Túl tudom tenni ezen magam?
Elég messzire nyúlnak vissza a dolgok,gyerekkoromig.Lelkisérült vagyok,azt hiszem.Nehezen tudom még mindig 34 évesen is feldolgozni amik engem értek.Gyerekkoromban(most így felnőttként visszatekintve)úgy gondolom,hogy anyám már akkor nem szeretett amikor én apámat magasztaltam.Súlykolta belénk,hogy ő mennyire rossz apa,ennek ellenére szerettem őt,jobban mint anyámat.Négyen vagyunk testvérek,később a testvéreim is ezzel szekáltak,hogy nekem mindig anyámat kell pártolnim,nem szabad apámat szeretni.Nem volt jó apa,igazából sokat nem töltött az életemben,mert hogy kb az életem felétt börtönben töltötte,nem túl pozitiv volt látni hogy apámat pórázon bilincsbe hozzák,beszélőre.De csak így láthattam,és akartam látni,pszchiólogushoz kellett járnom már akkoriban,,tizenegynéhány évesen,ott azt tanácsolták hogy találkozzam vele.Ma már tudom,hogy nem szeretett sosem igazán,csak kábitott.Ennek ellenére se tudok rá haragudni.Nagyon règen láttam,és már nem ez a központi dolog az életemben hogy lássam.Anyámmal a viszonyom nem tudom mikor romlott el ennyire,talán akkor amikor nem "csicskultam" elöszőr és szembe mertem vele szállni,és nem bólogattam mint a többi tesóm.Tudni kell hogy jó anyának tartottam,de amig éltek a nagyszüleim anyai részről,mondhatni gondtalan életünk volt,ők tényleg jó nagyszülők voltak.Intézetben is voltunk,ezt persze anyám apámra tolja de szerintem mindketten lúdassak,sajnos pontossan nem tudom mi lehetett mert kicsi voltam,de egy idegenre hagytak minket,onnan meg már intézetbe kerültünk,3 évre.Senkinek nem kivánom,bár nem az filmben szereplős,gyalázos hely volt,de lelkileg nyomott hagyott.Főleg mikor a tesóm(öcsémmel) voltam egy csoportban,és elvittrk.Könyörögtem a nevelőknek hogy hadd maradjak vele,de nem engedték,át kellett mennem máshova,mert iskolát kezdtem,ő meg maradt óvodás.Kint külföldön tartoztatták le anyámékat,anyám csak pár hónapot ült,de nem kapott vissza minket könnyen.
A hétvégéket a nagyszüleinknél töltöttük,ezek nagyon kedves emlékek nekem.Anyám szidja mindig a mamámat hogy tehetett ilyet,hogy intézetbe tett minket,mert betudott volna minket vállalni,hármunkat.Ezután többé-kevéssbé elvoltunk,a problémák inkább most kezdödtek pár éve.Elegem van abból hogy állandóan hánytorgatja,hogy felnevelt,ha én nem keresem ő nem keresne évekig,mert úgy szokás hogy a gyerek keresi a szülőt ő ezt mondja.Lett egy élettársa úgy tíz éve azóta még rosszabb minden,mindig valamelyikünk porondon van akivel harcolnak.A három lányomat sajnálom,anyámnak nincs igénye rájuk,teljesen másképp nevelem őket mint ô valaha is engem/minket.Soha nem akarok olyan lenni mint ő.Olyan gyönyörüek a lányaim,és olyan okosak/elnézést,talán elfogult vagyok/,és nekik nem lesz olyan élménye hogy ettek egy gombóc fagyit a mamával.Nagyon bánt ez az egész,és egyszerűen nem tudok túllépni rajta.Hogy lehet ilyen egy szülő?Csak a sajàt problémája érdekli,azt meg se emlitem hogy megkérdezné hogy az unokkákal minden rendben van e.Egy ideig harcoltam ez ellen,vele szemben de rájöttem felesleges,sosem lesz igazam vele szemben,mert el akar nyomni,és nem tudja elviselni ha valaki szembe száll vele.

Férj, élettárs egyéb párkapcsolatod van? Pozitív dolog, hogy kiírod magadból a negatív élményeket. De ahogy kiírtad, engedd el. Ülj le anyukáddal és mondd el neki, milyen élményeid vannak gyerekkorodból, és melyek azok, amelyek még ma is hatással vannak rád. Nem szabad hibáztatni semmiképpen. Elmondod neki, hogy ez volt, nem neheztelsz. Szemébe nézel, és pl. ilyet mondasz neki: Édesanyám szeretettel elfogadok mindent úgy, ahogy történt. Nincs bennem harag, neheztelés. Elfogadlak téged, ahogy vagy. Köszönöm, hogy a világon lehetek általad (mert ugye te is életet tudtál adni a csodálatos három gyermekednek). Ha anyukád nem hajlandó rá, hogy végig hallgassa, akkor csak saját magadban egyedül otthon tedd ezt meg. Ha nem is gyermeki szeretet, de emberi szeretet legyen a mondandódban. Úgy kell érezned, ahogy mondod.
Van egy sztorim. Édesanya ugyanúgy az édesapa ellen "nevelte" a gyermeket. Apa rossz, apa nem foglalkozik veled. Csak én, a tökéletes anyád vagyok itt neked....szólt a duma. A gyerek ennek ellenére az apjához ragaszkodott. Anya pedig a gyereket korlátozta szinte mindenben. Felnőtt fejjel a gyerek megfelelési kényszerrel éli mindennapjait. Majd egyszer megtette ugyanezt az anyjával. Megkönnyebbült, és a kapcsolatai is rendbe jöttek ezáltal.
El kell jutnod arra a szintre, hogy emberi szeretettel fordulsz ahhoz a nőhöz, aki a világra hozott. Megbocsájtasz neki mindent és kész. Megkönnyebbülsz és nem stresszelsz rajta.
Rendben köszönöm,ezt fogom tenni.
Megfogom ezt tenni,de tudom hogy támadni fog érte.Amikor beszéltem a problémákról ami gyerekkoromban ért neki,támadott és azt mondta milyen jó hogy őt megtaláljuk ezzel apánkat nem.Őt hibáztatjuk.Így ezzel nem próbálkoztam,vagy pedig azt hozta fel hogy neki milyen szörnyű gyerekkora volt,ehhez képest a milyen fenomenális.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!