Van akinek ennel szigorubbak itt a szulei?
Igen vannak akinek szigorúak a szülei.
A Te szüleid nem azok.
18 éves vagyok. 15évesen augusztusban voltam egy "csapatösszetartó bulin", szüleim elengedtek, de mivel tesóm is hivatalos volt ő "vigyázott" rám, és szüleim ismerték a résztevőket is. Aztán tavaly januárban tesóm egyik haverja meghívott a bulijába, ahol szintén voltak ismerőseim, a bátyám es az egyik barátnőmmel mentem. Anyám mondta, hogy csendes megfigyelőként vegyek részt, de ezt megszegtem, de nem részegedtem le, csak jól éreztem magam, nem is volt semmi bajom.
Havonta egyszer kétszer elmegyek a barátaimmal szórakozni péntek vagy szombat este, kicsit iszogatunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat aztán éjfél után, 1óra fele mindenki hazaszálingózik. Cigizni nem cigizek, egyszer próbáltam ki, nem tetszett, inni kicsit szoktam mikor összeülünk, de sosem ittam annyit, hogy leégessem magam. Sminkelni sem szoktam magam, utálom, irritálja a bőröm, festeni sem festetem a hajam.
Szüleimtől azért elkéredzkedek, de tudom, hogy elengednek, tanulmányom jó, átlagom 4,71volt, a fizika lett egyedül 3, de abból hiába segít más tanár is nem értem.
2sel engem sem engednének el, kapnám is itthon a fejemhez, hogy képzelem. Más osztálytársam is inkább bulizni, inni jár és epphogy bukdácsolnak... normálisak a szüleid
Suli időben 10kor már ágyban vagyok, hétvégén ha nem megyek el sehova akkor is 10-11fele már ágyban vagyok. Nem érzem szükségesnek, hogy sokáig fenn legyek
12-es voltam
A te szuleid szabalyai igen tavol vannak a szigortol. Volt osztalytarsnom nem is egy, akiket az iskolaig -meg vissza- engedtek szabadon hetkoznap, szombaton diakmunka, vasarnap otthon ules, tanulas. Bulirol, sminkrol, szombati szabadsagrol nem is almodhattak, egyikuk kesett 10 percet hazafele menet, mert nem jott a villamos , ezert hetekre elvettek az mp3 lejatszojat.
Az en szuleim nagyon lazak voltak, de magamtol is tudtam, h a hetkoznap nem ejfelig tarto bulizasra valo, illetve szigor nelkul is jo tanulo voltam.
Tartsd be a szuleid szabalyait, es kapcsolj ra a tanulasra.
Összeteheted kezed-lábad, nagyon jó szüleid vannak!
A helyedben több házimunkát végeznék (nyár van, ráérsz) és a ketteseket száműzném a bizonyítványomból egyszer s mindenkorra. Nem tudnál nyáron felzárkózni, együtt tanulni valamelyik osztálytársaddal? Egyébként NEM törvényszerű, hogy felnőtt fejjel kell megtanulni főzni.
Háláld meg valamiképpen, hogy szerető, jó szüleid vannak!
Nekem egyedül az nem tetszik, hogy megszabják, hogy mikor kell lefeküdnöd...ezt én sohasem értettem. Minden ember más, mindenki máshogyan működik és különben sem értem, hogy hogyan lehet valakinek megmondani, hogy "na már most 10 órakor alszol".... Nekem ezt soha nem szabták meg a szüleim, még kiskoromban sem, középiskolában pedig pláne. Én valahogy este mindig jobban tudtam tanulni, sokkal jobban rááll az agyam, úgyhogy sokszor még éjfélkor is tanultam, házit írtam. Persze, volt, hogy másnap álmos vagy fáradt voltam, de ez ezzel járt, vállaltam, elfogadtam.
Ezt az egy dolgot leszámítva szerintem abszolút engedékenyek a szüleid. Engem bármikor elengedtek a barátaimmal, annyi kikötés volt, hogy emberi időben érjek haza. Bulizni, szórakozóhelyre nem engedtek volna el a te korodban, de igazából nem is vágytam rá, soha nem jártam ilyen helyekre. A dohányzást és az alkoholt sem szívlelték volna, nem járultak volna hozzá, de nem is tiltották. Felhívták a figyelmem a kockázatokra, problémákra és hagyták, hogy döntsek. Cigizni nem cigiztem soha, de alkoholt elvétve fogyasztottam, de nem rendszeresen és akkor is csak mértékig. Sminkelni is sminkelhettem, bár ez szintén nem öltött extrém mértéket, a hajfestést is engedték volna, de én nem vágytam rá. A házimunkába pedig szintén nem kellett kötelező jelleggel beszállnom.
Szóval az én szüleim valamivel engedékenyebbek voltak, de ehhez az is hozzátartozik, hogy én jó tanuló voltam és tudtam mérlegelni a dolgokat (pl. csak akkor találkoztam a barátaimmal vagy akkor szerveztem bármilyen programot, ha ráértem és nem kellett tanulnom, ha bármilyen iskolai kötelességem volt, akkor azzal foglalkoztam).
Aranyéleted van, a diszkókba pedig csak 18 felett engednek be nagyrészt.
Köze nincs a szigorhoz, ha az én gyerekem lennél, 2 hétköznap is kimehetnél csavarogni, de házimunkából kapnál egy tevékenységet, a 2es miatt egy csomó korrepetálásra járatnálak, és nyaranta napi 4 órát diákmunkáznál, vagy tanfolyamra járhatnál.
Hát ez nem szigor.
"Ivast,cigizest nem engedik. "
Még szép!
Ez neked szigor? xd
Nekem mindennap tanulnom kell ( igen, hetvegen is), a hazimunka nagyreszet en vegzem, barataimmal is csak szunetekben mehetek el valahova mert kulonoraim vannak. Mit meg nem adnek hogy olyanok legyenek a szuleim mint a tieid bar mivel akkor eleg rosszul tanulnek es semmi komolyat nem ernek el, ezert orulok hogy ilyen szuleim vannak. ( es ebben az a vicc hogy az en szuleim se szigoruak a tied meg akkor...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!