Mit csináljak, ha a mostohaapám piszkál a súlyom miatt, beszólogat, pedig nagyon jól tudja, hogy étkezési zavaraim voltak? Anya miért nem tud megvédeni?
14-15 éves koromban a 34-es méret volt az álmom.
Volt olyan, hogy naponta 3 almát ettem, kórházba is kerültem kiszáradás miatt. Utána elkezdtem hánytatni magam. Bármiért stresszeltem, idegeskedtem, azonnal szénhidrátot ettem, amit 5 perc után kihánytam, mert szörnyen éreztem magam evés után.
Később elkezdtem diétázni, 3 éven át nem ettem fehér lisztből készült ételeket, tésztát, kenyeret, cukrot, édességeket.
Aztán összejöttem a barátommal és mellette újra bekerült az életembe 1-1 pizzázás, sütizis. Igaz, hogy 38-as a méretem jelenleg, de sokkal jobban érzem magam a bőrömben, nem a mérlegen állva kezdem a napomat és tényleg jobb a közérzetem. Tehát nem 150 kg-osra híztam, meg nem is 5 pizzát eszek meg egy nap.
De a mostohaapám folyamatosan beszólogat, Röfinek hív pl. Meg hétvégén is voltunk étteremben és carbonara-t kértem, mire megszólal a pincér előtt, hogy nem-e lenne jobb inkább valami saláta... Anya csak hallgatott, mama szólalt meg, hogy nem 4 éves vagyok, csak képes vagyok eldönteni, mit szeretnék ebédelni. Ja, meg utána szólt a pincérnek, hogy a carbonaraból csak féladag lesz...
Már többször kértem, hogy ezt fejezze be, vagy foglalkozzon a saját lánya étkezési szokásaival (18 éves, 100 kg). Ilyenkor azzal jön, hogy jaj, hát ő csak viccel, ne vegyem már ennyire komolyan. De komolyan veszem, mert éveken át szenvedés volt minden étkezés számomra, és undorító dolognak tartom, hogy teljesen normális kinézetem van, de ő mégis csúfol, mint egy óvodás gyerek, és beszólogat.
Én nem vágnám rá így csípőből hogy ő egy rosszindulatú féreg, stb.
Lehet hogy tényleg viccelni akar, csak ilyen béna faragatlan humora van, nem is érzékeli hogy ez valójában bántó.
El is magyaráztad neki hogy ez neked miért bántó, vagy csak felületesen visszaszóltál?
Ha megtudja a valódi okot és a béna humora mellett emberileg rendben van, akkor le fog állni.
Az sem biztos hogy anyud nem szól neki, csak lehet hogy nem előtted teszi, úgy gondolja hogy nem tesz plusz feszültséget az adott helyzetbe.
Mindenesetre anyudnak is elmondhatnád ezt hogy ezek a dolgok mennyire zavarnak téged.
Lehet ő is inkább olvadozik a párja "nagyszerű" humorától. Beeszélj vele, kérd meg hogy hasson rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!