Jogosan akadtam ki? Vagy anyámnak van igaza és túlreagálom?
Meghalt a nagypapám, akit nagyon szerettem. Tegnapelőtt volt a temetése, és a szüleim nem szóltak róla. Nem volt pap, szertatás meg semmi, csak kimentek a temetőbe és eltemették. Anyáék tudják mennyire szeretem a nagyszüleimet, és mégsem szóltak róla. Egyszerűen nem értem miért. Nem volt kitűzve pontos dátum, próbálta mamám és papa testvére úgy igazítani, hogy a családból mindenki ráérjen. Aztán a temetés előtt egy nappal elmentem mamához, aki megkérdezte, hogy miért nem jövök? Mondtam, hogy nem is tudtam róla, mire az volt a válasz, hogy anyámék azt mondták, nem akarok menni.
Megkérdeztem őket, hogy ezt miért kellett. Azt mondták, azért, mert úgyse lesz felhajtás, nem kell feleslegesen ilyenekkel terhelnem magam, erre pocsékolni (!) a szabadidőmet. Augusztusban leszek 17, szerintem elvárható, hogy ne titkolják előlem a saját nagyapám temetését, el tudom dönteni, el szeretnék e rá menni. Anyám szerint ez csak felesleges hiszti, igaza van?
Ezt én sem értem, kérdező. Ha egy nappal a temetés előtt mamádtól értesültél az eseményről, akkor miért nem mentél el?
Ettől függetlenül persze nem volt szép anyádtól, hogy el akarta titkolni előled, és az a bagatellizálás sem utána.
Kérdező, ne kamuzz!
Ezt írtad:
"Nem volt pap, szertatás meg semmi, csak kimentek a temetőbe és eltemették."
Ha ott lettél volna, akkor azt írtad volna:
...KIMENTÜNK A TEMETŐBE...
Bocs, de én figyelek arra amire válaszolok, és nem csak írogatok össze-vissza.
Jó, bocsánat, akkor hülye vagyok és nem tudok írni, te tévedhetetlen vagy biztos.
Biztosan tudod, hogy ott voltam e.
Anyukád mit szólt hogy az akarata ellenére mentél ki?
Amúgy meg egy 17 éves az már szinte felnőtt, igazán el tudja dönteni hogy akar e menni vagy sem, nem értem miért kellett titkolni, és főleg miért kellett nagymamádnak hazudnia. Mintha előtte akart volna lejáratni...
De hazudós kis liba vagy, istenem! Már nem tudod, mit-hogyan kamuzz.
Mellesleg VAN dátum egy temetésen de ne érdekeljen!
Jo. Kezdjuk elorol, mert vannak, akik nem fogjak fel. Nem tudtam pontosan mikor lesz a temetes, ugy volt megbeszelve, hogy megvarjuk amig az unokatestverem csaladja hazajon, es utana valamikor, amikor mindenkinek jo, kimegyunk, mert nem lesz szertartas meg semmi ilyesmi.
Egyebkent anyukam azt mondta, mikor elmentem, hogy nem erti, miert nem tudok ra hallgatni, miert nagyolom el ezt az egeszet (amit mamamnak mondott), minek kell nekem odamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!