Apám lehordta a páromat mert fura figura próbáljunk meg egy következő találkozást vagy hagyjuk?
Apám elég konzervatív ember másrészről meg tök az ellenkezője mondható el róla úgy hogy nagyon nehéz kiigazodni rajta. Nyitott mindenre ami új,szereti a változást,befogadó,de ha rólam van szó akkor totál máshogy viselkedik és ez csak most esett le igazán.
2 év után úgy döntöttünk a barátommal (27/f)hogy megismerjük egymás családját is tekintve,hogy amúgy is a szüleim már nagyon érdeklődöek voltak és sokat kérdezősködtek a páromról/ami hozzáteszem nem zavart/
Szóval a párom eljött hozzánk és mindenkivel beszélgettünk. Anyával,az öcséimmel (ikrek 16/f) a báttyámal (22/f ikertesóm) és apával.
Apa viszont meglepett,mert förtelmesen viselkedett a párommal. A barátom külsőre elég ijesztően nézhet ki. De csak első pillantásra. :) A két karja kivan varrva tele van tetoválásokkal és a nyakán is van tetkó..:) ehhez ing,elegáns ruha társul ami meglepő volt mindenki számára. Apám konkrétan lehordta a sárga földig a fiatalságot a társadalom azon rétegét akik kicsit mások nem az átlag körbe tartoznak/döntse el mindenki maga ki az átlagos és ki nem :) / na nekem ez rosszul esett, nagyon kellemetlenül éreztük magunkat és utána jött a hab a tortán. Amikor apa nyíltan megfenyegette,hogy a hajam szála nem görbülhet,nem vihet rossz társaságba a barátom,egyszer nem akar szomorúnak látni és a párom a micsodáját tartsa a gatyájában - úgy értve ne csaljon meg engem. Ez...nagyon ciki! El nem tudom mondani milyen kellemetlen ezt élőben hallgatni. Cseppet sem volt mulatságos és vicces. Az egész találkozást tönkre tette. Holott a barátom nem akart rossz benyomást kelteni. Nagyon izgult és készült(ünk) tartott a reakcióktól. Apám mindent elrontott. Úgy hogy megbeszéltük a párommal,hogy a szüleimet hanyagoljuk. Lehet túl reagálom,de a páromat ez rosszul érintette és többször is felhozta,hogy másra számított azért. :( Ezért ez engem is zavar és bánt és kezdek elhidegülni apámtól. Kő bunkó volt,sosem viselkedett így velem vagy másokkal..:(
És a barátomnak nem én vagyok az első barátnője. Neki előttem már volt párkapcsolata (3). Ott sem fogadták jobban a szülők őt..de a barátom azt mondta ekkora megaláztatásban nem volt még része. :/
Szerintetek hol rontottam el? Igazából szeretnék mégegyszer neki futni ennek..és megbeszélni apámmal,hogy bennünk (a barátommal) ez azért nyomot hagyott...nekem fontos a család,családcentrikus vagyok. A barátom is a családom része. Engem elfogadtak a szülei,nagyon kedvesek és szeretetre méltók. De apám...? Röhejes!
Nem tudom miért külső alapján ítél némely ember.
Én párom is ki van varrva,apum egy külön sztori, de egyszer nem beszélt vele így.
Képeket soha nem látott rólatok facebookon vagy vhol? 2 év az sok idő ahhoz, hogy egy kis infót se kapott párodról.
Beszélj apuddal négyszemközt, mondd el, hogy mennyire rosszul esett nektek. És sztem te is elereszthetsz egy bocsánatot, tudván, hogy konzervatív és nem szóltál neki előre, hogy mire ,,készüljön".
Érdekes, aaz én apámnak semmi negatív megnyilvánulása nem volt a párom felé.
Fél millis hajú, vállas (pedig nem gyúr) és csupa fekete szerkóban jött a találkára, szóvel nem az az inges jókisfiú-kinézet. :)
Apa egyszerűen leült, megkínálta sörrel és BESZÉLGETTEK - ugyanis kultúrember nem célozgat, hanem ismerkedik a másikkal, bármilyen megdöbbentően is néz ki alapból.
Majd találka másnapján felhívott és megmondta, hogy jófej a párom, és bár első ránézésre kicsit meghökkent (exem világos ruhákban járt, ing, stb.), de a beszélgetés minden aggodalmát elvitte, és örül a boldogságunknak.
"Nem tudom miért külső alapján ítél némely ember."
Talán mert a külső is sok mindent elmond a emberről... Inkább azzal van a baj, aki CSAK külső alapján ítél.
Meg az is érdekes, és esetleg (mondom: esetleg!!) személyiségi problémákra utalhat, ha valakinél túl nagy a kontraszt a külső és viselkedés, ill. a belső világa közt.
Apád rettenetes bunkó volt.
Ugyanakkor viszont, ha párod mindkét karja és a nyaka tele van tetoválással, akkor ezt lehetett volna említeni korábban, vagy fényképet mutatni róla, amin ez látszik. Akkor túl lett volna a "kulturális sokkon", és mondjuk két hónap múlva már nem döbbentette volna meg ez.
Érdemes lenne párodnak elgondolkodnia azon, hogy érnek-e ezek a tetoválások annyit, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön miattuk. Hisz mondta, hogy korábbi párkapcsolatában sem fogadták el a szülők. Valószínűleg hasonló okok miatt.
Nagyon egyetértek 15-ös válaszoló fölvetésével, hogy aki polgárpukkasztó módon néz ki, az miért csodálkozik, ha a polgár pukkad?
Ugyanakkor ez nem változtat azon a tényen, hogy apukád rettenetesen viselkedett. Ne csodálkozzon, ha párod soha többé nem fog vele találkozni. Ami azt jelenti, hogy anyukáddal se nagyon fog, meg a család többi részével is alig.
"Amikor apa nyíltan megfenyegette,hogy ...... egyszer nem akar szomorúnak látni...."
Hát, aki azt képzeli, hogy egy párkapcsolatban, házasságban több év (akár több évtized alatt) sose lesz szomorú az egyik fél, annak nagyon furcsa elképzelései vannak a párkapcsolatokról. Szóval ez olyan blőd elvárás, hogy nem is érdemes próbálkozni, hogy megfeleljen neki az ember. Én biztos, hogy utána megmondtam volna a páromnak, hogy apjával soha többé nem fogok találkozni. Hozzánk soha nem lesz hívva, én meg nem megyek őhozzá.
"Nagyon egyetértek 15-ös válaszoló fölvetésével, hogy aki polgárpukkasztó módon néz ki, az miért csodálkozik, ha a polgár pukkad?"
A legnagyobb baj, hogy a 21. században a tetoválás MÉG MINDIG polgárpukkasztásnak számít.
"Ezért ez engem is zavar és bánt és kezdek elhidegülni apámtól"
Azután ha a pasas már nem lesz meg, és az is kiderül majd, hogy apukádnak -a tapasztalatai alapján- mégiscsak igaza volt, visszasündörögsz??
Ne feledd, hogy a te korodban a pasasok jönnek-mennek.
Az apukád meg ott lesz veled mindig.
Fényképet láttak a barátomról. De én is mutattam a családomnak. Szóba se jöttek a tetoválások, SOHA! Egyedül az öcséim voltak azok akik megjegyezték,de nekik tetszett. A szüleim semmit nem reagáltak rá. Anyának amúgy nagyon rokonszenves a párom és kizárólag apámnak van gondja.
Személyesen korábban nem találkoztak. Én érettségi után kimentem dolgozni külföldre ott ismerkedtem meg a barátommal. { ő nem magyar amúgy } aztán távkapcsolatban voltunk 6 hónapig,mert közben hazajöttem. Végülis utána többször is beszéltük,hogy találkozunk egymás szüleivel,de ez kimaradt. Amikor Mo-ra jött az első és legfontosabb az az volt,hogy összetudjunk költözni. Végülis nem erőltettük a találkozást,pedig a szüleim már nagyon akarták látni. Nem tudom miért húztuk eddig. Így alakult. :)
A barátom megtudta magát védeni,de egy eléggé visszafogott srác és nem akart rossz benyomást kelteni. Lényegében felkészültünk arra,hogy lehet nem lesz valami jó a rekaciója a családomnak. Lesz egy kicsi sokk..nekem is volt amikor először láttam. Külső alapján próbáltam megítélni. Apám pálcát tört a feje felett,pedig nem is ismeri. Nem vagyok gyerek,igazán nem szorulok védelemre ilyen formában ahogy ő tette..na úgy meg végképp nem!
Most meg gondolom töketlennek tűnik a barátom,mert nem olvasott be apámnak. Mindegy is,nekem- nekünk ez rosszul esett. Rettentően felszínesnek mutatkozott az apám a barátom szemében. Ezt viszont ő is elmondta ott mindenkinek. Amúgy nem is maradtunk sokáig,mert elment a kedvünk. A párom ajándékot is vitt a szüleimnek. A tesóimnak is. Tényleg készültünk,vártuk is már hogy na akkor mi lesz..hát..:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!