Hogyan beszéljem le aput hogy a húgom ne kapjon egy új tabletet?
"Senki másnak nem fura h egy nyugdíjjasnak hét éves gyereke van? Hét éves unokája kellene h legyen....
"
Vén kecske is megnyalja a sót.
Nem válaszolni jöttem, már amúgy is mindegy, ha megkapta a tabletet.
A kérdezőt szerettem volna megdicsérni, amiért ennyire aggódik a húga miatt. Igazuk van azoknak, akik azt írták, hogy sem egy 4, sem egy 7 éves gyereknek nincs szüksége tabletre, főleg nem úgy, hogy a szüleik nem szabják meg, hogy mennyit használhatják.
Utolsó, igazad van!
Kérdező, szerintem is nagyon kedves tőled , hogy aggódsz a tesódért.
A tablettel az a fő baj, hogy nagyon könnyen függőséget okoz (még felnőttek körében is). Rontja a memóriát, és károsítja a vegetatív idegrendszert. Utóbbinak az az oka, hogy egy iskolás (!) gyerek max 45 percig tud koncentrálni, utána az agynak és az egész szervezetnek pihenésre van szüksége. A 45 percet a laptopon ezerrel működő játékokkal észrevétlenül lépi át egy felnőtt is, nemhogy egy gyerek, 7 évesről nem is beszélve!
Másrészt, ha elveszi tőle a szülő, akkor nagyon rossz reakciót okoz, hiszti, dühroham, így ebben az esetben is károsítja az idegrendszert.
A mai gyerekek között ezért (is) van ennyi kezelhetetlen.. a pedagógusok tudnának erről mesélni.
Aki azt írja, hogy nem való 7 évesnek laptop, az nem azért írja, mert irigy, rosszindulatú, vagy gonosz, hanem azért, mert sok problémát lehet azzal megelőzni, ha nem kap idejekorán olyan eszközöket egy gyermek, amelyek még nem az életkorához igazodnak.
Érdemes olvasni a témában, de talán az is elég, ha végiggondoljátok ez irányú tapasztalataitokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!