Miért bánt mindig anyukám?
Anya alapjába véve egy szeretnivaló, kedves ember, szeret engem és a testvéremet is. A probléma az, hogy néha (hetente 2x legalább) rájön egy idegroham és nemnormális lesz és hatalmas veszekedéseket szokott kirobbantani..
Szóval itt a forgatókönyv:
Kint vagyunk a nappaliban, ő csinál valamit(takarít, főz, stb) , én segítek neki, beszélgetünk, szóba jönnek a családi és egyéb problémák amik már régóta megvannak megoldatlanul.
Ilyenek, hogy sok a hülye a munkahelyen, mindig annyi mosatlan van, rossz az autó és apa nem viszi el megjavítani, a házat ki kéne festeni, stb..
Ha próbálok neki segíteni, hogy javuljon a helyzet, ő ezt mindig támadásnak veszi, és elkezd teljesen értelmetlenül olyan dolgokkal bántani, hogy én egy lusta dög vagyok, soha nem segítek neki semmit, rengeteg pénzbe vagyok neki, a barátom is egy nagy nulla... Ezek nekem elképesztően rosszul esnek, rengetegszer sírok miatta, mert tudom h nem így van, egyedül én szoktam neki segíteni, mert a 18 éves húgom egész nap a szobában netezik és egy poharat nem tenne arrébb, ennek ellenére minden héten eljár bulizni.. Szóval ezek a vádak teljesen alaptalanok és ha ezt elmondom neki, mintha a legnagyobb ellensége lennék, borzasztóan tud kiabálni, már szinte a szíve kiugrik a helyéről... Ilyenkor bánatomban visszavonulok a szobámba, de hallom h továbbra is kint puffog magába, szid, és a hugom is mellette áll, ő is engem szid h én milyen szemét vagyok.
Máskor meg teljesen normális, kedves, a barátommal is, mindenkivel, de sose lehet tudni h mikor kattan be es kezd el kiabálni akár a barátom előtt is, és már neki is kellemetlen amikor ilyen van.. Próbáltam vele normálisan megbeszélni h mi a baja, mi bántja, és engem miért bánt, de legtöbbször idegesen elhajt. Apa mindig mondja neki ilyenkor h már nem normális amit csinál és ennek hatására magát állítja be áldozatnak h mi ilyennek állítjuk öt be..
Ha minden igaz jövőre elköltözünk a barátommal, amikor ezt közöltem vele természetesen idegbeteg lett és olyanokat a fejemhez vágott h majd mi úgyse fogunk boldogulni mert lusta dög vagyok, meg nekem csak a pénz számít, majd jössz vissza hozzánk kuncsorogni, stb, meg h miért nem költözünk akkor közelebb hozzá. Máskor meg teljesen kedves, és mondja h segít is, meg támogat, meg reméli jövök majd sokszor.. Komolyan mondom Smeagol jut eszembe róla a gyűrűk urából...
Mit lehet egy ilyen anyával tenni, mert nem akarom elveszteni, de egyre inkább úgy érzem, nem akarok vele többet találkozni?
szerintem ra kene venni hogy beszeljen pszichiaterrel, komolyan. Elegge bipolaris hajlamai vannak.
Sokszor odzkodnak a szakember segitsegetol, pedig ma mar vannak olyan gyogyszerek hogy teljesen helyrehozzak a szemelyiseget.
Hát az én családom is szinte ugyanezt csinálja. A végén már annyira kiborítottak hogy átköltöztem az unoka tesómhoz.
Igazából szerintem ne foglalkozz anyukáddal. Hagyd ott a családodat te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!