Hány éves korig kérhet a gyerek pénzt a szülőktől? Nálatok hogy volt?
Én egyedüli szülőként eltartottam a gyerekemet 25 éves koráig, mert addig tanult.
Viszont ő dolgozott szünidőkben elsős középiskolás korától (meg nem csak szünidőben, különböző alkalmi munkákat) saját elhatározásából, nem én küldtem és abból finanszírozta a szórakozását, vagy az extrább cuccokat, amire nem futotta a keretből.
Szerintem nem lehet egyértelmű határt húzni hogy eddig lehet és innentől semmit.
Például ha valakinek a szülő jól menő vállalkozó, akkor miért ne támogassa anyagilag a gyerekét minél tovább? Nem azt mondom hogy mindent azonnal elé kell tolni, de ha van akkor mi másra költse valaki mint a gyerekeire?
Az sem mindegy ki mit csinál, tanul valaki 25-26 éves korig is, egyetemen, vagy otthon mereszti a mereszteni valót.
Én például sosem szerettem pénzt kérni. Fiatalon úgy voltam mint 14:56-os. Ami alap dolog, ruha, kaja azt megvették, ha azon felül kellett valami akkor megvettem magamnak.
Viszont dolgozóként is megesett hogy kértem, például mikor jövök tőlük vissza, akkor megesik hogy kérek az útra buszra, vonatra, mert nálam éppen nincs. Fordítva meg ha ők járnak nálam akkor simán állom a kaja, utazás árát, nem filléreskedünk ilyesmin.
Viszont szerencsére nagy dolgokra nem kellett kérjek, viszonylag jó fizetésem van, így simán ki tudom gazdálkodni magamnak azt ami kell.
15 éves koromtól nem kértem semmire.
Bérletet (havi 500 forint), kaja, tanszer és a gyógyszert megkaptam de ennyi.
Szerintem ez így is jó, hogy nem szoktam hozzá az ingyen pénzhez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!