Mit csináljak, ha közepesen demens édesanyám nem hajlandó otthonba költözni?
#8: Persze, de a gyerek simán felújíthatja a szülői házat... És ha az otthon vezetője partner a mesében, akkor az anyuka alá fogja írni a papírokat, annak a tudatában, hogy csak két hétig tart...
Az anyukát sem viseli meg, mert szentül hiszi, csak tegnap ment, és csak két hétig marad, mivel a rövid távú memóriája nem működik.
Úgy imádom, amikor olyanok mondják meg a tutit, akiknek soha nem volt részük demens beteg ápolásában.
Egyet felejt el mindenki: aki demens, az ön- és közveszélyes. Nem megoldás, hogy a gyereke magához költöztesse, csak ha megengedheti magának, hogy évekig ápolási segélyt kapjon (ami majdnem a nullával egyenlő...), és utána visszaveszik.
Ugyanis a demens beteg 100%-os felügyelet igényel, akkor is, amikor alszik....
A házi gondozó az, ami még szóba jöhet.. Ha az ember megengedheti magának, hogy erre két embert felváltva megfizessen....
Ez hétvégékkel, éjszakákkal, két ápolóra a járulékokkal együtt havonta kb. félmillió forint, 4-5 éven keresztül. Szerintem ezt elég kevesen tudják bevállalni...
A gondnokság alá helyezés meg.... Bíróság elé viszed az anyádat, hogy bebizonyítsd, nem beszámítható...
Mire az eljárásnak vége, és szabadul fel hely az otthonban, addigra legtöbb esetben a beteg meghal...
#13: Az, amit a 6-osban leírtam... Még akkor is, ha tükörbe nézve legszívesebben szemen köpnéd magad!
Hazudni kell, mosolyogva, nap mint nap... Mert nem az számít, te mit érzel, hanem az, amit Ő. És ő ezeket nem látja át...
Egy idő azt sem tudja, hogy otthonban van.. Úgy mesél, mintha otthon lenne. Ő boldog, csak te halsz meg naponta százszor...
Évekig gondoztam anyukámat, amíg lehetett.. Házi gondozás, plusz a család. De van egy pont, amikor nem elég. Ha dolgozol, ha családod van, nem tudod a 100%-os felügyeletet (szó szerint) megoldani....
Benne voltam, végigcsináltam! Az ellenségemnek nem kívánom.
De úgy ment el, hogy a gyermekei fogták a kezét, előtte az otthonban minden nap látogattuk! Azt se tudta, hogy a lánya vagyok, a testvérének hitt, és örült nekem. Ő boldog volt. És csak ez számított.
"És ha az otthon vezetője partner a mesében, "
Ilyen nincs. A mama bármikor kijöhet.
A gyerek meg akkor tud lakást felújítani, ha a szülő belegyezik.
Orvosilag nincs is diagnosztizálva a mama.
"Az orvos szerint,ha ő nem egyezik bele,sehova nem lehet elvinni,sem kórházba,sem otthonba"
HA az orvos szerint valóban demens lenne, akkor kivizsgálást jasvasolna, főleg, ha a kérdező panaszkodott rá.
"A gondnokság alá helyezés meg.... Bíróság elé viszed az anyádat, hogy bebizonyítsd, nem beszámítható...
Mire az eljárásnak vége, és szabadul fel hely az otthonban, addigra legtöbb esetben a beteg meghal...
"
Dettó hülyeség.
#16: Mondom, hogy végigcsináltam! A demens részlegek zártak, nem lehet kimászkálni!
A kérdező nem írta, hogy nincs diagnózis! Anyukámnak is ambuláns rendelésen állapították meg. Pszichiáteri szakvélemény elég hozzá.
#17: Sajnos nem az... :/
Örülj, hogy nem volt benne részed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!