Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyukámnak...

Mit tegyek, ha anyukámnak nincs rám ideje?

Figyelt kérdés
Egyfolytában a barátaival beszélget, ha kitalálok egy programot lemondja a munkájára hivatkozva, és most, hogy kivett 2 hét szabit, gondoltam jobb lesz, de csak rosszabb. A barátnőjével beszél, a nővéremmel foglalkozik. Ehhez hozzátartozik, hogy eddig nekem csak levedlett telefonom volt, a nővéremnek mindig, most id vadiúj. 9 éves a telefonom, és megkérdeztem, kaphatok-e a szülinapomra, de azt mondja, nem. Meséltem, hogy 9 éves, erre azt mondta, hogy az nem látszik rajta. Mindeközben új cipőt meg táskákat vesz magának, és a 400 000-ft-os utazásra apukámmal nem sajnálja a pénzt, bezzeg az ő telefonja alig egy hónapos. Nagyon szeretem, nem akarom rossz színben feltüntetni, de nem akarok ezen többet rágódni. A zsebpénzem pedig kártyán van, és mivel 8 éves koromban kötöttük, ezért nem tudok hozzáférni a jelszó nélkül, amihez csak neki van hozzáférése. Tehetetlen vagyok. 13/L

2017. jún. 2. 17:02
 1/2 anonim ***** válasza:
37%

Tényleg szomorú az, ha elhanyagol az anyukád.

Örülhetne, hogy ebben a korban még szükséged van rá, nem úgy, mint a többi 13 évesnek.

Próbálj leülni vele beszélni és mondj el mindent neki, ami téged bánt, hátha közös nevezőre tudtok jutni.

Ne lázadj, azzal csak rontasz a helyzeten.

A telefontémára nem tudok mit mondani, ez több családban is így megy. 9 év egy telefonnál azért nem semmi, de ha jó...

Szerintem próbálj törekedni jó(jobb) viszony kialakítására, az anyagiakat pedig engedd el egy időre. Majd később felhozhatod neki, de akkor sem vádlón.

2017. jún. 2. 17:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2017. jún. 2. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!