Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem látja be a múltat,...

Anyám nem látja be a múltat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kiskoromban bántalmazott fizikálisan is és verbálisan is. Elég erősen, napi szinten. Utána eltelt 2 év, mert elmentem egyetemre, nyárra hazajöttem. Ugyanúgy próbál engem piszkálni mindennel, amivel csak lehet. És amikor elmondtam neki, hogy gondoljon mit tett velem, nem akarja elfogadni. Véleménye szerint ő nem csinált velem semmi rosszat, nem tudja, miről beszélek. Meg is kérdezte "mit tettém én veled olyat? azon kívül, hogy tisztességesen felneveltelek. Olyan rossz anya voltam?"

Érdemes neki eljuttatni, vagy hagyjam meg a tagadásban?

2017. aug. 22. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd.

Nekem is volt pár eset gyerekkoromban, amit felnőttként szerettem volna megbeszélni. A válasz az volt, hogy ilyenre nem emlékszik egyáltalán.

És már másoktól is hallottam ezt. Szóval nem egyedi eset.

2017. aug. 22. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jó ideig nem fogja belátni, tagadja maga előtt is.

Nálunk anyánk apánk halála után több évvel, már nyugdíjasan látta be, hogy anno el kellett volna válnia az agresszív apánktól és akkor kevesebbet sérültünk volna én, öcsém és ő is...

De itt van egy fiatalabb barátnőm anyja, az is bántalmazza még most is a lányát, és tagadja...ő jó anya.

Szerintem keresd kevesebbet.

2017. aug. 22. 13:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Igazatok van, köszi!
2017. aug. 22. 13:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van. Vagy az van, hogy az idő megszépít mindent, és másra jobban emlékszik, így önmagát becsapja, vagy csak téged akar hülyének nézni, hogy ne pampogj róla.
2017. aug. 22. 14:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős, apa sem látja be, hogy részben miatta lettem beteg. Persze, a mostohaanyám volt a fő okozója, de apa semmit nem tett, hogy megakadályozza a verbális bántalmazást.

Én túlléptem rajta, mostohaanyámmal nem beszélek egyáltalán, apával igen, de ezt a tíz évet nem hozzuk fel, mert abból csúnya veszekedés lenne.

28n

2017. aug. 22. 14:11
 6/6 anonim válasza:

Ilyen esetben gyakran előfordul az is, hogy a bántalmazó eleinte bemeséli magának, hogy amit tett, az szükséges volt, és előnyöd származik majd belőle, majd szép lassan el is felejti a negatívnak beállítható részleteket.

Tehát tényleg lehet, hogy már nem is nagyon emlékszik ezekre a dolgokra, egyszerűen elfelejti azokat (Nálunk a szomszéd néni 30-40 éve csalta férjét a legjobb barátjával, de manapság olyan felháborodottan beszél az ilyen dolgokról, hogy szerintem egyszerűen tényleg elfelejtette, hogy Ő is csinált ilyet).

Én két lehetőséget tudnék mondani. Az egyik, hogy leírod egy hosszú levélben az összes dolgot, amit szeretnél, és úgy add oda neki, hogy legyen ideje átgondolni a dolgokat, mielőtt találkozna veled. Így nem tud rögtön reagálni a probléma felvázolása előtt.

A másik, hogy hagyod az egészet (tudom, könnyű írni), és tovább lépsz a dolgon. Ha sikerülne, azzal magadnak tennél leginkább jót! :)

2017. aug. 23. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!