Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszélhetném ezt meg...

Hogyan beszélhetném ezt meg anyával? Teljesen ki van rám akadva.

Figyelt kérdés

Nos, 19 éves lány vagyok, budapesti (külvárosban lakom, de nem az a legkülsöbb rész, hanem panelos terület).

Anya nem szereti, ha későn járok haza, mert ő addig nem tud aludni,amig otthon nem vagyok. Hétköznap szoktam erre figyelni, maximum hétvégén van, hogy később (kb éjfélig) vagyok távol, ha esetleg valakivel találkozom.

Viszont van egy srác, aki nagxon szimpatikus, aranyos (anyának is szimpi!) és vele megbeszéltük, hogy az edzésem után összefutunk. Anyának írtam smst, hogy 10 körül indulok csal haza, mert találkozom a fiúval, de teljesen megfeledkeztem az időről és hirtelen 11 lett. Ekkor felhívtam anxát, hogy ne haragudjon, de abszolút nem néztem az időt és csak úgy elröppent (ez az első ilyen eset). Teljesen kiakadt rám, amikor hazaértem, akkor is fűt-fát mondott rám, hogy miattam nem tudott eddig aludni, másnap munka és akkor egy nem túl kedves rokonomhoz hasonlítgatott, hogy olyan vagyok, mint XY. Hatalmas balhé van. Ráadásul a bátyám még ki is jött elém a megállóba, hogy ne egyedül sétálgassak.

Nagyon-nagyon mérges rám. Másfelől azonban ott van bennem az is, hogy felnőtt vagyok már, most még nem dolgozom, nincs másnap suli, nem kell korán kelnem, akkor miért gond az, hogy 1-1x ilyen becsúszik, hogy éjfél körül érek haza?

Félrértés ne essék, megértem, hogy anya aggódik, teljesen jogosan (!!). De annyira megvisel engem lelkileg, mikor rosszban vagyunk és iszonyatosan szégyellem magam, legszívesebben sírnék... Nem tudom, mit tegyek, hogy engeszteljem ki (bocsánatot kértem már tőle). Ahj, nem hiszem el.. :(

Tudtok valami tanácsot adni?

Köszi!

19/L

2017. jún. 28. 10:54
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
92%

Hát nem tudom Kérdező, amikor a párom 19 éves volt, már rég együtt éltünk Budapest legkülsőbb, kertvárosi részén, amiről te írsz, az 16 éves korában volt divat. Nálatok egyszerűen az lehet a probléma, hogy mivel nem jártál el szórakozni, nem jártál komolyabban senkivel, anyukád nem esett át azokon a szakaszokon, amin más szülő átesik a gyereke 15-18 éves korában.

Ne hagyd, hogy ez visszahúzzon téged, közöld vele egyértelműen, hogy bizony eljött az idő, szórakozni fogsz járni, és nem minden éjszakát fogsz otthon tölteni, mert a dolgok így működnek.

Persze érthető, hogy vannak szorongásai meg félelmei, de egy szülőnek az a dolga, hogy ezeket kezelje magába, és ne a gyerekére zúdítsa, ne őt húzza vissza.

2017. jún. 28. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!