Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig kérhet a...

Hány éves korig kérhet a gyerek pénzt a szülőktől? Nálatok hogy volt?

Figyelt kérdés
Itt olyanokra gondolok mint pl ruha, szórakozás (pl mozi), nyaralás barátokkal, stb. 16 éves kortól? 18 éves kortól? Meddig kap a gyerek zsebpénzt és mikortól kell magának megkeresnie pl a mozipénzt? Tegyük fel, hogy a szülő és a gyerek még együtt laknak de a gyerek már elég nagy, 16-20 éves, ilyenkor mi a helyzet? Gyerekek és szülők is írhatnak hogy nálatok hogy megy!

2017. júl. 2. 13:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én egyedüli szülőként eltartottam a gyerekemet 25 éves koráig, mert addig tanult.

Viszont ő dolgozott szünidőkben elsős középiskolás korától (meg nem csak szünidőben, különböző alkalmi munkákat) saját elhatározásából, nem én küldtem és abból finanszírozta a szórakozását, vagy az extrább cuccokat, amire nem futotta a keretből.

2017. júl. 2. 16:48
 12/18 anonim ***** válasza:
57%
Ez kényes kérdés, de családja válogatja. Amennyiben fontos, akkor lehet kérni, sok szülő viszont ad kérés nélkül, munka, minden mellé ha kell. Ha nekik megvan minden, minek üljenek rajta? Nincs batyus halott.
2017. júl. 2. 19:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Egy szülőnek a gyermeke mindig a legfontosabb marad a világon,teljesen mindegy mennyi idős .Bármikor kisegítem a gyermekem ,ez teljesen természetes dolog .A gyermek is kihez forduljon bizalommal ,ha nem a szülőjéhez ?
2017. júl. 2. 19:40
 14/18 Fatal_3rror_ ***** válasza:

Szerintem nem lehet egyértelmű határt húzni hogy eddig lehet és innentől semmit.

Például ha valakinek a szülő jól menő vállalkozó, akkor miért ne támogassa anyagilag a gyerekét minél tovább? Nem azt mondom hogy mindent azonnal elé kell tolni, de ha van akkor mi másra költse valaki mint a gyerekeire?

Az sem mindegy ki mit csinál, tanul valaki 25-26 éves korig is, egyetemen, vagy otthon mereszti a mereszteni valót.

Én például sosem szerettem pénzt kérni. Fiatalon úgy voltam mint 14:56-os. Ami alap dolog, ruha, kaja azt megvették, ha azon felül kellett valami akkor megvettem magamnak.

Viszont dolgozóként is megesett hogy kértem, például mikor jövök tőlük vissza, akkor megesik hogy kérek az útra buszra, vonatra, mert nálam éppen nincs. Fordítva meg ha ők járnak nálam akkor simán állom a kaja, utazás árát, nem filléreskedünk ilyesmin.

Viszont szerencsére nagy dolgokra nem kellett kérjek, viszonylag jó fizetésem van, így simán ki tudom gazdálkodni magamnak azt ami kell.

2017. júl. 2. 20:21
 15/18 NudlikA9553 válasza:
0%
Mi az a zsempénz?! Az valami tárgy, mert azt én soha nem találtam a zsebemben tesó.
2017. júl. 2. 21:43
 16/18 anonim ***** válasza:

15 éves koromtól nem kértem semmire.

Bérletet (havi 500 forint), kaja, tanszer és a gyógyszert megkaptam de ennyi.

Szerintem ez így is jó, hogy nem szoktam hozzá az ingyen pénzhez:)

2017. júl. 2. 22:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát ez sokmindentől függ azért. Én gimi után rögtön külföldre jöttem tanulni, és dolgoztam a nyáron, persze nem volt elég igy saját keresetból, kellett a segítségük. Már van munkám szerencsére, de ha mondjuk megszorulnék vmi miatt vagy jönne vmi plusz költség, biztos vagyok benne, hogy segítenének! 20L
2017. júl. 2. 22:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Én 18 éves korom után nem kértem pénzt, csak olyasmire, amiről megbeszéltük, hogy ők fizetik, amíg egyetemen tanulok (pl. bérlet).
2017. júl. 3. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!