Mit gondoltok erről a helyzetről? Ti hogyan viselkedtetek volna?
Valószínűleg szólni én sem szóltam volna, de hogy igencsak kifejezően néztem volna apukára az biztos. Na jó lehet mégsem, inkább pont hogy rá se tudtam volna nézni a zavaromtól és a feszültségtől. Egy négyéves még persze hogy leeszi magát, erről nem tehet. Ha direkt ledobta volna a tányért, vagy röhögve kiköpi a kaját az már más, de az hogy leeszi magát. Ilyen egy felnőttel is megesik.
De láttam már ennél durvábbakat is, pl "anyuka" azért verte meg a 3 éves kislányt mert elesett és elszakadt a kabátja (itt még én is gyerek voltam), vagy a kislány (10-11 év körüli) rémülten szólt az apjának hogy valamit látott amég "apuka" a boltban volt, erre az pofon vágta és leüvöltötte a fejét. Na itt nem sok kellett hogy közbelépjek, de 20 éves lányként én is megijedtem.
Komolyan nem értem egyesek minek vállalnak gyereket ha nem tudják szeretni.
Én nem keresném ennek a párnak a társaságát többet.
Másrészt az erőszak nem megoldás, mindegy hogy kicsit vagy nagyot ütött. Mintha felnőttek nem ennék le magukat. Mégse csapjuk egymást nyakon emiatt. Ezzel ilyen viselkedést tanítunk a gyereknek. Rá kell szólni és elbeszélgetni vele, ha kell százszor, majd megtanulja. Másrészt egy 4 éves gyerekről beszélünk, akinél még a finommotrikus mozgások sincsenek kifejlődve. Ennyi erővel egy két évest is nyakon lehetne csapni, mert bepisil.
Titeket az háborít fel, mert a gyerek kapott egy pofont, engem meg az, hogy a sok álszent válaszoló, akiknek valószinüleg gyereke sincsen itt adja a nevelesi tanácsadast.....
Nincs gyermekem nekem se, de annál a szitunál, amikor a buszon, utcán, bevásárlóközpontban percek óta üvölt a gyerek, mert nem kapja meg az ajfontól elkezdve az xboxon át a legújabb hülyeséget, ott már én is elp. icsáznám a gyereket, de mellé az apukat is és az anyukat is....
Tudom, hogy az ilyen kérdésnél kapásból a szülőre kell fröcsögni, mert ezért jött létre a kérdés, ugyanis semmi konkrét dolog nincs benne, amire a kérdező kivancsi.....
EGYÁLTALÁN nem mindegy!
Én is néha meglegyintem a páromat, vagy unokahugit, ha hülyéskedik, amit meg sem érez, maximum visszaüt :)
Ha viszont "tarkón vágnám" abból igencsak nagy balhé kerekedne.
Szóval nem kell túlzásokba esni, semmi extra nem történt, mellesleg amíg nincs gyereked, befoghatod. :)
Remélem apunak egy villám csap oda nemsokára:DDDD
Anyu helyében én ráborítottam volna az asztalt.
4-es! Ez aranyos sztori, jót nevettem. :)
A kérdéshez annyit, jól tettétek, hogy úgy reagáltatok, mintha mi sem történt volna. Az ő nevelésük, bár a kisgyereket sajnálom. Csak azért, mert véletlenül leette magát... Nem egyenlő azzal, mint ha beleköpött volna a levesébe például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!