Hogyan érhetném el, hogy édesapám figyeljen rám? Jogos amit érzek? (a többi lent)
Figyelt kérdés
5 éves voltam mikor szüleim elváltak, Anyukámmal maradtam. Kéthetente hétvégén Apa elvitt magához, úgy-ahogy foglalkozott velem a maga módján. Sokszor megcsinálta, hogy akár 1 órát is késett, mikor hétvégén kellett volna jönni értem. Én meg az ablakban álltam sírva kérdezve Anyát, hogy mikor jön Apa. Na Anyám berágott mert ez már sokadik esett volt és eltiltott Apámtól. 2 évig nem beszéltünk én olyan 11 körül lehettem felfogtam nyílván dolgokat, azt tudtam, hogy neheztelek apára. A lényeg, hogy kibékültünk..és utána nem késett annyit meg olyan sokszor. Ez egy fontos momentum, hogy leírom. 15 éves lettem mikor megszületett öcsém (Apám nem akarta) az élettársától. Szóval hárman élnek együtt. A gyereknek mindent megad... nekünk gyerektartást nagyon keveset adott, őt meg a Valdorfba íratta mert ba.. ik tanulni. Állandóan gépezik a gyerek. Na mindegy oké...elfogattam és 10-12 éven keresztül én jártam át hozzájuk. Facebookon tartjuk csak apuval a kapcsolatot MINDIG én írok neki, pedig külföldön élek és évente kétszer találkozunk. Oké heti kétszer havi egyszer Skypolunk ha én keresem. Ha nem..akkor nem ír persze. És most jön a csattanó! 27 évesen eljegyzett a párom és mivel a párom családja és apumék családja nem ismerik egymást gondoltam csináljunk egy eljegyzési ebédet. Úgy rendesen, virágokkal sütikkel gyűrűhúzással. És mondtam apának skypon, hogy hozzanak ajándékot mert ez ilyen formális dolog lesz ( ha nem mondom TUTI nem hoztak volna semmit). Megbeszéltük, hogy 1 órakkor lesz az esemény és késtek 40 percet!!! Már mindenki éhes volt, rendeltünk kaját az is kihűlt és hát a párom családjának jól meg lett a véleménye Apámékról. A kinti udvarban (senki nem hallotta) leosztottam őt, a nőjét hogy kétszer jövök haza egy évben és még erre sem tud jönni időre!!! És ,hogy szégyellje magát, mert mindenki éhes bent és hogy ez nagy esemény lett volna nekem. A plussz poén hogy apám baseball sapkában meg farmerban jött, mikor mindenki ki volt öltözve. Azt mondta nekem hogy azt hitte, hogy ez egy kerti parti... meg legközelebb hamarabbi időpontot mondja mert, hogy a barátnője sokáig sminkelt.. Na gondolhatjátok, hogy éreztem magam, nagyon ciki volt az egész, Anyósom előtt el is ásták magukat. A párom szüleit nagyon szeretem mindent megtettek , hogy jól érezzük magunkat. Na eltelt egy hónap és látom facebookról, hogy Apám utazgatik a családjával jobbra-balra, de nekem nem írt azóta. ( nem vagyok pénzmániás , de mindenkitől kaptunk egy kis borítékot csak tőlük nem és pedig nagyon jól megy nekik) Apukám végül is mondta hogy ne haragudjak és tudja, hogy a múltban is voltak ilyen problémáink.... Igen? Az évek során több levelet is írtam neki, ahol leírtam hogy bánt hogy nem foglalkozik velem, egy darabig óráig oké volt, aztán minden ugyanúgy ment tovább. Fura érzésem van, életemben senki ennyire nem bántott meg mint azzal , hogy külföldről hazajövök egy évben egyszer és nem tudott időben ott lenni az eljegyzésemen. Ti mit gondoltok erről a kapcsolatról? Annyira csalódott vagyok és megbántott, nem tudom, hogy dolgozzam fel mindezt, vagy csak én túlzom el?2017. aug. 22. 18:03
1/8 anonim válasza:
Ilyen apával ne foglalkozz. Mikor volt igazából az apád, amikor úgy is viselkedett? Te írod, hogy ő sosem keres, mindig csak te. Ha neki ennyire nem fontos a gyereke (csak az új), akkor te miért mész még utána? Egyedül nem tudod rendbe hozni ezt a kapcsolatot, és nem is neked kell.
2/8 anonim válasza:
Előző vagyok. Mikor elkezdtem olvasni a kérdésed, azt hittem, egy tini van a sorok mögött. Na de 27 évesen... ha eddig nem volt képes figyelni rád az apád, mégis mit vársz?
3/8 A kérdező kommentje:
Valahogy mindig reménykedem, hogy megváltozik... Igen 27 vagyok, olyan régi érzések feljöttek és nem tudtam mit kezdeni magammal csak írni ide, hogy lássam egy kívülálló, hogy látja ezt a szituációt. Jogos amit írsz.
2017. aug. 22. 18:20
4/8 anonim válasza:
Ne reménykedj, nem fog megváltozni. Vannak ilyen notórius késő emberek is egyébként, ilyen volt a volt férjem is.
De itt nem csupán a késés a probléma. Nincs köztetek szoros kapcsolat, ő éli az életét.
Próbálj nem törődni vele, és éld te is nélküle a saját életedet. Sajnos ez jobb nem lesz.
5/8 anonim válasza:
A waldorfos részhez reagálnék előszőr : látszik, hogy nem értesz hozzá, ugyanis a waldorfban sem azt csinál a gyerek, amit akar, vannak szabályok is. Aki nem tanul rendesen, nem hoz egy bizonyos szintet, azt ugyanugyúgy kipaterolják a suliból. Ez nem kisegítő iskola. Nem egy híres ember végzett waldorfban. Pl mérnök, Nobel-díjas tudós, egyetemi professzor is. Ami pedig az öcsédet illeti, persze hogy hozzá kötődik jobban az apád. Őt látja minden nap, vele él.
6/8 A kérdező kommentje:
Én tudom, hogy a Valdorf híres suli, ismerem a tematikáját én nekem nem a sulival van a bajom, hanem azzal, ha a gyerek nem tanul, nem egy alternatív iskolába kéne íratni hanem mondjuk törődni kéne vele, de azt nem teszik, ezért van a gépnél. Gondolták a suli majd megoldja... Az, hogy öcsémhez van közelebb no komment, nem is akart második gyereket soha, a másik meg, hogy egy agresszív magába forduló gyerek aki rosszul tanul, nem olvas, nem nagyon vannak még barátai se. Ellenben én mindig jó tanuló volt, nyitott sok baráttal és sok-sok szeretettel fordultam és mai napig is fordulok mindenkihez. De az igaz, hogy ő ezt nem látta mindennap...
2017. aug. 22. 19:07
7/8 anonim válasza:
NEM fog megváltozni.
Az én apám 18 éves korom óta szarik rám kb. Mióta a mostohaanyám a képben van.
Ő és az ő fiai a szentek, én meg éljek, ahogy tudok.
28 vagyok, és már nem érdekel. Néha persze elsírom magam a páromnak, hogy ez annyira szemétség, de ennyi. A szeretet megkapom a kedvesemtől, apával meg félévente pár órát beszélünk, ha épp ráér és ennyi.
8/8 A kérdező kommentje:
Dettó nálam is ez a reakció, elsírom a páromnak magam néha, de annak örülök, hogy Ő van nekem és kész. Sajnálom, hogy Veled is hasonló a helyzet.
2017. aug. 22. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!