Mi legyen fontosabb: az hogy együtt legyek (éljek) a családommal, most messze dolgozó férjemmel, messze tanuló gyerekeimmel vagy hogy az idős szülőt (férjem édesapja) ne hagyjam magára (vagy másokra) 77 évesen?
9-es válaszoló
Gimisek a gyerekek, a nagy végzős, a kicsi elsős. Eddig nem voltam egyedül, ő itt volt nekem. Hétvégén hazajárnak. Jó iskolát akartunk nekik, nem akartam, hogy hátrányuk legyen a helyzetből, nem volt közelebb. Mi egy pici faluban lakunk, messze a várostól.
Lehet nem zárkózna el a főnöke, de kérdezni sem akarja.
Ha mindketten dolgoznánk tudnánk albérletet fizetni. Itthon is van munkám, de itthonról végzem, monoton bedolgozás. A szakmámban itt nem tudok elhelyezkedni, Pesten simán menne.
10-es válaszoló
Az apját nem akarja se vinni, se itt hagyni. Ennyi. Másra se akarja bízni, mert szülőt nem hagyunk magára. Ennyi. Most mindegy ő mit mond. A kérdés, hogy tőlem mennyire önzőség, hogy nem tudok megbékélni a helyzettel. Mennyire butaság vagy érthető, hogy nem akarok így élni.
Milyen ember vagyok, ha válaszút elé állítom, hogy vagy talál megoldást vagy ő jön haza és én megyek el?
"Az apját nem akarja se vinni, se itt hagyni. Ennyi. Másra se akarja bízni, mert szülőt nem hagyunk magára. "
Mégis megteszi, hisz nem ő ápolja. Azt megérteném hogy nem akarja kiszakítani a megszokott környezetéből, az idősek iszonyú nehezen viselhetik ezt. De a párod csicskának, baleknak néz téged, mikor egyértelműnek, alapnak veszi hogy neked kell áldozatot hoznod az ő apjáért. Nem kell. Csak könnyebb a nőre hárítani a nemszeretem munkákat.
nagyon abszurdnak tartom ezt a helyzetet. A helyedben keresnék Pesten munkát, osztanék-szoroznék, és ha tudnék, kivennék ott egy akkora lakást, amekkorában az após is elfér.
A férjed olyan, amilyen, de az tuti, hogy nem a 77 éves apósomat választanám a gyerekeim helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!