Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, én ezt nem bírom...

Mit tegyek, én ezt nem bírom tovább?!

Figyelt kérdés

Nagyon komplikált a sztori, inkább nem részletezem. A lényeg az, hogy a szüleim nem hajlandóak a kompromisszumkötésre, ha az, amit én szeretnék egy kicsit is szembemegy az ő értékrendjükkel. De engem folyamatosan emlékeztetnek rá, hogy az én értékrendem már rossz, hogy valahol nagyon eltértem a nevelésemtől. Ami az értékrendemet illeti, egyáltalán nem könnyű nekem, a saját lelkiismeretemmel vívódok. És igazából a szüleim már nem is ismernek. Nagyon szeretnék elköltözni itthonról, de sajnos pénzügyileg teljesen tőlük függök. Igen, tudom, menjek dolgozni. De az tanulás mellett nem egyszerű, ha nem akarom, hogy a jegyeim lássák a kárát. Az igazság az, hogy teljesen kétségbe vagyok esve, és nem tudom, hogy mit csináljak. Ha a pénz nem lenne probléma, akár holnap elköltöznék.

20/L

2017. aug. 10. 18:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Hát, sok konkrétumot nem írtál.
2017. aug. 10. 18:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Menj kollégiumba.
2017. aug. 10. 18:32
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mégis miben tér el az értékrendetek? Nehéz hasznos választ írni, ha semmi konkrétat nem mondasz el...
2017. aug. 10. 18:50
 4/16 A kérdező kommentje:

Kollégista vagyok. De nyáron sajnos nem maradhatok ott, mert panzióként üzemel a kollégium.

Azért nem akartam sok konkrétumot mondani, mert vallási/hitbeli ellentétekről van szó, és ezek a témák eléggé ellentmondásos reakciókhoz vezetnek itt a gyakori kérdéseken.

2017. aug. 10. 19:14
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Ők mélyen vallásosak, te meg nem osztod a nézeteiket? Általában erről van szó...

Írd le nyugodtan, maximum néhányan idetrollkodnak valamit, de legalább haszno válaszokat is kapsz. :)

2017. aug. 10. 19:56
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Hadd találjam ki:neked állandóan viszket a muff és mindenkivel csinálod, ők pedig szerették volna, ha tisztességes lesz a lányuk.
2017. aug. 10. 20:04
 7/16 anonim ***** válasza:
64%
Pedig jó lenne, ha konkrétumot is írnál, mert így vaktában azért nem olyan egyszerű. Meg nem mindegy, hogy az a bajuk, hogy nem jársz templomba, vagy hogy mondjuk nem akarják, hogy tampont használj, vagy nem tetszik nekik, hogy minden este más csávóval dugatod meg magad.
2017. aug. 10. 20:05
 8/16 A kérdező kommentje:
Rendben, kifejtem egy kicsit jobban. Én is hiszek abban, amiben ők, de jelenleg nagyon nem egyszerűek a dolgok. Tovább bonyolít mindent, hogy a barátom, akivel egy éve vagyunk együtt, nem tagja az adott hitnek. A szüleimnek ez nagyon nem tetszik. Nem tiltották a kapcsolatunkat, de mindig éreztették és kifejezték, hogy nem értenek egyet ezzel és nem örülnek neki (függetlenül attól, hogy én boldog vagyok). És ami most a legnagyobb problémát okozta, az az, hogy a barátom szeretett volna eljönni hozzánk, hogy jobban megismerje a szüleimet (eddig csak egyszer találkoztak) és hogy együtt lehessünk (nem egy városban lakunk és keveset tudunk csak találkozni sajnos). Én már sokszor voltam náluk és akkor ugye ott is aludtam, hiszen messze lakom, nem tudtam volna csak úgy hazamenni. De persze a szüleim ezt ellenezték. Most végre megengedték, hogy a barátom eljöjjön, úgy, hogyha a mamám régi lakásában alszik, nem messze a miénktől. Mondtam, hogy oké, alszom én is ott (van 2 szoba..). De anyámék hallani sem akartak erről. Próbáltam érvelni, higgadtan beszélni, ordibálni, de semmi sem használt. Apámat nem lehet meggyőzni. És mindeközben olyanokat mondtak, hogy rossz az értékrendem, eltértem a nevelésüktől, stb, miközben nem is igazán ismernek és nem is tudják, hogy mennyire nem egyszerű ez nekem. De nem fogom megszakítani a kapcsolatot a barátommal. Szeretem, és nem érdekel, hogy a szüleim mit gondolnak. Szóval ez a helyzet..
2017. aug. 10. 20:41
 9/16 anonim ***** válasza:
72%
Ja hogy ez az egyik szekta. Hit gyüli vagy jehova, mi? Nos akkor nem igazán van mit tenni, ilyen hülyeségekbe normális ember eleve nem megy bele. Neked ha meg nem tetszik, akkor majd elköltözöl, addig meg tűrsz.
2017. aug. 11. 00:39
 10/16 A kérdező kommentje:

Pont ezért nem akartam kifejteni a problémát, mert tudtam, hogy ilyen reakciók lesznek és nem akartam vallási vitába keveredni.

Igen, tűrök, de már nem bírom sokáig. És az a legnagyobb probléma, hogy nem a vallással van a baj, hanem a szüleimmel.

2017. aug. 11. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!