Ti hány évesen engednétek meg a gyereketeknek a körömlakkot vagy műkörmöt?
Én 19 éves vagyok, de nem merem megcsináltatni, mert nagyon félek tőlük.
Az is tök fura számomra, hogy már az ovisoknak lehet körmöt lakkozni, de én először 16 évesen mertem, erre ment, hogy levágom a kezedet, r<b@nc vagy stb. Félek, hogy ezért is megvernek netalántán.
A mai napig teljes letargiában van anyám, hogyha kilakkozom, ezért nagyon nem is merem. A smink ugyanez...
Igazából nem ez a legnagyobb gondom, mert kikészítenek, szószerint.
De tök rossz nézni a kisiskolásokat, akiknek megengedik.
Kb.hetedik osztályos koromban már időnként kilakkoztam a körmöm. Már vagy 20 éve volt, de már akkor sem szóltak érte a suliban sem, a szüleim meg főleg nem. Gimiben meg pláne nem. Műköröm inkább később lett divat, mikor már felnőtt voltam, nekem még sosem volt, de csak azért, mert nem szeretném.
Amúgy pont a nyáron láttam, hogy egy ismerősöm lányának szolid, rövid műkörme lett. 6.os a lány. Azt kicsit furcsállottam, ebben a korban szerintem még felesleges, de végül is szünet volt, miért ne? (nagyon normális, ha lehet ilyet mondani, példaértékű családról van szó).
Egyébként igaza van az előttem íróknak, felnőtt ember vagy basszus, ha így lekorlátoznak, akkor ott a köröm a legkisebb gond.
Nyári szünetben simán kilakkoznám egy ovisnak is. Suliidőben akkor engedném, amikor már tudom hogy nem szólnak érte a tanárok, ez ugye sulifüggő. Gimiben már biztosan nem érdekli őket, anno nekünk se szóltak. A műköröm nem tetszik, szolidat, természetes hatásút olyan 17-től engednék, szintén a suli házirendjétől függően.
Amíg otthon laksz, én is csak max lakkoznám a helyedben. Vannak szülők, akikkel egyszerűen nem lehet ilyesmit megbeszélni, mert ragaszkodnak a saját álláspontjukhoz.
A körömlakkot általános iskolás korban csak szünetekben, utána már bármikor.
A műkörmöt majd, ha fizetni tudja magának.
Ha ez igaz, amit leírsz, akkor anyukáddal elég nagy problémák vannak sajnos :( Amint módod lesz rá, érdemes lenne elköltöznöd, hogy önálló életet élhess, mert 19 évesen ez nagyon nem normális dolog. De 16 évesen se, hogy ilyet mondjon egy anya a lányának, csak azért, mert kilakkozta a körmét. Döbbenetes.
Én volt, hogy óvodába is lakkozott körmökkel mentem mert a nővérem lakkozta a körmeit és én is akartam :) Később általános iskolában is előfordult, hogy néha kilakkozta nekem, de abban az időszakban nem nagyon érdekeltek ezek a dolgok, inkább azt az "igénytelenebb" korszakomat éltem. Magamnak nem is festettem a körmömet, majd később gimis koromban 17-18 évesen lett műkörmöm és azóta is van. Az én szüleim nagyon "lazák" ilyen téren, nem kifejezetten szólnak bele ezekbe a dolgokba, tehát nem is arról van szó, hogy mondjuk nekem kellett volna megküzdenem a szabadságomért.
Az egy nagyon szomorú dolog, hogy téged még 19 évesen is így kezelnek, egyáltalán nem normális... Mondanám, hogy csináltasd meg és utána már nem tudnak mit csinálni, nem az ő dolguk stb., de írtad, hogy nagyon félsz tőlük és azért ez nem ilyen egyszerű, ha ennyire be vagy szabályozva. Miért félsz tőlük ennyire? Volt már rá példa, hogy valami pitiáner dolog miatt bántottak pl. megvertek?
Nekem 2 fiam és 1 lányom van, a 2 fiú nem igényelte. :D
A lányom, na hát ő már más téma. :D Már ovis korában azzal nyúzott mindig, hogy fessem ki a körmét. Hétvégente mindig rózsaszín, lila és hasonló színekben pompázott a kis keze. Oviba így nem mehetett, de az előfordult egy párszor, hogy átlátszó vagy csillogós átlátszó körömlakkal a körmén ment oviba. Szerintem észre se vették az óvónők. :) De ha észre is vették, nem szóltak egy szót se, és ennek már 13-14 éve...
Aztán általános iskolás korában is folytatódott ez, mármint alsó tagozatban, bár egyre ritkábban igényelte és utána volt egy pár év, amikor egyáltalán nem kérte. olyan hetedikes-nyolcadikos lehetett, amikor elkezdte magának festeni, én meg nem tiltottam meg, elég nagynak éreztem hozzá, a suli se tiltotta és nem rikító színeket használt. :) (Bár igazság szerint engem az se zavart volna, ha neki tetszik). Az általános iskolás ballagásán (tehát 15 évesen) volt először műkörme, de csak nagyon szolid, kicsi, géllak volt, szinte nem is látszott amúgy, hogy mi a szitu. :) 16 éves volt, amikor volt egy nagy családi összejövetel, rendezvény és akkor szeretett volna épített körmöt és lett is neki. Aztán nem igényelte, csak magának festegette de tavaly karácsonykor valamiért rájött ez a hangulat ismét és akkor megint lett műkörme, idén nyárig. Most lesz a szalagavatója és arra majd természetesen szeretne ismét. :) Gondolom a ballagással se lesz ez másképp. De nem zavar, szépeket csináltat és nem ilyen hosszú "karmokat", teljesen szolid és jól áll neki. :) Ja, és most múlt 18. :)
Off: Én 8 voltam, mikor kilakkoztam a körmöm, de a Tanítónő rám szólt, hogy nem vagyok nagylány. 14 éves koromban két osztálytársnőm műkörmöt ragasztott fel nekem, amit alig tudtunk leszedni és fájt.
On: Körömlakk 14, műköröm 18.
Amikor én ovis voltam, engem nem érdekelt a körömlakk, elég fiús ia voltam, de az unokatesómnak néha ki volt festve, nyáron, oviban. Ha lenne egy lányom és nagyon akarná, egyszer egyszer kifesthetné kiskorában is, mondjuk alsóban, de csak valami halvány színre és csak nyáron. Például halvány csillogós rózsaszín.
Szerintem 10 éves kortól mehet sima körömlakk, akár sötétebb színekkel is, de általában az általános iskolákban nem engedik. Felsős korában örülnék, ha iskolaidőben csak halvány, nude színre festené a körmét, nyáron mindegy. De ha az iskola engedi felőlem oda is használhat bármilyen színt.
12-13 évesen mehet géllakk is, gimnáziumban meg már amúgysem szoktak szólni ilyenekért. 15 éves kortól szerintem ritkán, csak nyáron, egy-két alkalommal mehet valami szolid, visszafogott, rövid fajta műköröm.
19 évesen felnőtt vagy, bármi belefér. Nem tudom a szüleid milyenek, de ebben nagyon nem értek egyet velük. Felnőtt nő vagy, hadd csinálj már azt a saját körmöddel, amit akarsz. Ez csak egy körömlakk. Ettől nem leszel ******
Szerintem anyád elmebeteg. Elkéne vinni orvoshoz,bár...az se segítene neki.
19 éves vagy!!! 18 éves kortól azt csinálsz amit akarsz, nem szólhatnak bele.
Nekem körömlakkot 9 évesen már megengedték. Műkörmöt egyelőre nem akarok,szóval azt nem tudom,mikor engednék meg.
Én gyerekemnek körömlakkot 9 évesen,vagy ha akarja már előtte. Műkörmöt 14 évesen.
Aztán mi az h nem engedi meg sminket se? Attól,h ő nem szereti vagy bármi,nem tilthassa meg. Én helyedbe már rég elköltöztem volna. Vagy pedig szemükbe mondtam volna,h nem vagyok kislány,akinek parancsolgathatnak.
13 éves vagyok,sminkelem magam. De csak:
-Szempillaspirál
-Szemhéjtus
-Korrektor(nem mindig)
-Púder
Utolsónak: sajnos attól, hogy nagykorú, nem csinál azt amit akar, ameddig a szüleivel él, és rájuk van szorulva.
Akkor csinál azt, amit akar (a lehetőségeihez mérten), ha elköltözik, és megáll a saját lábán.
Egyébként ezt kellene tennie a kérdezőnek minél előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!