Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél ha az általad...

Mit tennél ha az általad felépített vállalkozást az anyád a sajátjának gondolná (társtulajdonos) és azt kérné, a testvéred is résztulajdonos legyen benne?

Figyelt kérdés
Van egy vállalkozás amit magam építettem fel sok munkával saját tőkéből. Sajnos anyám azt gondolja hogy ebben a vállalkozásban résztulajdonos mivel a lánya vagyok. Sőt megkért, a húgom is kapjon részesedést, munkát és céges autót mint "társtulajdonos" mert szegényt nem szabad kihagyni.

2017. máj. 30. 20:47
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Anyudnak is vettel ceges kocsit?
2017. máj. 31. 16:01
 22/30 A kérdező kommentje:

Itt az a fő probléma, hogy anyám azt gondolja hogy az én anyagi javam az övé is. Mivel az egész életembe beleszól, igy szerinte a húgomnak is TÁRSTULAJDONOSNAK kellene lennie mivel a testvérem és rossz dolog kihagyni őt. A testvérem annyira irigy, hogy egy kávéra nem hív meg.

Sajnos én vagyok a fejőstehén. Egy időben külföldön dolgoztam és minden alkalommal mikor hazalátogattam hoztam anyámnak ajándékokat. Egy részét, ami neki nem kellett odaadta az egyik kolléganőjének. Kérdőre vontam miért csinálta ezt. Arra hivatkozott hogy szegény (nettó havi 200.000 forint a fizetése),egyedül neveli a gyerekét és nem tudja megvenni a drága kozmetikumokat (Clinique,Estee Lauder)pedig szeretné. Ennél a pontnál besokaltam.

2017. máj. 31. 16:39
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez esetben miert is nem lehet anyud fele elzarni a penzcsapot? Ha meg tisztaba is vagy azzal hogy fejostehennek tart? Mondtad valaha anyudnak hogy a ceg csak a tied?
2017. máj. 31. 17:38
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Mit tennék? Higgadtan elmondanám anyámnak, hogy a család és a vállalkozás két külön dolog.

A te vállalkozásod a tiéd. Ha neked szükséged van benne munkaerőre, és az ő vagy a húgod végzettsége, képesítése, hozzáértése megfelel számodra, akkor esetleg alkalmazottként felveheted őket (vagy a húgodat), de olyan feltételekkel, mintha egy idegen munkavállalót alkalmaznál. Ha nincs szükséged alkalmazottra, akkor ez eleve tárgytalan. De amúgy sem javaslom, ebből is csak a probléma szokott lenni.

Mondd meg anyukádnak, és ha kell, a húgodnak, hogy válasszátok külön a családi életet a munkádtól. Ha ez nem megy nekik, az az ő problémájuk, te ne reagáld le a továbbiakban.

2017. máj. 31. 20:12
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még egy: mi az, hogy szegényt nem lehet kihagyni? Csinálja utánad. Indítson magának ő is vállalkozást, a lehetőség mindenki előtt nyitva van.
2017. máj. 31. 20:14
 26/30 anonim válasza:
100%
Hát már a saját anyjában sem bízhat az ember?
2017. máj. 31. 23:08
 27/30 anonim ***** válasza:
84%

"Csinálja utánad. Indítson magának ő is vállalkozást, a lehetőség mindenki előtt nyitva van."

Én is erre gondoltam. Esetleg azt mondanám, hogy ha te is meg tudtad csinálni akkor a testvéred is meg tudja, az volt a sikerrecept hogy idegen cégnél tőkét kell gyűjteni aztán saját vállalkozásba fogni.

2017. jún. 1. 01:30
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Vagy valami hasonlót. Akkor tedd helyre esetleg, hogy az igaz h a lánya vagy, de az nem igaz h résztulajdonos a cég a család büszkesége, nem tulajdona, a tulajdonos te vagy. Szerintem könnyen családi konfliktus lehet ebből, esetleg kérd ki valami családterapeuta véleményét mielőtt nagyobb baj lesz.
2017. jún. 1. 01:42
 29/30 Költőnő? ***** válasza:
100%
Először biztos megkérdeznem, hogy miből gondolja, hogy a miénk a tiéd helyett. Hogy mire alapozza ezt, azon kívül, hogy család vagytok.
2017. jún. 1. 13:12
 30/30 Költőnő? ***** válasza:
Megkérdezném
2017. jún. 1. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!