Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednétek a lányotoknak,...

Engednétek a lányotoknak, hogy ilyen legyen?

Figyelt kérdés

12 éves a lányom. A stílusa jelenleg pastel goth (ez kicsit 'elegánsabb') és pastel grunge (ez inkább lazább). (Legalább is ahogy képeket néztem)

Csak pasztell színeket és feketét hord. A szobája félig kawaii, félig tumbli (ezzel nem vagyok képben, így szokta emlegetni). Nem gyerekes egy kicsit? Haját két oldalt le akarja nyiratni...

Neki nem túlzás a térdzokni, neccharisnya, fekete köröm, szoknya, ördögcsapdás/szemgolyós fölsők? Ja és van amikor (ritkán) sebtapaszt visel az orrán.. ez normális? Sosincs seb ott.

Másik téma, hogy néha készít műsebet magának, ami tiszta vér, mintha kiszakadt volna egy bőrdarab, ez is normális?

Septum piercinget is szeretne, végülis ez szerintem nem annyira nagy dolog mint egy ajak vagy más féle orrpiercing, hiszen ezt el tudja rejteni..

Ritkán kint van egy pici a fenekéből, ha rövidnadrágot vesz fel. (Ő vágja így direkt a rövidnacikat magának régi kinőtt farmerekből)

Sminkelni is szeretne egy keveset, én szempillaspirálra gondoltam..:/

Mennyit engedjek neki, ti mennyit engednétek?

34/N

2017. júl. 29. 00:11
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
57%
Miniszoknyát, mini gatyát, piercinget nem. Jobb helyeken egy ekkora gyereknek nem is csinálják meg. Műseb? Otthonra. Lehet annyira megtetszik neki, hogy sminkmester lesz... Vagy kinövi. A fekete köröm stb még ,,belefér" otthon pláne, suliban meg csak ha engedi a szabályzat. Nekem 14 évesen a fülbevaló helyén volt gemkapocs is xD. Majd szépen kialakul a stílusa és valószínű el is hagyja. Régen a szimat szatyor volt a divat, most ez...
2017. júl. 29. 08:21
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg ekkorát változott a világ? 12 évesen én még százegykiskutyás pólót meg macinacit hordtam bazz... Pedig fiatalabb vagyok nálad.

Mondjuk ez a pastel goth stílus önmagában nevetség, totál ellentmond egymásnak, de ettől most tekintsünk el. :D Tök jó, hogy keresi magát, meg a stílusát, de a gothból kiindulva a stílusjegyek nagy része, hát... felnőttes, maradjunk annyiban. Sem a neccharisnya, sem a fűző nem való egy tizenkét éves gyerekre.

Az az igazság, hogy ezt tőből rontottad el. Most már hiába tiltanád meg, hogy majd két év múlva térjünk rá vissza, ha eddig is így öltözött, lázadni fog. Próbálj vele kompromisszumokat kötni. Pl. a műsebeket hanyagoljuk, mert ha meglátják suliban, abból neki is baja lehet. Cserébe mehet a spirál.

12 évesen egyébként szerintem még nem csinálják meg neki a piercinget, de ettől függetlenül is megmondanám, hogy oké, lehet, de várd ki, amíg 14 leszel pl, és születésnapodra megkapod. Ilyesmik.

2017. júl. 29. 08:25
 23/40 anonim ***** válasza:
82%

12 voltam én is, amikor elkezdtem megkeresni a stílusomat, és akkor jött szemben az emo és a goth. :D Hülyén néztünk ki nagyon, de visszagondolva vicces volt. :D Anyukám is próbált határokat szabni, de én csináltam hülyeségeket így is, ziherejsztűt dugtám át a fülemen, meg ilyenek(igen, akkor punk voltam :D). Semmi extra nincs ebben, nagyon hamar kifogja nőni. Akkor még minden kamasz úgy gondolja, hogy ez örökké tart, de nem. :D Az a lényeg, hogy olyan dolog ne legyen, ami megmarad(pl.: tetoválás), mert akkor majd késő bánat lesz. :D Meg gondolom az iskolában nem így jár, hanem otthon szórakozik, úgyhogy szerintem nincs probléma. Kamasz. Kinövi.

Vagy várj: kamasz vagy, kinövöd, mert nem te vagy az anyuka. :D

2017. júl. 29. 09:36
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyám nem hadja,hogy fekete cuccokat hordjak egyáltalán.Azt mondja:"Ne akarjak már mindent feketében,mint egy özvegy."Pedig szó szerint alig van egy fekete rövid ujjú pulcsim,meg egy szoknyám,abban is mindig kritizál,hogy úgy nézek ki mint egy csóka.Azt mondja:"Az nem egy fiatal lánynak való.Egy 30 évesnek még jól áll,de ne akarj mindent feketében".Meg hogy az vonza a betegséget,meg egyéb hülye vallási cuccot emleget.Nem is akartam,de ő már annyira meg akarna vonni tőlem minden tiniként használt dolgot,hogy csak így tudnám magamat egy kicsit idősebbnek érezni.Most komolyan,a fekete szín elegáns,mindenhez megy,uniszex.Ehhez képest nekem még mindig a 12 évesen használt barbis sz@rokat kell hordanom.Azt mondja:"Miért nem jó az?Nagyon hamar akarnál felnőlni."A szemöldök ceruza az egyetlen dolog,amit sminkelésre használok,akkor is húzza a száját.Sehogy nem engedi,hogy kibontakoztassam a stílusomat.Pedig 16 éves vagyok,annyi jogom már csak lenne,hogy saját magam válasszak ki egy ruhadarabot,ehhez képest ő veszi nekem látatlanban a cicás meg rózsaszín cuccokat.Hányok attól a színtől,annyira rám erölteti.Az osztályban is emiatt csúfolnak.Pont ezért is leszek teljesen goth,amikor betöltöm a 18at.Majd akkor meglátom,mit szól...Amikor már semmi beleszólása nem lesz.Majd akkor elgondolkozhat,mit is rontott el a nevelésemben.Látom másnál már egy 12 évesnek több joga van eldönteni,hogy öltözködjön,engem meg lefogadom hoyg 30 éves koromig is egy 10 évesként kezelne.

A kérdésre válaszolva,ilyen fiatalon én sem engedném meg a gyerekemnek a piercinget,sminket,seggnacit.Nem tíltanám meg a ruhaválasztási jogát,de odafigyelnék rá.15-16 éves korára már szabadabb teret adnák neki.

2017. júl. 29. 11:03
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Szóval ne próbáld nagyon eltíltani mindentől,mindenképp adj neki egy kis teret(persze ne vidd túlzásba).Mert hidd el,minél jobban akarod elfojtani,annál jobban fog kitombolódni belőle később.És az nem fog jót tenni a kettőtök közötti kapcsolatra.

2017. júl. 29. 11:10
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként 12 évesen én is kerestem önmagam. Folyton más ruhákban jártam, nem olyan ijesztő, meg túlzott cuccokban, csak pl cicanaci, fekete fehér kockás szoknyával, meg rá fekete kabát, kicsit emósan gothosan. másik héten meg már rózsaszinben. ez tartott úgy fél évig vagy pár hónapig aztán ennyi. Ki fogod / kifogja ezt nőni.
2017. júl. 29. 11:52
 27/40 anonim ***** válasza:
Meggugliztam ezt a septum piercinget. Azt mondod, ezt el lehet rejteni. Hogyan, egy adag kilógó fikával? :D
2017. júl. 29. 17:43
 28/40 anonim ***** válasza:
59%

" 12 évesen ne öltözz úgy,hogy kint van a segged. Ez elég taszító ha kisgyerek teszi."

Szerintem ez nem korkérdés. Ha valaki úgy öltözik fel, mint egy útszéli ribizli; az minden életkorban undorító.

2017. júl. 29. 18:19
 29/40 anonim ***** válasza:

".Pedig 16 éves vagyok,annyi jogom már csak lenne,hogy saját magam válasszak ki egy ruhadarabot,ehhez képest ő veszi nekem látatlanban a cicás meg rózsaszín cuccokat.Hányok attól a színtől,annyira rám erölteti.Az osztályban is emiatt csúfolnak.Pont ezért is leszek teljesen goth,amikor betöltöm a 18at."

Ami a barbis cuccokat illeti, az szerintem is 16 éves korban már gyerekes.

De hidd el, azzal, hogy túlkompenzálsz (majd 18 évesen), magadnak ártasz.

2017. júl. 29. 18:23
 30/40 anonim ***** válasza:

"Meg hogy az vonza a betegséget,meg egyéb hülye vallási cuccot emleget."

Mi köze ennek a valláshoz?

(Én is Hívő ember vagyok. És azt értem, hogy a miniszoknya miért probléma. De a fekete szín?)

És miért vonzza a betegséget?

2017. júl. 29. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!