Ti hány évesen engednétek meg a gyereketeknek a körömlakkot vagy műkörmöt?
Én 19 éves vagyok, de nem merem megcsináltatni, mert nagyon félek tőlük.
Az is tök fura számomra, hogy már az ovisoknak lehet körmöt lakkozni, de én először 16 évesen mertem, erre ment, hogy levágom a kezedet, r<b@nc vagy stb. Félek, hogy ezért is megvernek netalántán.
A mai napig teljes letargiában van anyám, hogyha kilakkozom, ezért nagyon nem is merem. A smink ugyanez...
Igazából nem ez a legnagyobb gondom, mert kikészítenek, szószerint.
De tök rossz nézni a kisiskolásokat, akiknek megengedik.
A három éves lányomnak simán kilakkoztam olyanra, mint az enyém, mert szerette volna. Ez csak körömlakk, miért kell olyan óvatosan bánni a színekkel, időszakkal?
Egyszer nem értem rá, akkor filctollal kifestette magának. Ez miben más?
Relatív. Például nyaralás idején, betegség alatt stb. csak úgy szórakozásból/játékból (alkalmanként!) már 7-8 évesen is. De hangsúlyozom, csak alkalomadtán.
Azt, hogy rendszeresen lakkozza a körmét, iskolába is kilakkozott körmökkel menjen, csak 15-16 éves korától.
16 éves kor körül már tesrmészetes, hogy fokozottan ad a külsejére (smink, öltözködésre fektetett nagy hangsúly, frizura, esetleg körömlakk), extrém esettől eltekintve nem korlátoznám ilyen téren.
De annak nem örülnék, ha már kisebb korában is túlzottan a külsőségek körül forogna az agya, mert elvonná a dolgokat fontosabb dolgokról, aminek ebben az életszakaszban inkább helye van.
De egy 19 éves lányt már beteges így korlátozni. Én 19 évesen már magassarkúban, full sminkben és kiöltözve hártam még suliba is :) azőta már visszavettem, de szerintem ez az az életkor, amikor a lányok legérzékenyebbek a külsejükre.
25/l
Nem olvastam el a hozzászólásokat, később el fogom.
Az 5 éves lányomnak szoktam venni -kb másfél éve- halvány rózsaszín lakkokat, mert mindig az enyémet kunyerálta. Szünetekben ki szoktam neki lakkozni, tettem rá csilli villi matricákat, de mivel gyakran akarta, szereztem be neki olyan "lakkokat", amit kimondottan kislányoknak terveztek, mert vízzel lemoshatóak.
Ha sulis lesz, néha, szünetekben itt-ott biztosan meg fogom engedni -miért ne??
Komolyan lakkot, decens, neki való műkörmöt (ami az én ízlésem szerint rövid francia vagy visszafogott színek) 16 éves korától engednék. Haladjunk már a korral, gyereket nem tekhes tiltással lehet nevelni, hanem mondjuk úgy, h elmagyarázom, 2 cmes vörös műköröm nem ízléses egy tinilány kezén, de egy visszafogott francia esetleg hozzátartozhat az igényessèghez, természetesen nem kötelező.
Egy tini életéhez hozzátartozik a divat, a frizurák, smink stb, miért kell ilyet megtiltani?!
Anyáddal valami nagy baj lehet, nem a műkörömmel, hanem a nemi szerepekkel van gondja, ez annyira abszurd, hogy taglalni sem érdemes!!
De ez sem semmi, hogy 19 éves korodra nem tudsz ennyit lázadni, hát, basszus felnőtt ember vagy!
Keresd meg rá a rávalót, ha már ilyen bigott szülők jutottak és ne kérdezd meg, minek erre engedélyt kérni??
Mondjuk én, ahogy magamat ismerem, hasonló helyzetben és idősen 2 cmes vöröset tennék -javaslom neked is.
De a válaszokat mindenképp mutasd meg neki és szedd össze magad, ideje felnőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!