Miért kell anyának megjegyzéseket tennie arra, hogy kpoppot hallgatok? 14l
Folyton azzal jön, hogy hallgassak mást is.
Körülbelül az a beszélgetés játszódik le mindig, hogy:
-Halgass mást a koreai zenéken kívül!
-Miért?
Erre nem válaszol, mintha meg sem hallaná. Úgyhogy meglérdezem ismét.
-Van valami baj a zenékkel?
-Nincs.
-Akkor mért ne hallgassam?
És megint vagy nem válaszol, vagy csak "Jó akkor hallgasd, úgyis lehetetlen veled beszélni"
Ráadásul ő a saját elmondása szerint semmi zenét nem szeret. Akkor nem mindegy?
Miért kell megjegyzéseket tennie?14l
Te teljesen alaptalan baromságokat írtál. Olyan mintha én azért szidnám a kpopot, mert élő kiskutyákat égetnek el a koncertjeiken.
Nirvana: Bűn rocknak nevezni, énekesük se volt, csak nyekergőjük, amúgy meg a felesége nyírta ki, csak sajnos későn.
Evanescence: A zenéjük egyedi, de ha csak a kpopot hallgatod akkor miért is hallanád meg.
Enya: Csak abban különbözik a legtöbb popénekesnőtől hogy élőben énekel a koncertjein autotune nélkül. Bár gondolom, fogalmad sincs, hogy mi az. Zenekarral kiséri CD helyett, ami ebben a műfajban szintén ritka.
Nena: Rengeteg jó dala van, újabb marhaság.
Abba: Forradalmasították a popzenét, előadók ezreit inspirálták, pl Robbie Williamst és a OneRepublicot. Lehet őket utálni, de ők még egy olyan korszakban voltak sikeresek amikor tehetség kellett az érvényesüléshez, és tudtak zenélni.
Guns: Jó ideje turnéznak levonulás nélkül, nézz már utána mielőtt baromságot írsz.
Sting: A fickó 4 hangszeren játszik profi szinten, szerintem az összes kpopsztár egyűtt se tud ennyit felmutatni, és van lélek a zenéjében, ami a kpop nagy részéből szintén hiányzik.
Simon and Garfunkel: Kb. 50 daluk van, de azok legalább jók, és mindegyikben egyedül több zenészi teljesítmény van mint az egész kpop műfajban. Legkőzelebb tanulj matekot kpop hallgatás helyett, és akkor talán kevesebb marhaságot fogsz írni.
Szerintem leírtam a lényeget. Ha azzal jönnél, hogy biztos utálom a kpopot, elárulom hogy semmi bajom vele, de azért ne húzzuk már le az igazi művészeket úgy, hogy csak a szaros műanyagsztárokkal vagyunk tisztában. Psy Gangnam Style cimű dalát szeretem, de a művészi értéke meg sem közelíti az általad lehúzott előadókat.
Márpedig az ember igenis hallgassa azt, ami neki tetszik. Az sznobság, ha azt hallgatja, ami menő vagy egy réteg szerint igényes vagy tudomisén.
Nyilván azt hallgatja, ami tetszik neki, nem? Az ízlése sem fog megváltozni attól, ha elkezd mást hallgatni, bár esély végülis van rá.
Nem világos számomra, miért kéne régi rockot vagy klasszikusokat vagy nem tudom, mit hallgatnia, ha azok nem vonzzák, igényesség ide vagy oda.
Egyszer csevegtem valakivel, aki le akart beszélni az egyik kedvenc csapatomról, mert hogy ők lopnak és hallgassam az "eredetit". Ami szintén aranyos zenéket játszik, de a kedvencem sokkal, sokkal, sokkal jobban tetszik, jobb az énekhang, a szöveg s nem is vettem észre óriási hasonlóságot... Szerinte elvi hibát vétek, szerintem pedig nyilván azt hallgatom, ami tetszik.
Ha nem árt a zenehallgatásával másoknak, miért ne hallgassa, amit akar? Jó, ha politikailag vagy erkölcsileg kirívóan nagy hülyeséget hallgatna, lehet, hogy én is beszólnék, de amúgy nem (jó, akkor is beszólnék, ha a mai slágereket hallgatná állandóan, de nem tiltanám, csak felhívnám a figyelmét, hogy sokkal jobb zenék vannak szerintem :P).
"Evanescence: A zenéjük egyedi, de ha csak a kpopot hallgatod akkor miért is hallanád meg. "
A_:SDA_S:D:AS_D:AS_D:_ASD Egyedi? :DDD Copy paste rock, ezerbillió ugyan ilyen együttes van. A többire nem is reagálnék, mert baromság, de ezen komolyan felröhögtem.
K-popot sem hallgattam soha, nekem nem tetszik, de egész egyszerűen nem értem, hogy mi a bús francért vered még magad mindig a semmire. A zene és minden művészeti ág szubjektív. Én elhiszem, hogy te nagyon szereted a tököm tudja mit, de valójában az emberiség jó részét teljesen hidegen hagyja. A véleményed meg nem hogy az emberiség jó részét, hanem az egészét nem érdekli :D
Áruld már el nekem, hogy miért jó, ha egy 14 évesnek játszod a zenesznobot? :D
Vedd azt anyád beszólásaiból, ami előnyödre fordítható.
Kezd el hallgatni másféle zenéket is főleg olyankor, amikor anyád hallótávolságban van.
Vedd úgy hogy ilyenkor ismerkedsz más stílusokkal.
Itt egy link, ahol a világ összes zenei stílusa fellelhető:
Először is nem értem honnan tudja, hogy folyton Kpopot hallgatsz, ha fülhallgatóval hallgatod.
Másodszor most meghallgattam a Kpopra kiadott első két találatot youtubeon. A zene igénytelen, nagy tudás nem kell az elkészítéséhez, tipikus egy a millió közül. Az "ének" förtelem, de hát lépjünk tùl rajta. Az első klippben kifestett szemű vézna kínaifiúk vonaglanak, mint a homokosok, a másodikban egy lány természetesen a fél seggét mutató gatyában rázza magát pasik előtt, és már a második sorban elhangzik, hogy "mindenki szeretője vagyok".
"Nem biztos hogy jól értelmeztem amit írtál, de akkor beszélsz koreaiul?"
Miért kéne ahhoz koreaiul beszélni, hogy ilyet hallgasson? :D
"Másodszor most meghallgattam a Kpopra kiadott első két találatot youtubeon. A zene igénytelen, nagy tudás nem kell az elkészítéséhez, tipikus egy a millió közül."
1. Mi köze van a zene élvezeti értékéhez az elkészítésének nehézségének?
2. Zenész vagy? Nem? Nahát, akkor körülbelül ennyit is ér a véleményed az előadásának nehézségéről
3. Két szám alapján ítélsz meg egy hatalmas gyűjtőfogalomkén létező stílust. A K-pop, j-pop, c-pop stb. semmi mást nem jelöl, csak hogy az adott országból származó pop zene. Itthon mennyivel másabbak a nyelven kívül a pop zenék mint egy koreai? :D Nézzük mi van:
https://www.youtube.com/watch?v=b2v7CoYJF8k
Ez a mai nap legfelkapottabb videója youtubon, amit találtam és magyar zene. Ez jobb? Aki magyar popot hallgat az is mind gyökér szerinted?
Hallgasd ezt 2 napig és ő fog könyörögni, hogy inkább k-popot hallgass: https://www.youtube.com/watch?v=GKB3hrdBkYI&
Mielőtt bárki jön itt nekem a véleményével közlöm, hogy igen szeretem az ilyen zenét, és nem, nem csak az ilyet, de végül is letojom, ki mit gondol.
Béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!