahol nem ott nem kell engedékenynek lenni. Könnyű ezt mondani, nehéz megvalósítani. Meg kell kísérelni, beszéljétek meg, ne egy kölök határozza meg a ti léteteket.

2017. szept. 26. 07:58
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

Nekem nagyon egyoldalú ez a történet. Van a csodálatos lány, aki mindent megenged a gyereknek, csak ne hisztizzen. A gyerek rombol, de persze a volt férj a hunyó, aki nem nevelte a gyereket. (Azt azért tudod, hogy mind a két szülőnek nevelni kell, nem az apja lesz a kemény hős, aki miatt a gyrrek megtanul viselkedni.) nem tudom, te mikor váltál el, de ezek szerint te sem sokat vagy a fiaddal, és nem te neveled.

Ki kell találni, mi a gondja a kicsinek, és nem csak állandóan tiltani mindent.

De szerintem is nehéz lesz ez, ha az anyja nem ugyanazt akarja, mint te. Előbb vele kell megegyeznetek a nevelés módszerében, és utána ezt követni. Ha nem tudtok megegyezni vagy nem úgy, ami mindkettőtöknek megfelel, akkor nem fog menni a kapcsolat.

2017. szept. 26. 08:26
 14/25 anonim ***** válasza:
56%
Pedig most kéne tiszteletet kivívni, később még nehezebb lesz. A baj hogy a csajod aszisztál a gyereknek, egyből ugrik.
2017. szept. 26. 08:37
 15/25 anonim ***** válasza:
54%

A 4-es válaszolóval maximálisan egyetértek, és mindazokkal, akik nem jósolnak nagy jövőt ennek a kapcsolatnak.

Én ugyan nem vagyok pszichológus, de két olyan nővel is éltem, akinek van gyereke, és tudom, hogy mi a különbség egy olyan kapcsolat közt, ahol nagyjából egyforma az értékrendetek, és a gyerekneveléssel kapcsolatos gondolkodásotok, és egy olyan közt, ahol szöges ellentét van.

Ez utóbbi változni csak rossz irányba fog, és kár lenne elmenni addig a pontig, amikor mindenki sérül már, mert annyira elmérgesedik a helyzet. Az ilyen nőt felejtsd el!

2017. szept. 26. 08:38
 16/25 anonim ***** válasza:
51%

Sehogy, majd jól megkapod tőle, hogy "nem vagy az apám, hagyjál békén".

Figyelj, az ugye megvan, hogy ezt az egész szarakodást a TE gyereked sínyli meg, és nem lesz rá időd?

Én itt lelépnék, az a nő csináljon, amit akar, de a gyerekemmel való kapcsolatot nem hagyom veszni.

Márpedg, ha te folyamat az ő kölykét próbálod rendre utasítani, akkor a gyerekeddel nem lesz semmi időd foglalkozni, meg ő "úgys jólnevelt, minek törődjek vele"?

Nálunk ugyanez volt, 10 éve szinte semmilyen a kapcsolatom apámmal.

Mostohaöcsikék voltak a valakik, mert még gyerekek, jaj, neveljük őket, foglalkozzunk velük, én úgyis "kész vagyok", felnőtt, lehet szarni rám.

És most mondhatod azt, hogy nem ez lesz, holott 90%-hogy DE.

2017. szept. 26. 08:39
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

Ha neked is van gyereked, hogy ez a kor pont a hisztis, dacos korszak. Ez nem azt jelenti, hogy neveletlen.

Ha annyira csodálatos a párod, akkor kétlem, hogy egyáltalán nem neveli a gyereket.

Értem én, hogy más gyerekének a hisztijét nehéz kibírni. Engem is idegesítene.

2017. szept. 26. 08:51
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
A párod nem teper érted, nem próbál javítani, hanem állandóan szakításra tereli a témát, szakíts vele, hidd el, utána egyből könyörögni fog, és megváltoznak a dolgok.
2017. szept. 26. 09:01
 19/25 anonim ***** válasza:
77%

"...a gyerekkel az a gond hogy egyedüli unokaként el van kapatva..."

Hogy jön ez ide?

Egyre kerestem, hogy hol kapatják el a nagyszülők, de sehol nem találom.

Egyébként igazuk van az előttem szólóknak, tipikus dackorszak.

Én ennek a kapcsolatnak nem nagy jövőt jósolok.

2017. szept. 26. 10:05
 20/25 anonim ***** válasza:
61%
Egy gyerekkel ugy kell foglalkozni, mintha az egy ures csupor lenne, amit meg kell tolteni szeretettel. Probald ki! Nekem bevalt... Foglalkozz vele, jatszal vele. Ha kardozik a tevenel, fogj egy masik kardot, es hivd el a teve elol, kardozzatok mashol. Kozben meg magyarazd el neki, hogy de jo, hogy nem a teve elott kardozunk, mert a teve biznony torekeny, es draga. Igy tuti nem teszitek tonkre. Sok sikert, majd irj, hogy mi lett!!!
2017. szept. 26. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!