Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek a 13 éves...

Megengednétek a 13 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

Van egy házunk ahova szoktuk rakni a vendégeket, mert hozzánk nem fér. Viszont annyira nem gyakran jönnek, csak évente egyszer-kétszer, de akkor elég sokan. Szóval általában üres. Ti megengednétek a lányotoknak hogy nyárra egy ideig 'kiköltözzön'? Egy utca sincs a két ház közt, nagymama, rokonok is közel vannak, szomszédok is vannak, kisvárosban lakunk.

Én vagyok a lány, de gondolom rájötettek:)

Talán felesleges a kérdés, de nekem a gyakorisok véleménye érdekelne:)

13/L

2017. aug. 2. 17:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
60%

Biztos, hogy nem.

Miért akarsz odamenni?

2017. aug. 2. 19:13
 12/25 anonim ***** válasza:
55%

Két nap egy éjszakára, ha a tesód is megy, és ha a mobil végig elérhető lesz.

Egyedül nem, napokra nem, meg ha elszállna a mobil azonnal átrohannék.

2017. aug. 2. 19:28
 13/25 anonim ***** válasza:
54%
Naná, hogy nem! :)
2017. aug. 2. 19:36
 14/25 anonim ***** válasza:
41%
Biztos nem, majd játszhat nagylányosat 18 évesen, mikor már nem a szülő felel érte. AKÁRMI történik veled, a szüledet veszik elő, az emberek meg nem hülyék, ha ott egy ház nagyrészt üresen, ki tudja arról ki tud. 13 évesen még bőven gyerek vagy, akinek otthon van a helye.
2017. aug. 2. 19:52
 15/25 anonim ***** válasza:
85%

Én megengedném, hogy ott legyen egy pár napot, nem értem, mi ez a nagy ellenzés... Nyilván nem úgy kell elképzelni, hogy elmegy aztán hetekig nem is látom :D És írta, hogy kisvárosban lakik, rokonokhoz közel, otthontól egy utcára, nem tudom, miért kell úgy reagálni, mintha egy idegen országba kötözne :D Szerintem semmi gond azzal, ha valaki 13 évesen kicsit ki akarja próbálni, hogy milyen "felnőttnek lenni", vagy legalábbis milyen egy egész házat egyedül rendben tartani és ellátni a saját szükségleteit (főzés, mosás, stb.). Ez még hasznára is válhat, ha majd egyszer elköltözik otthonról. Viszont lenne pár feltételem:

1) Tisztán, rendezetten hagyja maga után a házat, mikor "hazaköltözik".

2) Kérjen engedélyt, mielőtt bármelyik barátját áthívja. Tudni szeretném, hogy mikor ki van vele. (Amúgy sem tudja megcsinálni, hogy valakit a tudomásom nélkül áthív. Ha egy utcával arrébb lakom, bármikor benézhetek hozzá "ellenőrizni", de tegyük fel, hogy megbízom a lányomban.)

3) Mielőtt elmegy "otthonról", kérjem tőlem engedélyt. Tudni szeretném, hogy mikor, kivel és hová megy, és hogy meddig marad.

4) Minden este hívjon fel (vagy akár át is jöhet beszélgetni, belefér az idejébe, hogy átsétáljon pár házzal arréb :D). Szeretném tudni, hogy mi van vele, hogy érzi magát, minden rendben van-e.

5) Semmi külön dolgot nem vennék azon kívül amit amúgy is vennék neki otthonra (beleértve a kaját, nyers hozzávalók formájában). Nem adnék neki több pénzt, mint amennyit amúgy is kapna zsebpénzként.

Amúgy ha bármire szüksége lenne, szívesen segítenék neki, és persze ha úgy gondolja, haza is jöhet bármikor.

2017. aug. 2. 20:56
 16/25 Captain Logic ***** válasza:
29%
16-7 évesen engedném, 13 évesen nem
2017. aug. 2. 21:14
 17/25 anonim ***** válasza:
50%
Egyedül nem, ha lenne vele mondjuk minimum 16-17 éves tesó vagy barátok akkor pár napra okés, olyan mintha kempingeznének, de egyedül nem merném.
2017. aug. 2. 21:21
 18/25 anonim ***** válasza:
70%

Egyszerűen lenyűgöz hogy itt mindig mindenki csak a pénzen tud pattogni. xD....

Egyébként nekem nem lenne bajom ha 3 házzal arrébb alszik.

2017. aug. 2. 22:19
 19/25 anonim ***** válasza:
53%
Biztos, hogy nem! Kicsi vagy még, akármennyire nagynak gondolod magad
2017. aug. 3. 00:25
 20/25 anonim ***** válasza:
65%
Nem azért, mert engem is érdekelne a miért, de én 30 évesen sem tudom, mit csinálnék, ha kigyulladna a lakás. Pedig el szoktam képzelni, hogy mi van, ha pont az ajtót torlaszolják el a lángok.
2017. aug. 3. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!