Miért ilyen anyukám? (Rövid kérdés blablabla)
Nem tudom, hogy ez számít-e valamit, de anyukám nem dolgozik munkahelyen, a felnőtt bátyáim dolgoznak kb. Napi 8 órát.
A házimunkát nagyrészt anya végzi. Most lehet gondoljátok, milyen elkényeztetett, lusta vagyok, de ha akármelyikünk is akar segíteni, ezeket hallani:
"Nem kell", "úgyse tudsz", "megcsinálom én", "ehhez úgyse értesz", "én gyorsabban kész vagyok", "hagyjad, nem kell"
Ha megkérdezem, mit csináljak, azt mondja, csak magam körül tartsam rendben a dolgokat.
De ha magamtól kezdek el valamit, akkor ha meglát, odajön segíteni.
Azt mondta, hogy a házimunka a nő feladata, ez így volt mindig, így a szokás, így kell, stb
Viszont ma is mondta, hogy egyedül kell mindent csinálnia, rá hárul minden, stb. De akkor miért nem engedi/akarja, hogy segítsek?
Azt, hogy egyedül főzzek nem engedi (vagy ha mégis, úgyis jönne segíteni, és a végén ő csinálná az egészet), ha meg segíteni akarok, maximum Kavargathatok, mint valami óvodás.
Tehát nem engedi, hogy segítsek, aztán meg panaszkodik.
L
Orbán Viktor :DD
Ne engedd hogy kivegye a kezedböl a seprűt, az edényt a fakanalat ...mond meg hogy ezt neked is meg kell egyszer tanulnod, nem csinálhatja mindig ő.
Az én anyám ugyanilyen. Még az az "ő is úgy ment férjhez, hogy nem tudott főzni" mondat is stimmel :"D Meg persze a sértődés...
Kiskoromban még bőszen bennen volt a segíteni akarás, de mindig elküldött, azokkal a szövegekkel, amiket te is leírtal kedves Kérdező. Ha meg valamit magamtól megcsináltam amikor nem volt otthon (gondotam majd anikor hazajön a melóból mennyire örülni fog), ahelyett hogy megköszőnte volna, csak lefitymálta és ha volt rá lehetősége, akkor újra megcsinálta az adott feladatot. Hozzájön az is, hogy sksem voltam egy olyan tipikus "lányos lány", a nővérem viszont az ilyen típus királynője; emiatt is mindig megkaptam a beszólásokat.
Kisebb koromban ez iszonyat rosszul esett, évekig nagyon frusztrált, szörnyen meg akartam felelni anyámnak, de persze sosem sikerült :/
De manapság már elengedem a fülem mellett a "sirámokat", szóval szerintem te is csak ezt tudod tenni. Ne bánkódj miatta, mert nem veled van a baj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!