Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj, hogy azt akarom hogy a...

Baj, hogy azt akarom hogy a barátnőm felnőjön?

Figyelt kérdés
Azért írom ide, mert a probléma a barátnőm kapcsolata a szüleivel. Hiába 25 éves, még nem volt képes leválni róluk és sajnos úgy tűnik nem is akar. A barátnőm szülei nem gazdagok, de nem is állnak rosszul anyagilag. Vettek barátnőmnek egy lakást, és minden hónapban kap egy kis zsebpénzt, ami kb a rezsit fedezi. Ha bármi elromlik, vagy nagyobb kiadás van, arra kérés nélkül adják neki a pénzt. Így a barátnőmben kb 0 ambíció van, dolgozni dolgozik, de egy elég semmilyen állása van, mert ez kényelmes neki. Annyit keres amiből megél, gyűjtenie meg úgyse kell semmire. Pedig okos lány, sokkal többre lenne képes, de nem is próbál másik helyet keresni vagy előrelépni. Említettem már neki ezt finoman, de csak megsértődött, hogy miért érdekel engem hogy ő mit dolgozik, a lényeg hogy dolgozik és tőlem soha nem kér pénzt. Ez egyébként igaz, ha megyünk valahová, általában felesben fizetünk mindent. Tényleg nincs közöm ehhez? Ne szóljak bele? De mi lesz később? Ha összeköltözünk, a szülei akkor is adják majd neki a zsebpénzt? Mit gondoltok?
2017. jún. 25. 18:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem mond meg neki hogy ha nem fizet , mész a rendőrségre.

Hiába zsarolod nem fognak szólni neke a rendőrök.

2017. jún. 25. 19:50
 12/15 Vree ***** válasza:
61%

Akkor megkérdezem mert nem írtál róla. Mit tanul, mi a hobbija, mik a jövőbeli tervei (karrier, gyerek, jótékony célok...)?

Ugye van egy olyan dolog, hogy megélhetés, de csak a számlák fizetése még nem boldogság. Foglalkozik-e azzal, amit szeret? Van-e amiért hajlandó személyes fáradtságot áldozni? Tudod e mint párja hogy hol vannak ezek a dolgai?

Azt gondolom, hogy ha így teszed fel magadnak a kérdést, sokkal hamarabb ki fog derülni, hogy hasonlóan gondolkodtok e a közös jövőről, mint ha azon pörögnél, hogy állásba megy-e.

2017. jún. 25. 20:37
 13/15 anonim ***** válasza:
80%
Mit kéne csinálnia? Túlórában keccsölni valami igazgató mellett? MIÉRT? Azért írtam nagybetűvel, mert mi is az a dolog amit el kell érjen? MI? A te elégedettséged? A neked megfelelés? MI?
2017. jún. 26. 05:55
 14/15 anonim ***** válasza:
58%

Azért az szép, hogy ha fordított lenne a helyzet, tehát a kérdező a lány, és a történetben szereplő egyén a fiú, akkor már mindjárt írnátok, hogy anyucipicikisfia, meg ott kell hagyni a francba, rohanjon csak anyucihoz.

Kicsit sem szánalmas ez a kettős mérce.

Nem azt mondom, hogy ne támogassák, ha tudják, de ha egy lány rohan mindennel a szüleihez, az miért másabb, mintha egy fiú tenné?

2017. jún. 26. 08:45
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Irigy vagy, vagy mi bajod van? Örülj, hogy jó neki. Én sem hagynám ott a kényelmes állásomat azért, hogy esetleg megszakadjak kétszer annyiért, ha egyszerűen nincs szükségem a pénzre.
2017. jún. 26. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!