Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, mit szólnátok, hogy...

Szülők, mit szólnátok, hogy ha a gyereketek a fejébe venné, hogy? (továbbtanulás, többi lent)

Figyelt kérdés

Hogy kutató nyelvész szeretne lenni.

Ha az lenne az álma hogy régi szövegekkel foglakozhasson, az adott nyelv kialakulását, fejlődését, elterjedését vizsgálhassa.

Ezen a pályán érezné magát a legjobban.

(Legyen mondjuk egy nem mindennapi nyelv a kutatás tárgya, mondjuk az óizlandi)

Lebeszélnétek, kutatják már azt így is elegen, sosem tudna elhelyezkedni?

Vagy támogatnád, nincs ebben semmi abszurd?

Mit gondoltok?

2017. szept. 13. 11:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%
Támogatnám az elképzelését, de mindenképp ösztönözni kell valami megélhetést adó tudás megszerzésére is. Kutató nyelvészként csak akkor kap fizetést, ha annyira jó lesz az évfolyamon, hogy utána az egyetem állásba veszi és elindulhat a doktori képzésben, stb. Milliomos ebből nem lesz, az tuti. De a kutatónyelvészkedés feltételezi a jó nyelvérzéket, és ha megtanul tolmácsszinten 2-3 idegen nyelvet, ezzel forditóként, tolmácsként, idegenvezetőként, újságíróként, nyelvtanárként tudja a megélhetését biztositani. Jó szinvonalon. Szerintem uszkve 50 ember van Magyarroszágon, aki kutatónyelvészként fizetést kap vmelyik egyetemen...
2017. szept. 13. 19:34
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Támogatnám.

Lehet, hogy nem egy piacképes szakma, de könyörgöm, inkább legyen boldog. Amúgy is akkor lesz gyerekem, ha már tudom érdemben támogatni pénzügyileg is.

21/L

2017. szept. 13. 21:50
 13/13 anonim ***** válasza:
57%

Nyelvészként írok neked. Nyelvész végzettségem van, de nem dolgozom a szakmámban, teljesen más pályára kerültem saját döntésből, de egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt tanultam. Alapképzésnek nyelvet tanultam, ami ma nagyon fontos, főleg Magyarországon, ahol rossz a nyelvoktatás és a lakosság nyelvtudása is. Nyelvvel el lehet helyezkedni. Nyelvszakon sok más gyakorlati, hasznos dolgot megtanultunk, ebből élek ma is. Mesterképzésnek választottam a nyelvészetet, és aki elment kutatónak, az megél belőle. Sokat utaznak, előadnak, izgalmas, szép munka. Én belátok a színfalak mögé, nyugodt szívvel ajánlom, mert olyan alapokat ad a nyelvészképzés, hogy ha később nem akarnál ezzel foglalkozni is el tudnál helyezkedni, nincs veszítenivalód.

Sok sikert!

2017. szept. 14. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!