Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek velem a szüleim?

Miért ilyenek velem a szüleim?

Figyelt kérdés

A gond nem most kezdődött,pontosabban nem is tudom hogy mikor,már ha volt kezdete ennek. Szüleim konkrétan megszabják hogy mikor mit tehetek s ha nem teszem azonnal akkor jön a leb*szás. Ez történt ma,mikor anyum megkért valamire,mikor én épp a gépen játszottam. Mondtam neki hogy 5 perc s megyek,erre 2 percre rá már üvöltözve jött hogy a gép nekem mindennél fontosabb meg hogy többet ne kérjem meg őt semmire...mikor meg akartam vele beszélni csak annyit mondott hogy:"ne szólj hozzám!" Konkrétan várhatott volna a dolog akár 10 percet is,mégis így reagálta le...pedig eddig jó napja volt. Mikor kiabált mind azokat az anyai "kötelességeket" hozza fel,mint pl: reggel korábban kelek hogy legyen reggelid,s te így hálálod meg!? Stb...amiket említ annak felét én is megtudnám csinálni de sose hadja,folyton elkerget. Ha tanulok akkor sose kiabálnak velem,gyakran megse kérnek semmire,csak hogy tudhak tanulni,de ha van egy kis szabadidőm amit gépezéssel töltök,akkor folyton megkérnek valamire,amit mersze azonnal kellene megtegyek...elhiszem hogy kell a segítségem,de nem hinném hogy semmi nem tudna várni 5 percet...

Ezen kívül sose dicsérnek meg,bármit teszek,de a legapróbb hibánál jön a leb*szás,fenyegetések,a "nem szólok hozzád" meg ilyenek...gyakran olyanok mint a gyerekek. A számítógépet valamilyért nem kedvelek,folyton azért szidnak,még vakációban is...van mikor el nem követett dolgokért szidnak le,s ha azt mondom nem igaz,akkor már hazudok. Egyszerűen elegem van ebből,már nem egyszer próbáltam ezt megbeszélni,de 1 hét után minden a régi lett. Fura ezt mondani,de gyakran alig várom hogy már elmenjek innen.

Valaki elmagyarázná hogy mi miért történik,s mit tehetnék?

Ezeket eltekintve minta szülők.

17/F

2017. jún. 13. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Most konkréten mi is a probléma? Hogy 17 évesen anyud még mindig eléd teszi a reggelit?
2017. jún. 13. 16:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Csak annyi hogy nem tudom miért szidnak le 5 percenként minden apró dologra
2017. jún. 13. 16:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért, mert amikor azt mondod "5 perc" sose 5 perc telik el. Inkább 25.
2017. jún. 13. 17:07
 4/10 anonim ***** válasza:
60%

Azért szidnak le, mert mindig kérsz 5 percet. Ha pattannál és megcsinálnád azonnal, amire kérnek, hagynának gépezni.

El tudom képzelni, hogy a "még 5 perc"-ből is 10-20 perc lesz, mire szíveskedsz felállni és nagy duzzogva megtenni, amit kértek tőled.

Mi lenne, ha anyukád gépezne és te kérnél ennivalót, tiszta ruhát, takarítást, törődést, szeretetet?

Ha nem tudod elképzelni, költözz el. 1-2 nap után kaparásznál a szüleid ajtaján.

2017. jún. 13. 17:08
 5/10 anonim ***** válasza:
6%

"Ha nem tudod elképzelni, költözz el. 1-2 nap után kaparásznál a szüleid ajtaján."

Minden hisztis anyuka ezt szeretné. De az az igazság, hogy semmilyen reggeli, tiszta ruha, anyagi támogatás nem ér meg annyit, hogy ezt a viselkedést egy ember huzamosabb ideig elviselje. Nagyon káros hatással van az ilyen nevelés az ember pszichéjére. Valószínűleg anyádat is így nevelték. Javaslom, hogy 20 év pszichoterápia után vállalj csak gyereket. Már ha nem akarsz te is megnyomorítani lelkileg valakit.

2017. jún. 13. 17:37
 6/10 anonim ***** válasza:
40%

Ha anyád kér valamire, aki mellesleg még a reggelit is eléd teszi, az a minimum, hogy leteszed a kis játékodat és pattansz, mint a nikkelbolha, aranyom.

Ennyi a titok.

Nem anyádnak kell várnia rád, mert te játszizol, hanem a játékot kell félretenned anyád miatt. Fontossági sorrend, kisfiam.

2017. jún. 13. 17:42
 7/10 anonim válasza:
54%
Nálam is nagyjából ugyanez volt Warframe játékkal játszottam akkoriban, márpedig azt nem lehet abbahagyni ha ismered a játékot és ugyanígy reagálták le a szüleim ha még egy kis időt kértem majd utána nem annyi idő telt el amennyit mondtam. A megoldás az hogy választasz egy olyan játékot (igazából abban se vagyok biztos hogy játszol azon a gépen) amit bármikor abba lehet hagyni, vagy azt a játékot amit nem lehet csak úgy abbahagyni csak akkor veszed elő amikor biztos vagy benne hogy nem zavar senki a játékban.
2017. jún. 16. 12:07
 8/10 A kérdező kommentje:

Miért nem hiszed hogy játszom utolsó?

Amúgy csak annyi hogy nem igazán tudom hogy mikor kérnek meg valamire,így nem tudom mikor foghatok neki játszani. Azért köszönöm a válaszokat.

2017. jún. 17. 01:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Teljesen átérzem, csak itt 1 fokkal rosszabb a helyzet. Nekem órákig kell könyörögnöm, hogy csináljon valami kaját nekem, ez végett tanultam meg főzni... Azt, hogy köszönöm, szerintem 1 éve nem hallottam, de nekem nem csak apróságokat kell csinálnom, hanem konkrétan az ő feladatait is, meg a kertet rendben tartani, amíg ő otthon van. Le akarok már lépni innen, nagyon utálok velük lenni. Szerintem más opció úgysincsen... Őket nem fogod tudni megváltoztatni.
2017. jún. 23. 14:46
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 hasonlóan érzek,ha szónélkül mondjuk kitakarítom a lakást,hogy ne nekik keljen,annyit nem mond hogy "kössz",viszont leszidnak ha 100-ból egyszer elrontok valamit...gyakran azért szidnak le,ha azt csinálom amit ők,már feladtam azt hogy megértsem őket,már csak eltűröm.
2017. jún. 24. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!