Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj, hogy azt akarom hogy a...

Baj, hogy azt akarom hogy a barátnőm felnőjön?

Figyelt kérdés
Azért írom ide, mert a probléma a barátnőm kapcsolata a szüleivel. Hiába 25 éves, még nem volt képes leválni róluk és sajnos úgy tűnik nem is akar. A barátnőm szülei nem gazdagok, de nem is állnak rosszul anyagilag. Vettek barátnőmnek egy lakást, és minden hónapban kap egy kis zsebpénzt, ami kb a rezsit fedezi. Ha bármi elromlik, vagy nagyobb kiadás van, arra kérés nélkül adják neki a pénzt. Így a barátnőmben kb 0 ambíció van, dolgozni dolgozik, de egy elég semmilyen állása van, mert ez kényelmes neki. Annyit keres amiből megél, gyűjtenie meg úgyse kell semmire. Pedig okos lány, sokkal többre lenne képes, de nem is próbál másik helyet keresni vagy előrelépni. Említettem már neki ezt finoman, de csak megsértődött, hogy miért érdekel engem hogy ő mit dolgozik, a lényeg hogy dolgozik és tőlem soha nem kér pénzt. Ez egyébként igaz, ha megyünk valahová, általában felesben fizetünk mindent. Tényleg nincs közöm ehhez? Ne szóljak bele? De mi lesz később? Ha összeköltözünk, a szülei akkor is adják majd neki a zsebpénzt? Mit gondoltok?
2017. jún. 25. 18:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
Így lesz , ahogy írod. A szülőkhöz fog rohanni mindennel..
2017. jún. 25. 18:34
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Az lenne a normális és a természetes, hogy leváljon a szüleiről. Neki ez inkább szerintem iszonyat kénelmes, hisz semmi gondja nincsen az életben jelenleg.

Ne adja az isten még jó ideig, de egyszer meg fogja tapasztalni, milyen az, ha nincs szülő, aki fizesse neki a lakást.

Ha azt mondtad neki, hogy fel kéne nőnie, az így tényleg erős, inkább azt szorgalmazd, hogy gondoljon a jövőre, mi lesz, ha a szülei valamiért kiesnek a munkából vagy olyan váratlan kiadás lesz náluk, hogy neki kell majd mindent állni.

2017. jún. 25. 18:35
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Miért baj az, ha adnak neki pénzt? Van állása, keres. Miért ne támogathatnák a szülei, ha megtehetik? Nem mindenkinél az a divat, mint nálatok, hogy 18 évesen csupasz s....el kivágjuk a gyereket az utcára, aztán csináljon, amit akar.
2017. jún. 25. 18:45
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Miért ne segítsenek neki ha megtehetik? Dolgozik a barátnőd is, örülj neki hogy nincsenek anyagi gondjai és számíthat (ebben is) a szüleire! Ha meg neki az a "semmilyen állás" megfelel, akkor az a magánügye. Nem laktok együtt, bocs de szerintem nem sok közöd van így hozzá.
2017. jún. 25. 18:59
 5/15 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem neked nem ő lesz a te embered. Neki valahogy megfelel ez a környezet hogy dolgozik valami alja gyárban, vagy valami alja képzésben, ráadásul kivan nyalva a segge, te meg ha jól látom , szeretsz előre jutni, okosodni, önállósodni. Szerintem nem fog sokáig tartani ez a kapcsolat.
2017. jún. 25. 19:12
 6/15 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem a barátnőd gondolja végig, hogy mi lesz vele x év múlva, ha a szülei már nem lesznek, vagy nem tudják segíteni.

Feléli az összes pénzét? Ilyen sokat költ magára? Vagy ilyen keveset keres?

Sokan örülnének, ha a szüleik tudnák őket támogatni. De szerintem a legtöbben inkább arra használnák, hogy félre is tudjanak rakni, hogy legyen komolyabb megtakarításuk, ha esetleg bármi probléma felmerülne.

Szerintem beszéljétek meg, és amíg nem közös a nézetek ezen a téren, semmiképp se költözzetek össze és ne tervezzetek családot.

2017. jún. 25. 19:13
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

"Az lenne a normális és a természetes, hogy leváljon a szüleiről. "

Ezt nem te döntöd el mi normális és mi nem. Rengeteg országban többgenerációs családi közösségek vannak. Nem a magyar az atyaúristen, hogy eldöntse milyen szokás normális. Főleg azok után nem, hogy az átlag mai magyar családban annyi összetartás van, mint fehér holló.

2017. jún. 25. 19:13
 8/15 A kérdező kommentje:
Támogassák a szülei, tök jó hogy tudtak venni neki egy lakást, de a zsebpénzt túlzásnak tartom. Így nem is érdekli mennyit keres, mert úgyis van elég pénze mindenre. Azt viszont nem mondanám róla, hogy szórja a pénzt, meggondolja mire költ. Ez legalább biztató tulajdonság a jövőre nézve.
2017. jún. 25. 19:19
 9/15 A kérdező kommentje:
A semmilyen állás egy 6 órás asszisztensi állás. Nem olyan rossz meló lenne, csak keveset fizet és tudom hogy többre lenne képes. Ezt mondom neki is mindig. Az anyagiakat leszámitva nagyon aranyos lány és el tudnám képzelni vele a jövőt. Ezért is zavar és érdekel ez a dolog. Már másfél éve együtt vagyunk és szeretnénk hamarosan összeköltözni. Nem egy laza kapcsolatról van szó, akkor nem is érdekelne az egész.
2017. jún. 25. 19:23
 10/15 anonim ***** válasza:
75%
Kölcsönösen belementetek egy kapcsolatba, anélkül, hogy ismertétek volna egymást. Mostanra derült ki, hogy elég eltérő nézeteitek vannak az életről. Örülj neki, hogy ez kiderült. Ne akarj megváltoztatni senkit, mert az nem megy.
2017. jún. 25. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!