Hogyan tudnám lebeszélni az alig 18 éves kistestvéremet, hogy ne változtassa a nevét Kínai mesefigura nevére? A kérdés halál komoly!
Sajnos 15 éves kora óta ezzel jön, de most hogy 18 senki nem állhat az útjába.... de én meg akarom gátolni.
23f
Először is a kistestvéred már nem is olyan kicsi :D
Azt meg úgysem hagyják az önkormányzatnál, hogy értelmetlen névre változtassa a nevét, hisz ha egy gyerek születik, akkor is csak a névjegyzékben szereplő név adható neki...
Gátolni te nem tudod :D
Mi lenne a neve?
kínai mesefigura? Nálam nem ugrik be semmilyen kínai mese...
Mondd el neki, hogy szerinted ez nagyon röhejes dolog. Pl. meséld el neki, hogy Belgiumban egy nő az anyakönyvezőnél az Anakin nevet akarta adni a fiának, de nem engedték, mert nagyon röhejesnek találták.
(Ez 100% igaz történet, amit leírtam, mert ezt a hírekben olvastam pár éve és belevésődött a fejembe.)
Gondolom, hallottad, hogy Amerikában tök természetesnek tartják, ha filmbéli vagy más eredetű nevet adnak a gyereküknek. Ott van Suri Cruise. A suri hercegnőt jelent, asszem. Az Avatar hatalmas sikere alatt sok szülő Eytukénnek, Avatárnak vagy Neytirinek akarta keresztelni a gyerekét. Ez volt a legröhejesebb, amit valaha hallottam!
nevetni fogsz de a hivatalos mayar férfi nevek között szerepel Frodó Gandalf és társai..
amugy nem kinai hanem japán....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!