Mit tegyek? Úgy érzem nem tudok már bízni benne.
Az apám elköltözött tőlünk, alkoholproblémák miatt.
Mostanában sokat jár ide, anyámmal sokat telefonálnak, szinte mindig.
Amint apám elmegy innen, öt perc sem telik el és már a telefon a fülénél van.
Anya egyfolytában azt mondja, hogy apám nem fog visszajönni, de tudom, hogy ez nem így van.
Pár hete itt aludt. Én nagyon kiakadtam. Sokszor sírva mondtam anyának, hogy ne csinálja és ne engedje vissza. De tudom, hogy hiába. Csak nagyon fáj! Az apám tönkretette a kiskoromat, az életemet és egyszerűen gyűlölöm!
Én megbíztam anyában, - sokadszorra - de mindig eljátsza a bizalmam.
Néhany napja apám megint itt aludt, pedig sírva elmondtam anyának, hogy nem szeretném, ahogy azt is, hogy miért, de nem érdekelte.
Anya mindig azt mondja, hogy egy anyának a gyerek legyen az első, de én úgy érzem, hogy második vagyok, apa után.
Tudom, hogy az apámról van szó és szeretnem kéne, de képtelen vagyok rá!
Apa is megmondta, hogy nem szeret engem.
Sokszor annyira be volt rúgva, hogy el kellett menni ittholról előle, elbújni, nehogy kárt tegyen bennünk vagy esetleg megöljön.
A testvéremet egyszer, majdnem megölte.
Csak azért akar visszajönni, mert neki kényelmes, hogy nem kell dolgoznia, anya eltartja.
Anya pedig ezt nem veszi észre vagy én nem is tudom.
Az évek során sokszor csalódtam anyámban.
Úgy érzem már nem tudok megbízni benne.
Én viszem túlzásba ezt vagy igazam van?
15L
Ha ez igaz, akkor anyád egy idióta.
Próbáld leszarni apádat - tudom, nehéz, de nézz át rajta, ha ott van irány a szobád, a barátnők, stb., nagyi, csak ne legyél otthon.
Előző válaszoló:
Ez azért nem ilyen egyszerű,hisz még csak 15 éves.Nem mehet el mindig otthonról ha az idióta apja ott van,gondolom ebben egyetértesz.
Kérdező:
Az a baj hogy ez egy nagyon nehéz szituáció.Itt anyád dönt mindenről (sajnos) akár rossz neked akár nem.És ebben a helyzetben Te nem tudsz mit csinálni csak elviselni a körülményt.Hisz el nem tudsz költözni.Annyit tehetsz viszont,hogy tényleg semmibe veszed apádat,bár tudom nagyon nehéz.A testvéreddel meg segítsetek egymáson,ti ott vagytok egymásnak (gondolom ő is ugyan így érez "apád" iránt) hisz ő is ugyan abban a helyzetben van mint Te.Próbáljál anyáddal nyomatékosan beszélni ha kell többször is bár nem hiszem hogy meg fogja érteni.Sok sikert és próbáljátok átvészelni ezt az időszakot.
15/F
Az utolsónak.
15 évesen hogy lehetnél férfi?
Amúgy... Ne légy hülye liba, szedd össze magad és szedjél fel egy rendes ázsiai pasit aki megbecsül.. Lehetőleg pesten.. És pekingi legyen..
Átérzem a helyzeted. Nálunk is hasonló a dolog, bár az alkohol nem masszívan játszik szerepet, noha mégis anyám a gyerekeire próbál egy olyan embert erőltetni, akit nem kellene, csak azért, hogy neki jó legyen.
Saját magával foglalkozik, pedig egy szülőnek a gyerekei kellene hogy legyenek az elsők. Az ő boldogságuk és a szülő boldogsága másodlagos. Majd ha a gyerek már felnőtt, meg kikerül a családi fészekből és elkezd önfenntartó lenni, akkor persze, menjen és elkezdheti újra megkeresni azt, amitől boldog. De addig nem...
Beszélj anyuddal, hogy ne a petefészkével gondolkodjon, hanem logikusan az eszével, ha látja hogy a gyerekeinek nem jó az, hogy a bántalmazó apjuk a környéken van, akkor nem lehet kérdés, hogy kinek az érdekeit kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!