Az anyám teljesen megváltoztatja az önképemet, mit tegyek?
15 éves lány vagyok. Az anyukám olyan nyomást gyakorol rám, amit már nem bírok elviselni. Teljesen átlagos testalkatú vagyok, de semmi képpen sem duci. Mazsorettre járok, ami ugye nem egy hú de aktív sport, de én imádom csinálni. A testtömeg indexem is átlagos, majdnem a kicsit sovány kategóriába megy át. (180 centi vagyok és 63 kiló)
Ennek ellenére az anyukám 0-24ben üldöz azzal, hogy el fogok hízni/elhíztam. Például spagettit ettem, akkor is beszólt, hogy:"Szénhidrátot szénhidráttal?!". Vagy ha látunk egy futó embert az utcán, mindig megjegyzi, hogy neked is így kéne. Mikor még el sem kezdődött a nyár, már azt mondta, hogy mekkora seggem lesz, meg combom. Minden este bejön a szobámba és elmondja, hogy tornáznom kéne. Mikor együtt vásárolunk és én egy M méretű ruhát vinnék be próbálni, mindig azt mondja, hogy az biztos nem lesz jó vigyek be L-eset. Aztán azt vesszük meg és a suliban meg mondják nekem, hogy lóg rajtam a póló. :( Mikor anyukám vett egy 44-es nadrágot az eddigi 46-os mérete helyett, akkor azzal is felvágott, hogy már csak két méret van közöttünk. (Én 40-es nadrágokat hordok, főleg azért, mert nagyon hosszúak a lábaim, míg anyukám 165 centi körül van.) Pár napja megmutatott nekem egy cikket, amiben az volt, hogy újra divat lesz a csípő nadrág, aztán hotzá tette, hogy én ilyet fel sem tudok venni, mert hogy hogy néznék már ki benne. Mikor kerestünk barátnőmnek egy hasonló felsőt, mint ami nekem van, azt mondta, hogy adjam neki oda az enyémet, mivel nekem amúgy sem állj jól. Nekem ezek a dolgok nagyon rosszul esnek, mert én vékonynak látom/láttam magamat eddig.
Azt talán érdemes hozzá tennem, hogy az anyukám elég duci. Ne értsétek félre, ez engem egyáltalán nem zavar, én úgy szeretem őt, ahogy van, de lehet, hogy ennek is van jelentősége.
Szó nélkül szoktam hagyni a megjegyzéseit, csak néha mondom el neki, hogy ez mennyire rosszul esik nekem. Azt is mondtam, hogy rosszul érzem magam, mikor lekövérez, de nem fejezi be. :(
Szerintetek magamban keressem a hibát? Mit csináljak? Ti mit tennétek a helyemben?
"Az én anyám dettó ugyanilyen. 170 cm vagyok, 55 kg. Szerinte nekem XL-es a méretem. Nem számít, hogy lóg rajtam mindenhol... Nem veszi észre vagy nem tudom. Múltkor apám kapott egy XXL-es pólót, felpróbáltam és ilyet szól anyám, hogy na, majdnem jó...
" Te jó Isten....:OO
:(
Én szívesen átmegyek hozzátok, mint egy új barát és kedvesen visszabántom Anyukádat, amikor lekövérez. A leírásodból látszik, hogy érzékeny és jóságos teremtés vagy, aki ezek után sem akarja bántani az Anyukáját, de azt hiszem muszáj lesz. Szólj vissza neki, ha valakit futni láttok, mondjad, hogy neki is így kéne, vigyél haza tornás cd-ket és ha mondja, hogy na végre, csak vágd oda, hogy ezeket neki hoztad. Egy hét után megkérdezheted jól esik e ez neki, jó e így élni, és, hogy Ő miért csinálja ezt veled?! Nagyon sajnállak, de tényleg
23/N
Tudom hogy allati régi kerdés de azert válaszolok. De erdekelne mi lett veled azóta, elköltöztél? Leállt az anyukád?
Egyébként teljesen megértem a helyzeted, ugyanilyen az én anyukám is. Bar én 174 cm 63-64 kg vagyok, futok, ugyhogy a sok izom miatt vékony vagyok, de ő mindig csesztetett egész életemben. A te szamadataidat látva még inkább nagyon vékony lehetsz. Nem ertem az ilyen szülőket...egyébként nagyon irigyellek, hogy ilyen nyugodtan és ekkora szeretettel kezeled ezt az egeszet, én folyton veszekedtem meg ordítottam miatta. A hugomat ugyanezzel anorexiába is kergette. Az a baj, életre szólóan el tudja rontani egy ilyen szülő a gyereke önbecsülését :(
Amugy nálad teljesen biztos hogy állatira irigy rád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!