Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy jobban legyek?

Mit tehetnék, hogy jobban legyek?

Figyelt kérdés

Édesapám egy váratlan baleset után elhunyt január elején. Felfoghatatlan az egész, azt mondták, meg fog gyógyulni, a halála előtti napon még viccelődött velem... egyedül élek az anyukámmal, mert a nővérem már saját családot alapított. Az anyagi nehézségek mellett ott vannak még az egyetemi tanulmányaim, és az egyetlen nagymamám is kórházban van. Néha már úgy érzem, egész jól boldogulok a dolgokkal, de pár hete folyton beteg vagyok, itthon ülök egyedül (vizsgaidőszak van, így tanulnom kell), ritkán tudok kimozdulni. Állandóan azt érzem, addig sikoltoznék, amíg elmegy a hangom. Nem tudok koncentrálni, folyton Apura gondolok... próbálok Anyuk kedvéért erős lenni, de úgy érzem, már beleőrülök... nagyon hiányzik és nem tudok ezzel mit kezdeni.

Mit tegyek?

19/L

2017. jún. 1. 11:27
1 2
 1/11 Andizsuzsi ***** válasza:
95%
Beszélj Édesanyáddal. Lehet, hogy ő meg a te kedvedért tartja magát és nem tudtok gyászolni. El kell mondani, hogy mit érzel, nem kell erősnek lenned. Nyugodtan beszélj róla, hogy mennyire hiányzik, nyugodtan sírjál, a gyászfolyamaton keresztül kell menni. Részvétem.
2017. jún. 1. 12:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnalom, öszinte reszvetem. Ez a gyaszreakció amit most átélsz. Remelem h kis szerencsével jól átvészelitek ezt az idöszakot.

Elvesztettétek a család tartó oszlopát es ez ijesztö , de bizz a jövöben

2017. jún. 1. 12:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnàlom eslz egynehéz időszaknamin átmész de idővel ujra megnyilikbaz elet szep oldala [link]
2017. jún. 1. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem.

Otthon vagy egyedül, tombold ki magad, ne folytsd vissza az érzéseidet. Sírn, kiabálj, csapkodj-persze azérz vigyázz magadra. Engedd ki azt a feszültséget. Menj el futni vagy sétálni, ami kicsit lelazít.

2017. jún. 1. 14:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom! Szerintem beszéld ki magadból a fájdalmad. Hidd el nagyon sokat fog segíteni. És igen sírj, tombolj amikor nem látják. Ez is segít. Anyukáddal is beszélj erről.

Fel a fejjel.

2017. jún. 1. 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Vigasztaljon az még, hogy valószínűleg kevés ilyen nehéz időszak lesz az életedben. Most viszont sajnos, nem tehetsz más mint próbálsz túlélni: igen, az otthonlét sajnos kedvez a marcangolásnak stb.; hasonló helyzetben voltam fél évig egy szakítás után komolyan elindultam hogy kirohanok a világból /!!!/- viszont akkor kezdtem el futni..:)...volt pozitív hozadéka is...

Rengeteg feszültség van most benned ennek ki kell jönnie, úgy a természetes, jó lenne amúgy ha szednél -ha más nem-lefekvéskor növényi nyugtatókat! Sokat segít a jó alvás is! Most minden összejött neked nem is csoda.

De tarts ki ne akarj megfelelni a sikoltozás is jó de menj el néha futni, sétálni, bringázni, a betegség is elmúlik..

Túl sokat emészted magad az a baj olyan dolgokon amiken nem tudsz, sajnos, változtatni! Az élet sajnos osztja a pofonokat én is megtapasztaltam. Én is apu halálakor előtte két nappal beszéltem vele...őszinte részvétem utólag is. :( El fog múlni az az időszak amilyen gyorsan jött pont olyan gyorsan, és igen, egyik napról a másikra- én is tapasztalom most..! Hálisten a Jóisten nem véletlen teremtett minket olyanra amilyenre, hidd el az Élet meg fogja oldani ezeket magától is. Ne csinálj semmit, gyászolnod kell. Annak is vannak fázisai a düh is hozzátartozik!

[link]

Minden jót kívánok és sikeres vizsgákat:)

2017. jún. 1. 14:47
 7/11 anonim ***** válasza:
2017. jún. 1. 15:05
 8/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm együttérzéseteket és válaszaitokat is!

Valaki írta, hogy beszéljek Anyukámmal... tudjátok, őt viselte meg ez az egész a legjobban. Nekem kell őt támogatnom, ő sír az én vállamon, én nem akarom tovább fájdítani az összetört szívét azzal, hogy feltépem a sebeit és még engem is megtörve kelljen látnia. Csak akkor beszélünk Apuról, ha ő kezdeményezi, az pedig ritkán van.

Sajnos nem nagyon van kivel megbeszélnem, mert nem akarom megölni a hangulatot, mikor pl. a legjobb barátommal havi egyszer el tudok menni meginni egy sört...

Azt érzem, hogy teher lenne mások számára, nem akarok senkit ezzel bántani.

2017. jún. 10. 18:53
 9/11 A kérdező kommentje:
Néhány napja elkezdtem úgy írni a naplómat, mintha Apunak írnék levelet, nagyon nehéz volt elkezdeni, de megérte. Futni egyébként járok heti kétszer, a vizsgaidőszak végével pedig újra hódolni fogok az Apuval való közös szenvedélyünknek, a túralovaglásnak. A lovak közelsége rengeteget fog segíteni, abban bízom... :)
2017. jún. 10. 18:56
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

...

Kérdező, szép a lelked.

Tudtad?

2017. jún. 10. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!