Nem keresek sokat 130e ftot, a parom viszont jol keres, es ezt szeretnek kihasznalni. Eleg szegenyek a szuleim, nem dolgoznak, pedig apukamnak semmi baja nincs es csak 50 eves. Mindig keregetnek tolem, neha adok nekik par ezer ftot amit nem adnak vissza,mert azt mondjak ugysincs ra szuksegem... de mar kezd elegem lenni, es rosszul erzem magam amiatt, hogy erzelmileg zsarolnak, hogy en milyen jol elek es elnezem, hogy ok nelkuloznek... A parom megtiltotta, hogy adjak nekik.Azt mondja, hogy felnott emberek, oldjak meg. Ket tuz kozott vagyok! Nagyon nehez! Mot csinalnatok a helyemben?
Én sem adnék a szüleidnek. Akkor adnék, ha önhibájukon kívül lennének ilyen helyzetben, pl. dolgoznak, de van egy bedőlt hitelük, vagy mindketten súlyos betegek. Szépen megmondani nekik, hogy ti is azért éltek jól, mert dolgoztok, ők is menjenek el szépen dolgozni, és akkor lesz pénz.
2017. jún. 7. 11:55
2/26 anonim válasza:
Igaza van a párodnak. Szerintem ha tovább játszod a máltai szeretetszolgálatot, akkor a párod megelégeli és viszontlátásra lesz. Mehetsz majd életük végéig eltartani a szüleid. Tudom, hogy nem könnyű nézni, hogy a családod nélkülöz, aonban mint irtad, apud nem is annyira idős, még simán tudna dolgozni. Mond neki, vagy abban segits neki, hogy találjon valamilyen munkát. Közöld velük, hogy ez nem fog igy működni a végtelenségig, mert nektek sem a fán terem a pénz, hanem DOLGOZTOK érte. Tehát azt csiálnám, hogy igenis segitenék nekik kilábalni ebből, de úgy, hogy ŐK is tesznek érte, vagyis dolgoznak. A pénzcsapot pedig elzárnám, báris ennyi infó alapján...
2017. jún. 7. 11:58
3/26 A kérdező kommentje:
Mondtam mar nekik, hogy keressenek munkat, de azt mondjak nincs munka...es megsertodnek es azt mondjak irigy vagyok. De legkozelebb megint kezdodik minden elorol es kéregetnek..
2017. jún. 7. 11:59
4/26 szántóvető válasza:
havi párezer Ft nem nagy pénz,fogd fel úgy hogy támogatod őket.
2017. jún. 7. 12:10
5/26 anonim válasza:
Mond, hogy a pároddal gyűjtitek a pénzt VALAMIRE. Találj ki valamit. Mondjuk pénzt amúgy sem árt félretenni. Nekem ebben az a gáz, hogy a párod keresetére haraptak rá, már bocs. Hiszen amit te keresel, az tényleg nem sok.
Aki keres munkát az talál.
2017. jún. 7. 12:11
6/26 anonim válasza:
Meg lehet akkor mondani, hogy szeretnétek félrerakni ínségesebb időkre. Amúgy meg nehogy már ne legyen egyáltalán semmilyen munka... akkor menjenek közmunkára, komolyan.
2017. jún. 7. 12:12
7/26 anonim válasza:
Akkor se adj nekik. Sőt, inkább kezdj el gondolkodni azon hogy megszakítasz velük minden kapcsolatot,mert az alapján amit írsz ennek sosem lesz vége.
Értem hogy a szüleid és hogy ezt nehéz lenne megcsinálni, meg már azt is csak nézni h nincs mit enniük,de erről java részt ők tehetnek és hidd el ezen nem is akarnak változtatni amíg van aki pénzeli őket csak "úgy"
2017. jún. 7. 12:16
8/26 anonim válasza:
munka mindig van, csak válogatnak az emberek. Kifogást találni a legkönnyebb, a gyereken élősködni pedig undorító.
2017. jún. 7. 12:20
9/26 anonim válasza:
Mondjuk az nem derült ki, hogy külön élsz-e, mert az "én milyen jól élek" még nem jelenti, hogy külön. De reméljük és akkor valóban ne adj nekik többet. Felnőttek, gondoskodjanak magukról. Mi az, hogy nem dolgoznak? 50 évesen még fiatalok.
2017. jún. 7. 12:22
10/26 anonim válasza:
Én adnék minden hónap 1-jén 10 000-ret azzal, hogy osszák be. Ha soknak tartod, akkor 5000-ret. Ezzel megelőzöd a kéregetést, és tudatosul bennük, hogy ennyi van és nem több. De ha 10-én újra kérnek, következetesen meg kell mondani, hogy nincs, ami volt, már odaadtad 1-jén.
(Megjegyzem, bármi is a helyzet, az én párom a fenti körülmények között nem tiltaná meg, és én sem neki.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!