Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként titeket hogyan...

Szülőként titeket hogyan érintene az, ha a gyereketek utálná Magyarországon, semmi hazaszeretete nem lenne és folyton azt hangoztatná, hogy amint lesz lehetősége, azonnal elmenne ebből az országból és soha nem jönne vissza?

Figyelt kérdés
2017. aug. 10. 12:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%
Nem a gyermeked nem szeretei a hazáját, hanem reagál arra, hogy a hazája nem szereti őt. Csak a mutyit szereti ez a díszes kormány a kétmilla hívével a többeik meg vagy itthon maradnak közmunkásnak stadionországban vagy dobbantanak.
2017. aug. 10. 13:07
 12/24 anonim ***** válasza:
22%

Én nemrég költöztem haza Angliából.

Világszerte először pakikkal fogsz együttélni.. 8 pakival 1 házban

2017. aug. 10. 13:11
 13/24 anonim ***** válasza:
21%
Szomorú lennék nagyon, mert a hazaszeretet szerintem egy fontos dolog, és egy olyan érzés, ami bizony sok erőt adhat az ember számára. Valami kiváltó oka van, hogy ezt mondta. Mennyi idős? Lehet tinédzser, és csak lázad, vagy épp utálja a munkáját, nem becsülik meg, vagy egyszerre sok minden. Én a gyermekemet hazaszeretetre fogom nevelni, a mindenkori Kormánytól és gazdaság-politikai helyzettől függetlenül. Azonban ha kiakarna menni, támogatnám. Sajnos párom is erre kényszerült, én diplomával szakmunkás minimálbért kapok, lehetőségek a régióban 0 (1 éve próbálkozom). Ettől független szeretem Magyarországot, remélem egyszer rendbe jön, persze ezért tenni is kell. Én tisztelem azokat, akik itthon maradnak, és gyereket vállalnak, mert még menthető az ország, de azokat is megértem, akik kimennek dolgozni. Amennyiben végleg (van ilyen ismerősöm) azt már nehezen tudom megérteni, de valószínűleg ők is utálják a hazájukat.
2017. aug. 10. 13:29
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

Hogy okos. Olyan hülyeség a hazaszeretet. Semmi döntésed nincs, hogy hol bújsz ki anyukádból. Egy adott dolgot kell szeretni. Semmit nem tett az az ország, hogy szeresd.

Ha választani lehetne, melyik ország polgáraként tudnál igazi patrióta lenni, lenne értelme. Így csak kognitív disszonancia.

2017. aug. 10. 13:43
 15/24 anonim ***** válasza:
78%
Nem lennék mérges, mert a mai magyarok többségének Magyarországon nincs sok köze őseinkhez. Inkább ne magyarul beszélő germánokkal, szlávokkal lakjon minimum dupla ennyi fizetését és emberhez méltó kórházi ellátásért. Felesleges kultúráról beszélni Magyarországon, ahol "szégyen, kicseszés" magyar nevet adni a gyereknek, alapvető magyar fogalmakat (pl kündü) és ünnepeket, történelmi eseményeket nem ismernek, sőt még sokan a Himnuszt sem tudják. Most komolyan ilyen emberek miatt éljen balkáni szinten valaki ? Tisztelet a kevés kivételnek, akire lehet mondani, hogy nemcsak a nemzetisége magyar. Én ha magyarkodni akarnék, akkor inkább Erdélybe költöznék. Ráadásul sokkal szebb, mint Magyarország. Nem vagyok elájulva sem Pesttől, sem más várostól.
2017. aug. 10. 13:49
 16/24 anonim ***** válasza:
69%
Támogatnám és igazad adnek neki! Hagyjuk már ezt a hazaszeretet dumát, az ember nem tudja megválasztani, hogy éppen melyik országban jon a világra, mire fel kéne hálásnak és hazaszeretőnek lenni? Szánalmas hogy külföldön (Pl nemet, Anglia stb) sima takarítói állással többet nem keres az ember, mint idehaza a diplomás!!! Ez egyszerűen gyomorforgató! Az embereket szarert-hugyert dolgoztatják és a többség még így sem tud egy normál alapszinten sem megélni. De szert vállal gyereket, lehetőleg többet is... Mikor tegyük fel átlag ember érettségivel keres 130-140et azt egy valamire való albérlet bérleti díja 90-100ezer, de inkább több. Vicc az egesz. Az emberek is rém negatívak. Én éltem huzamosabb időt külföldön (nme csak egy országban) és sehol nem tapasztaltam ezt a negatív kisugárzás, mint ide haza, se a rosszindulatot, ott nem a másik életével foglalkoztak az emberek, se nem azzal h hogyan van felöltözve a másik, míg itt simán beszologatnak az utcán is egy ducibb/húsosabb lánynak hogy hogy néz ki és még reggelig sorolhatnám. Csodálkoznak h minden friss pályakezdő megy ki külföldre, főként az orvosok. Hát nem kell csodálkozni! Meg kell rendesen fizetni az ember munkáját és nem lesz ilyen gond!!
2017. aug. 10. 13:59
 17/24 anonim ***** válasza:
98%
Az hogy nem akar éhbérért gürizni, nem jelenti azt hogy utálja a hazáját. Provokatív, belemagyarázó kérdés. És hogy válaszoljak is: Támogatnám , biztatnám hogy tanuljon. Örülnék hogy van jövőképe, nem úgy mint sok fiatalnak akik látják hogy a puszta túlélésért küszködve , hónapról -hónapra élnek a szüleik. Legalább próbálkozni akar hogy neki jobb, könnyebb élete legyen.
2017. aug. 10. 14:09
 18/24 anonim ***** válasza:
92%
Megbeszélném vele, hogy a retardált politikusok hibája a jelenlegi helyzet, nem magáé az országé, és támogatnám, hogy érje el a céljait - ha ehhez külföldre kell mennie, akkor abban is.
2017. aug. 10. 14:12
 19/24 anonim ***** válasza:
81%

tökéletesen megérteném őket, mi tartana itt bárkit is? a szép nők? bah! a klassz munkahelyek? ugyan... a magas fizetés? ne vicceljetek. a kiszámítható politika és az alacsony adók? pffff! jó, nem mondom, hogy máshol kolbászból van a kerítés, de azért nekem senki ne mondja, hogy aki odateszi magát egy nyugati vagy északi országban, príma a nyelvtudása és a szaktudása, akkor azt ott nem becsülik meg. lásd orvosok.

szóval inkább támogatnám is őket, hogy menjenek csak. ugyan fájna, hogy messze vannak tőlem, de az ő érdekük volna.

2017. aug. 10. 15:25
 20/24 anonim ***** válasza:
85%

Tökéletesen megérteném,mert Magyarországot lassan már csak a hungaristák szeretik.

Spanyolországban meg lehet keresni minimum 1 rongyot euróban recepciósként egy három csillagos szállodában is.A kaja árak nagyjából ugyanazok,mint itthon.Míg egy teljes állású tanár sem keres meg ennyi,ELTE-s tanári diplomával sem és ippeg kijön egy Pesti albérletből és jó,ha 10 rongyot félre tud tenni havonta.Arról nem is beszélve,hogy télen fizet egy vagyont a fűtésért,míg Spanyolországban valahol sose kell erre gondolni

Ezen mit szeressek,árulja már el valaki!Arra,hogy az EU-ban lassan a bolgárok lehagynak,mert lassan inkább oda mennek az emberek,mert a balatoni árak ott is megvannak már,de legalább ott van tenger?

2017. aug. 10. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!