Megengednétek a 13 éves lányotoknak?
Figyelt kérdés
Van egy házunk ahova szoktuk rakni a vendégeket, mert hozzánk nem fér. Viszont annyira nem gyakran jönnek, csak évente egyszer-kétszer, de akkor elég sokan. Szóval általában üres. Ti megengednétek a lányotoknak hogy nyárra egy ideig 'kiköltözzön'? Egy utca sincs a két ház közt, nagymama, rokonok is közel vannak, szomszédok is vannak, kisvárosban lakunk.
Én vagyok a lány, de gondolom rájötettek:)
Talán felesleges a kérdés, de nekem a gyakorisok véleménye érdekelne:)
13/L
2017. aug. 2. 17:57
21/25 anonim válasza:
A 13 éves gyerekért szülőként én vagyok a felelős minden tekintetben. nem engedném külön költözni se nyárra, se gy éjszakára, egyáltalán. Nem csak azért, mert törvénytelen (igen, az, konkrétan iskorú veszélyeztetése, ha bármi gond származik még rosszabb), hanem mert minden porcikám és ösztönöm, józan eszem tiltakozna ellene, ha meg kell magyarázni miért, abból látszik a legjobban, hogy ténylegesen nem vagy még más, csak egy igazi gyerek. A szobádban a helyed, nem két utcányira, önállósodni másképp kell elkezdeni, eleinte otthon, a családod mellett ki lehet próbálni dolgokat, amik nem tűnnek annyira jó bulinak, mint külön cuccolni, de tutira hasznosak. Mondjuk készíts egy hétig a családnak te ebédet, vegyél le anyukádról jópár háztartási terhet, takaríts, moss ablakot, mossál, mosogassál, csinálj úgy, mintha te lennél a felnőtt a családban, kezdésnek elég lesz az is bőven, még unni is fogod.
22/25 anonim válasza:
#21 pedig igenis meg kell magyarázni, a "mert anyád vagyok és azt mondtam" se egy 5, se egy 25 évesnek nem normális indok
23/25 anonim válasza:
Megengedném,addig sem lenne láb alatt.
24/25 anonim válasza:
Szövegértési gondjaid vannak. Nem azt írtam, hogy a gyerekemnek nem magyaráznám meg a döntésemet, hanem azt, hogyha a kérdezőnek magyarázni kell, hogy ez miért rossz ötlet és mi benne a kivetnivaló, az csak azt bizonyítja, hogy gyerkként még nem éri fel ésszel(bár akár érthetné is simán ennyi idősen) és nem lája át, hogy milyen hihetetlen felelőtlenség lenne egy szülőtől, ha ebbe belemenne. 13 évesen azért nagyjából tisztában lehet lenni avval, hogy mik a határok. Kisvárosban nopláne seperc alatt híre megy, hogy egyedül héderel a házban, aztán hiába a szomszédok, vagy a rokonok, ha rátörnek egyszer éjjel, vagy bárni baleset történik. No meg a gyámhivatalnak és adott esetben a rendőrségnek is lenne a szülőkhöz 1-2 keresetlen szava, eljárás indulna, elég, ha egy jókaró bejelenti és ezen esetben az illető ténylegesen jóakaró lenne és nem rosszindulatú, hisz néznie kell valakinek a gyerek érdekeit is, ha a szülei nem tennék. Törvénytelen és kész, nincs rajta mit ragozni.Több magyarázatot ez nem igényel, a szó jelentését nyilván egy 13 éves is érti.
25/25 anonim válasza:
Biztos hogy nem. Azért mert ha valami bajod történik a szüleid mehetnek a rács mögé te meg az intézetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!