Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet leállítani a...

Hogy lehet leállítani a "temetővel" fenyegetőzést?

Figyelt kérdés

Szüleimmel nem túl jó a kapcsolatunk. Rengeteget szenvedtem miatta, állandó gyomorgörcsöm van még mai is, ha hozzájuk kell mennem, vagy hívnak. Olyan típusú szülők, akiknek mindegy mit csinálsz, sikerül megtalálni benne a rosszat. Pl. Laza munkahelyen kezdek a gyes után, hogy a kicsivel lehessek, ha beteg a bölcsi elején, stb, megkaptam, hogy "minek tanultál?", utána sikerült elhelyezkednem egy komoly helyen, nagyon jó beosztásban, jó fizetésért, szakmába illően és a gyerkőc is megoldható, de nekem estek, hogy "neked csak a karrier számít, szegény gyerek nem".

Negyedévente látják az unokájukat, de szóltak a külföldön élő tesómnak, hogy szegény gyereknek nincs nyárra egy rendes ingje, öve (5 évesről beszélünk). Mondom talán engem kellene megkérdezniük. Tenger ilyen szituáció van, de a legújabb, hogy a kicsi sokat betegeskedik tavasszal és nem nagyon tudtunk hazamenni és elkezdték a "majd a temetőben meglátogatsz" meg a "minket ki fog eltemetni" típusú szövegeket.

Nagyon, nagyon kiborító. Semminek nem tudnak örülni. Nagyon szeretnek a munkahelyemen, én is imádom csinálni, kaptam új projekteket, fizuemelést, reakció: "hagyod magad kizsigerelni".

Hétvégén megyünk hozzájuk és már most tudom, hogy jön a kérdés, nyáron mikor megyünk haza és én nem akarok. Ha pihenhetek, nem szeretném úgy, hogy csesztetnek a súlyom, a párom, vagy éppen a gyereknevelésem miatt, amit nem is látnak. :(

2017. jún. 22. 16:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
20%
Ěn a jó budos eletbe nem látogatnám ezeket a te helyedben
2017. jún. 23. 01:52
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Távolról nézve az lehet a bajuk, hogy te többre vitted mint ők. Egyes szülők nem bírják elviselni, ha a gyerekük bármiben is jobb náluk.

Esetleg hívogasd te is a tesódat és panaszkodj a szüleidre ilyen incidensek után nehogy már ellened fordítsák: lássa az érem másik felét is.

2017. jún. 23. 03:55
 13/15 anonim ***** válasza:
86%

Ha találkozáskor cseszegetnek, akkor mondd meg kerek-perec: ha csak cseszegetni tudnak, amikor hazajössz, akkor többet nem jössz haza.

Hasonlóan telefonbeszélgetésnél is megkérdezheted emelt hangon: "Csak azért hívtál fel, hogy cseszegess??!!" És tedd le a telefont.

Értesd meg velük, hogyha látni akarnak téged és az unokájukat, akkor normálisan kell beszélniük veled. Ha ez nem megy nekik, akkor nem fognak titeket látni.

2017. jún. 23. 09:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Ismerős a jelenség.

A mi famíliánkban is van két barom, akik itthonról még azt is pontosan tudják, hogy az öcsém n"nem neveli, nem szereti, nem törődik" a fiával.

Ezzel nem tudsz mit kezdeni, mert az alap mentalitásuk ilyen: mindennek a fonákját nézik, mindenben a hibát keresik, ha nincs, akkor kitalálnak.

Ez született gonoszság.

2017. aug. 10. 13:49
 15/15 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Szóval lemaradt a lényeg: itthonról, Szegedről tudják, hogy az öcsém Londonban nem jól neveli a fiát. :-)

2017. aug. 10. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!