Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most azért, mert a nyáron nem...

Most azért, mert a nyáron nem akarok dolgozni, ennyire semmit érő lennék?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron dolgoztam egy étteremben, nem volt rossz meló, de rájöttem, hogy ennyi ember között lennem nekem nagyon kényelmetlen, és a jópofákat sem tudom olyan könnyen vágni mindenkihez. Amit kellett csinálnom, hogy a poharakat leszedjem, elmosogassam, elpakoljam (meg hasonlók). A legrosszabb az volt mikor vmelyik pincér csak úgy neki állt telefonozni és még engem szidott le, mert hogy merészeltem pont oda pakolni a poharat ahol ő állt. Vagy ha fizettek volna a vendégek akkora pénztárnál álltak és azért nem tudtam pakolni, közben meg még lett vagy 60pohár/csésze. A legjobban azt szerettem mikor mindenki kávézik, de neki így kell úgy kell. A hűtőket kellett feltöltenem, a pultban lévőket (persze az előtt is csak álltak, oda sem tudtam férni) ami kint van az étteremben és ami a kinti folyosón. Februárban síelés közben elestem, a térdem még most sem javult. Mondtam szüleimnek, hogy most nem akarok dolgozni, mert folyamatos állás után (8-10órákat kellett végig állnom) alig tudok járni, nehéz dolgok cipelése közben (hűtők feltöltése) is fáj a lában, és tavaly sem egyszer fordult elő, hogy megcsúszott a lábam(és a nagy sietségben a lassúság nem pálya). Anya azt mondta, hogy akkor veszünk olyan cipőt vagy papucsot amiben ez nem fordulhat elő, de azért megérti. Apám konkrétan kiakadt, hogy milyen érdekes teniszezni azt akarok(ha akkor fáj a lábam, leülök, nem terhelem), meg még azt fogják rólam gondolni, hogy nekem a munka büdös, meg ellustultam, és ha tavaly ennyire akartam akkor most miért nem.

Na itt megmondtam, hogy ha nem hangsúlyozza, hogy nem csinálok semmit (nem így van) meg hogy az ember csak akkor ér vmit ha dolgozik akkor nem mentem volna. Itthon is segítünk tesómmal a ház körül. Utána felhozta, hogy bezzeg XY megy dolgozni és hogy YZ-t visszahívták dolgozni meg a bátyám is megy 2 hétre egy fesztiválra dolgozni (aha, és a maradék 9-10hétben barátnőzik vagy szórakozik amúgy semmit sem csinálna, és ő tiniként nem is járt dolgozni, végig itthon volt, most egyetemista). Megkérdezte, hogy mit akarok akkor csinálni (fennhangon), megmondtam, hogy a német tudásom akarom annyira fejleszteni, hogy nyelvvizsgára mehessek és többet mozogni (biciklizni), hogy fogyjak is meg hogy a térdem javuljon. De ezután még ugyanúgy folytatta, hogy lehet hogy jó tanuló vagyok (4es 5ös, egy fizika 3 lesz), de attól még nem tudom mit akarok csinálni, meg nem tudom meg milyen a munka, csak fekszek otthon a tv-előtt.

Nem tudom ebből mi mennyire érthető, nagyon felhúztam magam ezen-leginkább azon, hogy míg mást egekig magasztal, mert csinált vmit egyszer vagy mert kitűnő tanuló, engem szinte egy lusta idiótának tart aki az életben nem igazán fog remekelni. Amikor is érzem, hogy dicsér vkinek, rá fél perc múlva már azzal jön, hogy nem csinálok semmit...

2017. jún. 3. 19:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk kőgazdagok, de szegények sem. Anyukám is mondta, ha pl. egy táborba akarok menni, vagy egy nyelvvizsgát letenni és azelőtt tanárhoz járni, ki tudnánk fizetni. Ha tanulás kapcsán kell van annyi pénzünk, és nagyon nem szoktam eljárni itthonról hogy több ezreket adjanak. Néha eljárok barátaimmal a helyi szórakozó helyekre de 2000nél többet nem szoktam kapni, és nem is költöm el, abból is kb. 1000forintot. Vagy ha elmegyünk vhova barátokkal akkor bringázunk ahova nem viszünk pénzt, csak ha fagyizni akarunk(többnyire próbálom a zsebpénzemből használni). Tesóm is kb. ennyit kap de ő elkölti, vagy a mamánktól kapott pénzt költi el (neki az egyetemi időszak alatt is adnak havonta több ezreket, én meg ha kapok inkább félreteszem)
2017. jún. 4. 10:49
 12/25 anonim ***** válasza:
9%

Akkor menj 3 műszakba,gyárba. Fizetés us jobb, 8 órás meló, időmű pontosággal tartják be. Van ahol ülhetsz , nem kell jó pofozni a vendégnek.

En ugyan eretsigezek 19 vagyok, de nagyon unom magam itthon. Amint le megy a szóbeli, azonnal megyek dolgozni. Pedig en alacsony vérnyomással,szociális fóbiával és pánikkal küzdök. De ilyenkor arra gondoló,amit elszeretnék érni (pl. Lehet majd saját lovam, saját ház) es sokkal szívesebben megyek be dolgozni.

2017. jún. 4. 12:15
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem hogy miért kéne ennyi idősen dolgozni.
2017. jún. 4. 13:19
 14/25 anonim ***** válasza:
3%

Ennyi idossen ?

18 eves nagykoru ember miert vakarna otthon ?

2017. jún. 4. 15:13
 15/25 anonim ***** válasza:
86%

Mekkora gyökér itt mindenki. Én se mentem 18 évesen dolgozni. -.- Kb ezt csináltam, amit a kérdező, készültem az iskolára, tanultam a nyelveket, pihentem, mivel év közben baromi sokat kellett tanulni, soha nem aludtam ki magam normálisan. És semelyik szülőmnek se volt egy rossz szava sem. Amúgy előtte sem szórtam a pénzt, vagy jött utánam a családi pótlék és azt osztogattam be egy hónapra (12.000 ugyebár), vagy amit kaptam régen karácsonyra, szülinapra (nálunk szokás még felnőtt korban is adni pénzt, vagy amire a másiknak szüksége van családon belül). Aztán ezt az úgymond zsebpénzt beosztogattam, tudom, hogy ezt is ők adták, de beosztottam legalább egy évre.

A diákmunkás pénzemet sem vették el, megkérdeztem, nem kellett. Időnként vettem amúgy nekik ezt-azt ajándékot, vagy itthonra valamit, bár akkor se volt sok időm elmenni.

Soha nem köteleztek rá, hogy menjek dolgozni. Ez meg nettó baromság, hogy jaj, hát ha tavaly akartál, akkor idén miért nem... MERT NEM, és pont. Nagyon idióták szerintem, ha köteleznek a munkára, fogsz még eleget dolgozni életed végéig! És ilyen munkában, amit leírtál, valóban nem lehet leülni egy percet se.

Aki meg dolgozni küldene el gyárba, meg ilyen helyekre, annak se volt gyerekszobája...

Szerintem amiket leírtál, azok is célok, amik a jövődet szolgálják. Én szülőként ha megtehetném, hogy támogassalak, megtenném. Meg ez is aggasztó, hogy a térdedet ennyire letojják... a válaszolókon nem csodálkozom, mert nulla érzelmi intelligenciával és értelemmel rendelkezők is sűrűn járnak ide sajnos, de azért nekem a gyerekem egészsége lenne az első. (Mondjuk a teniszt én se pártolnám jelen helyzetben).

Ide nem is érdemes amúgy kérdést kiírni. :D nyilván jó tapasztalatot szerezni munkában, de könyörgöm, már volt egyszer szerencsétlen gyerek, tehát nem munkakerülő, miért akarja mindenki gyárba küldeni meg mindenáron dolgozni?!...

2017. jún. 4. 15:46
 16/25 A kérdező kommentje:

Kicsit lenyugodtak a kedélyek itthon, de apám olyas vki, hogy "jaj most megszólják a lányom, milyen szülőnek gondolnak?". Tavaly is tudtam, ha nem megyek dolgozni, akkor egész nyáron azzal a dumával jött, miért nem dolgozok? Hétvégente mikor dolgoztam akkor ért rá mindig az egész család. Rokonok mikor jöttek, fél órát beszéltünk, irány dolgozni, rég látott keresztanyám is végre lejött hozzánk (engem ünnepelni, mert nyáron van a szülinapom) dolgoztam. Barátaimmal versenyekre járni, több 100 kilométert utazni oda-vissza nem kellemes, ráadásul másnap újra munka. A térdem a sérülés előtt is néha fájt, de most még terhelés nélkül is.

Kicsit durva a kifejezés, szerencsére a térdemet nem sz.rják le, de apám néha képes elfelejteni, hogy van hogy iszonyatosan fáj és akkor jön azzal, hogy bezzeg most fáj, feküdni persze nem... meg anya mondja, hogy tanuljak meg vele élni mert életem végéig csak erre fogok koncentrálni. Hát igen, könnyű tudomást sem vennem róla.

Teniszezni a doki is azt mondta hanyagoljam, főleg salakoson futkorásznom nem kéne, de biciklizni egy idő után számomra unalmas, és szeretek teniszezni a barátaimmal :D

Ebben az évben sajnos csak egyszer voltunk, (elvonási tünetek már jelentkeznek :D ) max. 2 órákat vagyunk, és voltunk akkor is, és ha éreztem, hogy nem bírom, leültem egy kicsit, hogy nehogy baja legyen, meg nem is mertem vele úgy játszani mint azelőtt

2017. jún. 4. 16:08
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

Mekkora problema....

Ne dolgozz vakargasd aztan meglatod mekkora nulla eletkeptelen tulkoros kisbaba szulein eloskodo parazita maradsz

2017. jún. 4. 16:17
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
De b+! Ha az orvos is mondta, hogy ne teniszezz, akkor ne teniszezz! Ezen mi a f_szt nem lehet megérteni? Elcseszheted egy életre. Aztán majd meg kell műteni, és akkor vagy jobb lesz vagy nem. Millió más sport van, ami nem a térdet terheli. Ússzál, az a legjobb.
2017. jún. 4. 16:27
 19/25 A kérdező kommentje:

Mert viccelni nem lehet, de b+-olni meg igen...

Egész nyáron nem is tudnék teniszezni, jó ha havonta 3szor össze tudnánk jönni, eddig csak 1szer voltunk, de ott sem erőltettem meg...

És mint írtam, biciklizni fogok, heti rendszerességgel akarok, 1x/2x a városban és/vagy a szomszéd faluba bicikliznék, hogy hosszabb távok is legyenek benne. Úszni keveset tudok majd, mert uszoda/strand a közelben nincs

2017. jún. 4. 17:17
 20/25 anonim ***** válasza:
16%

Én már alig vártam, hogy betölthessem a 16-ot és mehessek dolgozni, emlékszem, mikor 16 lettem (augusztus), már nem volt munkalehetőség, pedig minden szövetkezetbe bementünk a barátnőmmel a környéken :D 17 évesen már rögtön nyár elején, sőt június előtt kerestem munkát, és találtam is egyet egész nyárra, nagyon szerettem. 18 évesen kicsit én is úgy voltam mint te, de nekem azért csökkent a lelkesedésem, mert érettségi után már alig volt munkalehetőség, ahova felvettek, onnan elküldtek, és maradt kb 1 hónap az egész nyárból a végére. Én nem akartam menni már, mert semmi rendes munkát nem láttam, de anyámék engem is elküldtek. :D Hogy legyen zsebpénzem, ne itthon üljek stb. Borzalmas volt, pénztáros voltam, nem tanítottak be, és hiányokat csináltam, türelmetlen, beszólogatós vásárlókkal.. :D

Utána egyetem mellett próbáltam meg dolgozni, de sajnos a kettő nem ment egyszerre az első évben. Most nyáron a vizsgadőszakban nem dolgozok, majd júliustól, gyárban, 3 műszakban. Jól is fizet, elvileg nem nehéz, és pénzt is keresek.

Szerintem jót akarnak neked, ha nem megfelelő neked ez a munka, június eleje van, keress valamit ami hozzád illik. Sok részmunkaidős állás is van, 4-6 órás. Biztos találsz hozzád illőt. A szüleid is szeretnék látni, hogy már így, hogy nagykorú vagy keresd meg a saját zsebpénzed, amit bulikra meg pl sminkre, csajos holmikra költessz. :) És hidd el, sokkal jobb lesz dolgozni, emberek között lenni. Unatkozni sem fogsz, pénzed is lesz, és hasznosnak fogod magad érezni.

Nem muszáj mindennap menni, heti 3x is lehet (általában ez a minimum), és lesz időd bicózni és tanulni is. :)

Sok sikert!

20L

2017. jún. 4. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!