Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyummal egy suliba fogok...

Anyummal egy suliba fogok járni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyum fizika- és matektanár lett abban a gimiben, ahova én járok (pár napja vették át egy másik suliból). Még nem tudni, hogy fog e tanítani...

Tiszteletlenség lenne megkérni őt, hogy ne jöjjön oda hozzám szünetekben, mert haverokkal akarok inkább lenni?

Nem arról van szó, hogy cikinek tartom, de otthon is nagyon sokat vagyunk együtt és szinte alig enged el valahova... Legalább a suliban legyünk külön (néha)

2017. aug. 9. 12:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%

9-es, jaj de naiv vagy :D

A pedagógusok legalább 70%-a egyáltalán nem a pályára való, mert gőzük sincs a gyerekekről, és meg sem próbálnak megértőek lenni.

2017. aug. 9. 15:32
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

10-es: Inkább ne szólj hozzá olyanhoz, amihez nem értesz :D

Engem is tanít anyám fizikára és kémiára, pedig más ilyen szakos tanárok is vannak a suliban. Ráadásul az egyik osztálytársam anyukája meg az osztályfőnökünk.

Kérdező: nem hiszem, hogy anyukád rajtad lógna állandóan. De szerintem nyugodtan megkérheted, hogy szünetekben (is) kezeljen téged ugyanúgy, mint a többi diákot.

2017. aug. 9. 17:04
 13/21 anonim ***** válasza:
16%

Személyeskedés nélkül már nem is tudsz kommentelni?

Nekem egy helybéli iskolaigazgató momdta még pár éve, hogy ilyet nem lehet. Hogy azóta ez változott, vagy sem, nem tudom.

Ettől függetlenül ezt tiltanám.

2017. aug. 9. 17:12
 14/21 anonim ***** válasza:
16%

Most rákerestrm. Látom, elég gyakori, hogy a szülő a saját gyerekét tanítja.

Mások azt mondják, elméletben ez nem létezik. Elméletben...

2017. aug. 9. 17:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen sok tanár tanítja a gyerekét, és semmi nem tiltja - szóval az a bizonyos igazgató nem igazßan volt tisztában a helyzettel.
2017. aug. 9. 19:26
 16/21 anonim ***** válasza:
32%
Azért azt hozzáteszem, hogy az iskola ezt szabályozhatja - íratlanul is.
2017. aug. 9. 19:58
 17/21 anonim ***** válasza:
65%

Az én anyukám is tanított a gimimben, vagyis ő még mindig ott tanít, csak én nem járok már oda. :)

Hál'istennek engem nem tanított, pedig eredetileg neki kellett volna tanítania az osztályomat, és ha én nem járok oda, akkor ő is tanította volna, csak így nem engedte az igazgató. Szerintem téged sem fog tanítani, ha van másik fizikatanár és matektanár a sulitokban.

Egyébként szerintem anyukádnak is alap lesz, hogy nem fogtok nonstop együtt lógni, nagyon nem is lesz rá neki ideje. Én alig láttam az enyémet, akkor is max. köszöntünk egymásnak, meg esetleg néha váltottunk pár szót egymással, de ennyi.

Más tanárgyerekeket is ismerek (kapásból 6 ugrik be, akik az általános vagy középsulimba jártak velem egyszerre), és ők se lógtak soha a szüleik nyakán a suliban.

2017. aug. 9. 20:50
 18/21 anonim ***** válasza:
45%

Amúgy ez szerintem nagyon iskolafüggő, hogy taníthatja-e majd az anyuka a gyerekét.

Általánosban nálunk is volt olyan, hogy valaki tanította a fiát, pedig rajta kívül volt még másik olyan szakos tanár a suliban. Nálunk meg ugye nem engedte meg az igazgató, pedig én szerettem volna (hülye voltam:D) és mondtam is anyukámnak, hogy kérje meg, hogy taníthasson bennünket.

De szerintem általában(!), ha meg tudják oldani, akkor inkább másik tanárnak adják oda az osztályt, és csak akkor a szülőnek, ha nincs másik tanár.

2017. aug. 9. 20:57
 19/21 anonim ***** válasza:
87%
Nekem általános suliban volt 3 osztálytársam is, akinek az édesanyja vagy az édesapja a tanárunk volt - egyikük az osztályfőnökünk fia volt :D - középsuliban meg 2 évfolyamtársam szülője dolgozott ott..... sose volt ebből semmi.... A szülőnek épp elég dolga volt, nem ért rá szünetben a csemete nyakán lógni.
2017. aug. 10. 00:13
 20/21 anonim válasza:
92%
Én ugyan ebben a cipőben járok, egy gimiben vagyok anyummal, aki matek, fizika tanár, az elején megbeszéltem vele, hogy ne nagyon kommunikáljunk, aztán rászoktunk arra, hogy csak intünk egymásnak, és ebből két év alatt az lett, hogy már én járok szünetekbe hozzá kajáért😂
2017. aug. 10. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!