Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim mindig penzt kernek...

A szuleim mindig penzt kernek . Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem keresek sokat 130e ftot, a parom viszont jol keres, es ezt szeretnek kihasznalni. Eleg szegenyek a szuleim, nem dolgoznak, pedig apukamnak semmi baja nincs es csak 50 eves. Mindig keregetnek tolem, neha adok nekik par ezer ftot amit nem adnak vissza,mert azt mondjak ugysincs ra szuksegem... de mar kezd elegem lenni, es rosszul erzem magam amiatt, hogy erzelmileg zsarolnak, hogy en milyen jol elek es elnezem, hogy ok nelkuloznek... A parom megtiltotta, hogy adjak nekik.Azt mondja, hogy felnott emberek, oldjak meg. Ket tuz kozott vagyok! Nagyon nehez! Mot csinalnatok a helyemben?
2017. jún. 7. 11:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem igaza van a párodnak, élősködőket nem szabad rendszeresen pénzelni, akkor sem, ha rokonok, akkor pedig pláne nem, ha zsarolnak érte bármilyen formában.

Én kerek-perec megmondanám a drága szülőknek, hogy ha még egyszer megpróbálnak lehúzni és elkezdik nyomatni a passzív-agresszív, érzelmi zsaroló rinyát, akkor a telefont sem fogom nekik felvenni, utána pedig következetesen tartanám magam hozzá.

2017. jún. 7. 12:28
 12/26 anonim ***** válasza:
73%

Megmondod, hogy szeptember meg fog szűnni a munkahelyed, addig teszel félre, mert nem fog a párod eltartani. Tessék felfogni, hogy neked sincs. És ők is tudják, hogy nincs munka, ki tudja, meddig fogsz keresgélni.

Három hónap alatt csak leszoknak, hogy téged pumpolnak. Akkor bejelented, hogy a munka megmaradt, pénz lekötötted, 2 évig nem férsz hozzá. Egyébként meg ha nyáron meg tudtak élni, akkor innentől menni fog.

2017. jún. 7. 12:52
 13/26 anonim ***** válasza:
76%

megmondod, hogy pároddal külön kassza van (mert te állandóan adsz, a párod meg nem akar a sajátjából), és a te fizud teljesen elmegy és kész.

más lenne ha tényleg kéne nekik, de így?!

2017. jún. 7. 12:56
 14/26 anonim ***** válasza:
85%
én se adnék, és teljesen megértem a párod. a szülők menjenek dolgozni szépen, munka mindig van, csak finnyásak. hidd el, hogyha kapnak pénzt valahonnan, akkor sose lesz olyan munka, ami megfelelne. teher alatt nő a pálma.
2017. jún. 7. 13:04
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem élek veluk! Igazabol megszakitani nem szeretnem veluk a kapcsolatot, mert szeretem oket, csak kezd elegem lenni ebbol. Amikor adok nekik penzt mar nem is mondom meg a paromnak , mert kiakadna, de igy meg azt erzem, hogy ot verem át! Eleg rossz helyzet :(
2017. jún. 7. 13:07
 16/26 anonim ***** válasza:
90%
Más megoldás pedig nincs, csak az hogy nem adsz nekik és kész. A körítés szerintem mindegy
2017. jún. 7. 13:27
 17/26 anonim ***** válasza:
84%

Mondd meg, hogy a párod pènzèhez te nem fèrsz hozzá, ő kezeli, a tièdből meg nem sok marad neked sem.

Van otthon lakó tesód? Monjuk tini? Ha igen, akkor neki adj.

Szüleidnek ha nagyon akarsz segíteni, inkább vásárolj időnkènt, mosópor/öblítő/mosogatószer/liszt, cukor/kávè ilyesmiket.

Ha ez nem tetszik, akkor ezt sem kell.

Keress nekik munkát, hogy lássák hogy van..

2017. jún. 7. 13:30
 18/26 anonim ***** válasza:
89%
Mire kérik a pénzt egyébként? Kajára vagy cigire vagy gázszámlára? Egyébként meg nem azért nem adnék a helyedben mert nem fér bele, hanem mert így állnak hozzá hogy neked nincs rá szükséged. Ok egyszer kétszer kisegíti az ember a szüleit ha rá vannak szorulva, de fejőstehén azért ne legyél.
2017. jún. 7. 13:36
 19/26 anonim ***** válasza:
91%

Miért kéne hazudni a kedves kerdezőnek, higy gyüjt valamire stb, mint ahogy az elöttem 1-2 írja. Attól nem lesz könnyebb neki.

Kérdező téged sem értelek, mert leírod, hogy zavar, meg a párod között is feszkó van, de még 2 oldal határozott válaszok után is határozattlan vagy....

2 választásod van:

1. Vagy továbbra is megy minden, ők kéregetnek, Te adsz és hazudozól a párodnak. (De gondolom ha kiderül, akkor a parod biztos neheztelni fog, esetleg még az is benne van, higy elhagy, igy viszont Te ismét Te jársz rosszul.)

2. Elzárod a pénzcsapot, és segíteaz nekik munkát találni. Mert ne gondold 1 percig se azt, hogy ha munka nélkül is jön be a kasszába a pénz, akkor valaki is dolgozni fog.

Hidd el, hogy ebből úgy lehet kijönni a legjobban, hogy nem adsz. Nincs bevételük, muszáj leaz dolgozni.

Nekik is jobb lesz mert nem kell kölcsönert rohangálni... és több bevételük lesz...

Kellemetlen, de wz az egyetlen járható út nekik is, és Neked is.

Még ha erzelmileg nehéz is.

2017. jún. 7. 13:53
 20/26 A kérdező kommentje:
Van egy batyam aki jol keres, es ő is tamogagja őket( neki is elege van mar). És mindig azt kapom tőlük, hogy a fiutestverem tobbet segit nekik, es hogy ra lehet szamitani, es nagyon rosszul esik. Ha keresnek 300 e ft ot szivesen segitenek tobbet, de a parom penzet nincs jogom odaadni nekik . Nem ertem miert hoznak ilyen helyzetbe, en sosem tennem ezt a gyerekemmel.
2017. jún. 7. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!