Mátyás név. Adhatom hamarosan születendő gyermekünknek?
szerelmem Mátyás.
Az előbb hallottam egy nem roma csak hogy mondjam, egyszerű családot, hogy Sakirának meg Rikárdónak szólították a gyerekeiket.
Mi az, hogy ciki? :O
Ha a sok Fahéjcseresznyebúzavirág nem ciki, akkor nehogy már a Máytás legyen az!
Meg a hagyományos nevek, mint az István, János, Ferenc, stb.
Legalább van, aki normálisan gondolkodik és nem akar valami marha különleges nevet adni a gyerekének vagy valami tucatnevet, mint a sok Bence, Noel, Marci, Dominik, stb.
Nem ciki, viszont régies hangzása van.
Szépnek szép, de én nem adnám a gyerekemnek mert nekem az átlag, kicsit modernebb nevek tetszenek mint pl a Máté és Ádám.
Öööö.. Ádám és Máté, mint modern nevek? :D
Ez a kettő mind bibliai név, többezer éves nevek! :D
Nekem személy szerint nem tetszik, nem adnám a gyermekemnek. Viszont az unokatestvérem Mátyás (13 éves) és sosem piszkálták a neve miatt. Pont múltkor jött szóba ez a téma és boldogan mesélte, hogy milyen jó becenevet adott neki az egyik osztálytársa és már a tanárok is így hívják. (Hozzáteszem, elég alja suliba jár, tehát, ha ott nincs csúfolódás, akkor értelmesebb gyerekek között miért lenne?)
Ha nektek tetszik és illik a vezetéknevéhez, akkor adjátok nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!