"Egynek jó lesz. " Ez mégis milyen hozzáállás egy apa részéről?!
Van egy viszonylag friss kapcsolatom, de már tartunk azon a szinten, amikor a különbségek feltünedeznek. Előtte volt egy 2 éves kapcsolatom, ott a párommal kb. egy szinten voltunk műveltségben, intelligenciában, hát vele sajnos nem, ő kevésbé művelt. Hát ezt elpanaszoltam apának, gondoltam megértő lesz, esetleg ad 1-2 tippet, hogyan segíthetném, képezhetném egy kicsit. (Ismerik egymást a párommal, és jól el is vannak, a párom kifejezetten bírja, sőt a családból mindenki kedveli a párom.)
Na, hát apám megvonta a vállát és közölte velem, hogy "Nem baj egynek jó lesz."?????!!! Hogy mi van?? Láthatta rajtam hogy ezen fennakadtak a szemeim, mert volt szíves kifejteni hogy hát "ez a világ már nem arra van kitalálva hogy sírig tartó kapcsolatot tartsanak fenn az emberek.." ???
Amúgy ő is elvált anyámtól, kezdem megérteni, miért...
És én nem azt gondolom hogy megfogtam egy pasit és akkor most holtomiglan-holtáiglan van meg sírig tartó boldogság. Lehet együtt maradunk, lehet nem. Majd az idő eldönti, nem kergetek hiú ábrándokat. Na de nem is úgy állok hozzá hogy akkor most még egy hétig a mostani, aztán utána 2 hetet adok a következőnek, aztán 1 hónapot az azutáninak... De remélem ez abból is lejön, hogy 22 évem alatt ez a 2. kapcsolatom és az első sem volt rövid.
Mi a véleményetek? Ti is így gondoljátok? Azért van ennyi szétment pár, csonka család, mert ez a hozzáállás fertőzi az emberek elméjét? Mert eldobják ami bőven menthető lenne?
Nehogy már apukádat cseszegesd azért, mert nem jön össze a dolog az aktuális pároddal. :D
Egyébként apukád egyetért veled, csak nem ugyanúgy fejezi ki magát, ahogy te.
De ha általánosságban is értette, hogy ""ez a világ már nem arra van kitalálva hogy sírig tartó kapcsolatot tartsanak fenn az emberek.." akkor sincs benne semmi rossz. Elég reális, mert a legtöbb ember, nem ugyanazzal a párral van élete végéig. De egyébként szerintem csak az adott helyzetre mondta és téged akart nyugtatni, hogy nem a világ vége, ha ez a fiú most nem lesz az igazi.
Soha a büdös életben nem működtek a holtomiglan holtodiglan kapcsolatok, csak régen ez kényszerű volt, meg ugye "mit szólnak a szomszédék".
Az emberek ugyanúgy megunták egymást pár év után, csak régebben meg is utálták, mert nem volt kiút.
Ma szerencsére már nincs ez a beteges, kényszeres házasodás, sokkal egészségesebbek is a kapcsolatok.
Aki meg ilyen álomvilágban meg tévképzetekben él, mint Te, arra nem nagyon tudok mit mondani, mint, hogy hülye.
Köszönöm annak, aki képes volt sértegetés nélkül válaszolni.
A párom nagyszülei, az én nagyszüleim (mindkét ágról) és a keresztapám párjának szülei is békésen és boldogan élnek együtt hosszú évek óta (figyelem csoda következik: válás nélkül). Biztos rohadt jól titkolják hogy valójában gyűlölik egymást :D
13
Rendben, én hülye vagyok. És te minek nevezed magad, látva hogy egy egyszerű leírást nem vagy képes értelmezni?
"És én nem azt gondolom hogy megfogtam egy pasit és akkor most holtomiglan-holtáiglan van meg sírig tartó boldogság. Lehet együtt maradunk, lehet nem. Majd az idő eldönti, nem kergetek hiú ábrándokat."
Na sziasztok.
Nincs valami jó szűrőd,annyi szent.
Nem baj,ha nem szeretnél egy egyszerű,de jó indulatú pasit párodnak,de akkor ezt a fazont miért áltatod?
Ha neked ez a fontos,akkor legyen kikötés,hogy tájékozott legyen és a gondolkozása se legyen nagyon egyszerű.
érdekes hozzá állása van apádnak, de van ilyen típus is. az én szüleim együtt vannak, bár voltak már kríziseik, elég erős vitáik, de valamiért együtt maradtak. bár az a sanda gyanúm, ha anyám nem rokkant volna le és lenne nagyon kiszolgáltatott, akkor már rég szét mentek volna. apám nem akarja ott otthagyni, mert nem tudná ellátni magát, anyám meg azért nem megy el, mert... szintén...
szóval a mai kapcsolatok bonyolultak, nem úgy vannak, mint régen, hogy együtt vagyunk és nincs kiút csak a halál.
én jelenleg úgy vagyok vőlegényemmel, hogy igyekszünk tiszteletre építeni és figyelembe venni a másik szükségleteit, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. szerintem a kapcsolatokért harcolni kell, ha még tart a szerelem, akkor félre kell tenni az egót és a hisztit, egy kapcsolatban mi-ként kell gondolkodni, nem én-ként.
28/N
Nekem volt ilyen kapcsolatom, hogy kevésbé volt művelt. Sajnos ezek egy idő után egyre jobban felszínre jönnek. Olvasol egy jó könyvet, ő meg közli, hogy nem érti miért kell valami olyanról olvasni, amit vki más kitalált és nem történt meg (bár ne lenne idézet az exemtől, de az).
Esetleg hazamész a munkából (vagy egyetemről 22 évesen), elkezded mesélni, hogy mit csináltál, milyen nehézségekbe ütköztél, ő meg néz mint hal a szatyorban. A leghalványabb elképzelése sincs, hogy miről beszélsz, bár ez kölcsönös, mert te sem érted az ő gondjainak egy részét. (vagy arra gondolsz, hogy ezért kellett volna tanulni)
Aztán, mint írtad, képezni akarod őt. Be akarod ültetni színházba, esetleg könyveket adsz a kezébe, elviszed kultúr programokra, amik egyáltalán nem érdeklik, de cserébe úgy érzi magát, hogy nem elég neked (ami valószínűleg igaz is, csak nem mondod ki magadnak sem, mert nem szép gondolat).
Én ennyit tudtam segíteni úgy, hogy már voltam ebben a szituban. Sajnálom, hogy veled is megtörténik, valószínleg nem kis elszántság és munka kell ahhoz, hogy ez működjön hosszan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!